Jump to content
Българският форум за музиканти

orelcho

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

orelcho's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Хмм.. тъкмо пишех мнение, че нещо не ми се връзва и се загледах в hex стойностите от позиция 45 в 16 битов моно wav файл: 3B DF 9D DD 1E DB F5 D9 75 D7 48 D3 BB D0 01 CF BC CD C3 CE 22 D0 Първоначално взех 3B DF като 3BDF=15327, но всъщност младшия и старшия байт са разменени: DF3B=57147. По този начин се получи кривата, която виждам в аудио едитора. Лошото е, че току що ми взеха модулите на контролера , ще си играя като ми изпадне друг
  2. Днес набързо прегледах предложените линкове. На първо време не се ориентирах, но реших да пиша, като се задълбоча малко в тях Иначе идеята е да накарам индустриален контролер да изсвири нещо. В момента имам на разположение контролер на siemens Ето единственото нещо свързано с музика, което намерих: Явно тук след контролера има звуков синтезатор, защото така като гледам клипчето светването на диодче означава наличие на напрежение на този канал.
  3. Става въпрос за една луда идея - да накарам един контролер да изсвири песен. Има изход, на който мога да променям напрежението, мисля него да използвам. Библиотеки за мп3 не си и мечтая, че има за него. Идеята ми е песента да се представи като отделни точки със някаква стойност през фиксиран времеви интервал: Като съм ползвал програми за аудиообработка и зумирам аудиовълната се виждат точките, от които е съставена. При видеото има кадри в секунда, тук има ли как да му задам "точки в секунда"? Доколкото знам при аудиото има Kbps, но аналог на кадри в секунда не съм срещал. Някаква идея как мога да представя звуковата вълна в табличен вид? - Например да имам в еди кое си време колко е стойността на "точката" от вълната в диапазона мин/макс (-100/100%). Нещо такова - 0ms - 84%, 10ms - 73%, 20ms - 20%, 30 ms - -15%)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.