Jump to content
Българският форум за музиканти

niko75

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от niko75

  1. Здравейте колеги,разтракаха ми се 4-5 клавиша (много шум издават)клавиатурата е GH3,гледах и в друг форум и Yotube и стигнах до извода,че трябва да се сменят тези филцове,някой правил ли е тази интервенция. Видях някое видео,ама не e за GH3 a за GH.Им ли нещо по-специално в тази клавиатура,където да внимавам?Благодаря предварително на отзовалите се.
  2. Вземи Yamaha Yas-280 ,няма да съжалявваш и поне 3-4 години няма да харчиш за ремонти и настройки,за мен това е минималното за всееки начинаещ саксофонист.После добър учител и много свирене.
  3. Едно време само на съветски пиана свирехме и имаше ниво,на мен до кандидадстване в ВМА ми свьрши работа,требе си свирене!
  4. за мен е по добре да инвестираш в акустично истинско пиано.Всичко друго е компромис. Имам Yamaha CLP340 GH3 която е струвала еднна камара пари и сдава багажа . Kойто иска да се развива му требе истинско пиано, било то и руско.
  5. Намери си учител като за начало,лявата ръка свири какво е написал композитора ,държи хармония,може да свири мелодия,няма строги правила ,акорди с техните обръщения.......... По нагоре колеги са ти отговорили ,аз бих добавил етюди Ханон,свирене на гами до 2 знака за начало, в терци,децими,сексти,акорди и арпежи с обръщениията им и много яко свирене.
  6. Хубаво ще е някой да ти покаже,виж как е корка м-у горната и долната ,дали уплътнява хубаво,падушките трябва да затварят добре и да не са се спеклили.
  7. Като за начало микрофон не ти трябва,купи си един мундщук вандорен Б40 или Б45 и свирене на дълги тонове,бавно без да бързаш.
  8. Излизат акустични ама от 10 едно става,останалите са се усукали и разсъхнали отвсякъде,интрументи които не са акордирани от десетилетия и стават само за украса.Преди 2 дена капарирах едно Cherny за 300 евро,ама късмет голям няма и 150 часа свирени,надявам се с 2 акордирания да се оправи. Става въпрос за Мадрид Испания,в България предполагам е горе долу същата история.
  9. Хубаво дигитално е по-добре от евтино акустично.От 4 години имам Yamaha CLP340 , и мога да кажа че е доста по-добре от разни ,Cherni, Belarus,Lirika
  10. И защо реши че требе да е немска система,намери си учител и той ще те насочи какъв инструмент да вземеш
  11. Купи си нов инструмент,да не е някое китайско дърво,не е задължително да е професионален ама не и от най евтините. Хубав мунщук Вандорен Б40 е добър избор за начало и задължително отначало учител.Кларинета е труден инструмент и е важно да ти се покаже как да духаш и дишаш ,другото ще дойде с времето. Айде и да се похвалиш скоро какво си купил и как напредваш
  12. Здравей,моя съвет е да събереш още малко пари и да вземеш нещо свестно.За всеки критериите са различни,аз примерно бях свирил само на акустично много години и когато тръгнах да търся дигитално базовите модели на Клавинова въобще не ми харесаха.Говоря за серята CLP 320 и струваше едни 1400 евра преди 3 години,за мен минималното беше поне CLP340 или CLP370 със клавиaтура GH3,които отиваха на едни 2500-3000 евро ,просто имах търпене и ми излзе едно втора употреба 340 и съм с него 3 години.
  13. Браво след 6 години трябва да си се понаучил,разказвай.
  14. В крайна сметка трябваше да почкам повечко време,но ю струваше чакането от два дни кларинета е при мен .Не знам каде съм зяпал ама се оказа че не е 9-та серя а е 10S и е страхотен,сега имам 2 седмици да го пробвам и каквито донатсройки трябва да се правят са ми включени в цената,от свирене не съм стигнал да направя снимки. Сега остава и един мундщук да му намеря и е ок.
  15. До 10-ина дни инструмента е при мен,трябва да му се направи фунията и ще ми го дадат 1 седмитца да го порбвам , ако ми хареса го вземам.Като е при мен ще кача снимки.
  16. И аз така си мисля,ще го вземам само дано не са го продали,че чакам цял ден да ми се обадят.
  17. Здравейте колеги,от доста време не бях хващал кларинета,но по стечение на обстоятелствата ме поканиха да свирря в един духов оркестър .Кларинета който имам е пълен бйом Clemens mainel,та вчера ми предложиха еин зелмер S9 пълен бйом ,със сменени падушки общо взето обслужен,но със счупена фуния за 350 евро.Въпроса ми е как ви се вижда тази цена,скъпо ли е за инструмент от 60-те години във видимо перфектно състояние ,без да броим фунията естествено. Благодаря предварително на отзовалите се.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.