Jump to content
Българският форум за музиканти

miro977

новаци
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от miro977

  1. Да, сега като се заслушам Си-то май не е в тон...
  2. Здравейте, това е моят кавър на солото от песента: https://www.youtube.com/watch?v=lK8DT9pIvRc Записано е с Garageband и от там съм добавил дисторжъна(имаше много видове и този най ми допадна). Има грешки на места, но ме домързя да записвам втори път . По принцип свиря ритъм китара и то любителски, така че това е нещо ново за мен!
  3. miro977

    Слушалки?

    Препоръчайте ми някакви слушалки до 100лв. Ще се използват за записи и смесване.
  4. miro977

    Apple Logic Pro

    Reaper-a ли се явява като Photoshop в случая?
  5. miro977

    Apple Logic Pro

    Благодаря, много! А, мислите ли че ще ми върши по-добра работа от Reaper-a или разликата е в удобството и предпочитанията?
  6. miro977

    Apple Logic Pro

    А има ли някоя безплатна версия на програмата или поне безплатен тест период, за да мога да я разгледам?
  7. miro977

    Apple Logic Pro

    Към края на месеца ще сменям лаптопа и съм решил да си взема Macbook air. И ако може някой, който работи или е работил с OS Mac, да ми каже програмата като си я дръпне от App Store(понеже видях в няколко клипа че я има там) безплатна ли е? И ако не е, колко пари струва?
  8. ОК! Благодаря на всички за отговорите. Започвам да разучавам Рийпър-а.
  9. Втори ден вече го разучавам този рийпър и не ми допада много. Ефектите му не са горе в лентата, което е много дразнещо... абе не ми харесва. Свикнал съм на Audacity-то. Но искам да попитам, програмата влияе ли на качеството на записа? Смисъл ако влияе и Рийпър е по-добра, да започна да свиквам или да си намеря някоя друга, защото не ми е особено приятна.
  10. Аз съм записал вече две песни, но гледам да подобрявам записите си. Сега за третата имам много яка музика и текста е почти готов и искам да стане перфектна(или поне нещо подобно на тези които постнах по-горе) за това питах.
  11. В Audacity също ми пуска музиката в слушалките или в колоните(ако съм ги включил), чувам и собствения си глас. Аз рийпъра го имам, но нещо не можах да го схвана и за това не съм го ползвал, но ще го пробвам. С Фрутилупс, никога не съм записвал вокал, а и не смятам да го правя защото ми се вижда доста по-сложна от другите програми. Относно това сссс-кане за което говориш, нямам такъв проблем, но не знам как се изрязват ниските с еквалайзера. Има ли някоя опция(като Bass boost, Treble boost) в него, която ги изрязва автоматично?
  12. Ами аз по-горе съм писал, че точно със СМ58 записвам.
  13. Ами Reverb определено трябва да сложа, но звучи много неестествено. Смисъл дори и да намаля големината на стаята пак звучи много изкуствено. Какви трябва да са ми настройките, за да е нещо подобно като в клиповете по-горе?
  14. Благодаря, за бързите отговори! Искам да уточня, че въпросът ми беше относно вокала. Аз музиката я имам, правя си я на FL Studio, имам и приятели които отдавна се занимават, правят бийтове и те също ми пращат, за това питах за ефектите които мога да използвам за вокала.
  15. Доколкото знам, втората песен е записвана в домашни условия и пичовете са я записвали с микрофон Behringer C1. Не ги знам обаче с каква друга апаратура разполагат, за това предложих и нея песен. Исках просто някой, който се е занимавал дълго време с музика, да ми каже какви ефекти са използвали, ако е възможно да се разбере само от слушане и ако има нещо по-специфично в записването на рап да даде съвет.
  16. (давам едно примерно парче). Разбрах вече как да записвам с възможно най-малко шум и записите ми са горе-долу с ясно звучене. Знам, че няма как записа ми да е като този на клипа, защото не записвам в студио, нямам тяхната апаратура и т.н. Но въпроса ми е как максимално да се доближа до техния запис. Смисъл как да записвам, кои ефекти да сложа и т.н.Записвам със SM58 и звукова карта Behringer UMC 22. Програмата с която записвам е Audacity. П.П. Това е малко по-обикновено и ако ви е по-лесно може за него да ми кажете
  17. Гледам, че навсякъде из клиповете в ютуб, записват китарите с микрофон пред кубето. Има ли някаква разлика дали ще я запиша с микрофона или ще включа жака в буксата за микрофона на звуковата карта? Защото аз така правя, харесва ми как записва, но ме интересува дали може да повредя нещо така, понеже не видях никъде да записват по този начин (който на мен ми се вижда по-лесен и би трябвало да има по-малко излишен шум).
  18. Ясно!Благодаря, за бързия отговор!
  19. Имам уредба и нещо не работи добре, но пък говорителите биват. Та въпроса ми е, може ли на такъв кабел http://miro977.snimka.bg/hobby/snimka.847937.34692445 да му сложа накрайник 3.5мм или 6.3мм, за да мога да го включа в звуковата карта и да ползвам колоните?
  20. Днес направих експеримент, като просто пуснах да записвам и пазех тишина. Пробвах да намаля, да усиля програмата, картата(поиграх си малко) и установих, че когато е усилен микрофона през програмата се чува шум. Най-ми хареса когато е усилен до 25 (по скалата от 0 до 100) в програмата и до средата или малко след средата (в зависимост дали ползвам поп-филтър) в звуковата карта. Ако има още нещо с което мога да подобря качеството, моля да дадете съвет. Сега ще търся как да обработя записа. Искам само да попитам, как се прецаква микрофона от махането на "grille" (решетката)? Защото и аз съм виждал, че на доста места го махат като записват и сега като казахте че се прецаква и не смея да го развия. Та за това питам пречи ли или не пречи да се маха и по-добре ли се чува без него?
  21. Windshield мисля, че е дунапренчето което се нахлузва на горната част на микрофона(репортерите го използват).
  22. http://miro977.snimka.bg/hobby/snimka.847937 Това е кабела. А за нивата, не знам как да ги настроя(може и от там да идва проблема) за това ще попрочета малко в гугъл.
  23. Интерфейса е Behringer umc 22, кабела е на Stagg(такъв имаше в музикалния магазин), в стаята няма акустични панели, но не е голяма и не кънти, а и съфорумниците ме посъветваха да взема динамичен микрофон, защото няма нужда да слагам акустични панели(поне така ми казаха). Пея на разстояние около 4-5 пръста(заради поп-филтъра). Намалил съм от програмата микрофона и съм го усилил почти до край в звуковата карта защото иначе не се чувам през слушалките. Семпъл в момента не мога да кача но до ден-два, ако още не сме установили проблема ще запиша!
  24. Сдобих се със звукова карта и микрофон Shure sm58. Всички го хвалят много и от там стигнах до извода, че проблема със записването явно е в мен . Използвам програмата Audacity, сложил съм поп филтър на микрофона и като записвам качеството е все едно от микрофон за скайп... Можете ли да ми дадете някакви съвети, да използвам някой ефект примерно за подобряване на записа или нещо от този род?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.