Jump to content
Българският форум за музиканти

SassySassy

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.facebook.com/yohibohi

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    София/Пловдив

Последни посетители

328 профилни разглеждания

SassySassy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Здрасти! При мен линкът сработи, но според мен е по-удачно да качваш подобни неща в Саундклауд, например, защото не знам дали много хора ще се доверят да свалят просто така някакъв файл. Та, за пеенето.. аз смятам, че по-удачен е въпросът ти какво мислиш за него. Ясно се чува, че не си там където трябва да си през по-голяма част от времето. От друга страна, смятам, че под престараването и фалшивеещо пеене има приятен тембър, който би могъл би да се покаже при усилена работа. Ама то зависи и какво искаш да правиш.. да пееш у вас добре или си го намислил като професионално начинание. Поздрави
  2. Първо, благодаря за отговорите и препоръките на всички! Второ, наясно съм, че може би е трябвало да спомена по-рано къде точно се намират, но все пак се радвам на получените предложения и ще изпробвам каквото ми е по силите, когато имам възможност. Трето, още в първата си публикация споменах, че съм прежалила боята и нямам против да я превърна, въпросната китара, в свой проект с отворен край и резултат. По начало се обърнах към форума, защото не съм се занимавала с подобни неща и малко ноу-хау по темата не би ми било излишно, имайки предвид, че тук, със сигурност, има хора, които знаят и могат повече от мен. Пък и най-лошото нещо, което би могло да се случи е да се наложи да я закарам на лютиер, което само по себе си не е особена беда. Благодаря още веднъж и ще публикувам тук снимки, когато има прогрес! Наздрави!
  3. Да, това е така. Аз не държа на тази пластмаса по начало, но не го обмислях като вариант, защото ми се струваше много здраво залепено и това да го махна него би нанесло още повече щети. Ако го махна, все пак трябва да се маха лепилото отдолу. По начало исках с колкото се може по-малко щети да се размина, но ... май, май няма да стане.
  4. Благодаря за предложението, но вече пробвах подобен метод с нула успех. Това лепило е слагано преди около 7-8 години и се е вкаменило до степен, в която, имам чувството, че е част от пластмасата отдолу. Дори си мислех да махна тази пластмасова част (може да се види на снимката, която съм публикувала) и да пребоядисам китарата без нея.
  5. Ето така изглежда към момента. Това е плод на едно часово стъргане с шпатула и разредители. Лакът около тази пластмасова част е абсолютно унищожен, и от стъргането и от разредителите, които попаднаха върху него. Куриозното в случая е, че разредителите, които използвах са разредили лепилото, което държи тази пластмаса върху китарата, но не и лепилото, което е върху нея. Поздрави!
  6. То проблемът не е толкова в пайетите, защото те се махат. Проблемът е в лепилото, което остава отдолу и пораженията върху боята от великото ръчкане.
  7. Благодаря за отговорите! Ще пробвам да го изшлайфам и ще видим след това какво ще стане. Най-лесно би било да я занеса на лютиер, но ми се иска аз да се позанимавам, да видим докъде ще я докарам. Ще кача снимки, когато има някакво развитие. Поздрави!
  8. Привет! Наскоро се върнах към една китара, на която не съм свирила от има-няма шест години. Оказва се, че по-младото ми аз е сметнало, че е добра идея да декорира спомената китара, залепяйки пайети и мъниста по нея със секундно лепило. Не е нужно да споменавам, че това вече не ми харесва. Има ли някой, който би могъл да даде акъл с какво да го сваля това лепило. Опитах разредители от ацетон до Коресилин. Единственото, което се случи беше, че лакът започна леко да се разрежда, но лепилото едвам помръдна. Също така, смятам, че е важно да спомена, че съм прежалила лака и съм решила да го сменя, така че по - агресивни препарати не са чак такъв проблем. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.