Jump to content
Българският форум за музиканти

twist69

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

twist69's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здеавейте, От скоро съм собственик на Yamaha PSR-E423. Знам, че не е кой знае какво, но като за първа свирка за любител бива. Въпросът ми е мога ли да я сетвам, да качвам стилове, ритми, инструменти и т.н. и как точно става. За сега само мидите съм се научил да качвам, но все попадам на някакви "куци" мидита за GSM. Ако може споделете малко професионални мидита. Предпочитам нещо кръчмарско, но и на други ще съм доволен, барем да видя на какво е способна тая свирка. Поюти съм сигурен, че може и ритми да се качват, защото има един "bulgarian" предполагам качен от бившия собственик. Благодаря, предварително!
  2. Синтезатор си купих, но за да не пускам нова тема... Каква е разликата между различните състейн педали. Да речем Ямаха PC-4 за 70лв, Проел за 40лв и Акустика за 30лв? Само марката ли вдига цената или има и други глезотийки, за които си струва да избера ямахата? Между другото приемам и оферти. Благодаря предварително ПС: ще се ползва на PSR 423
  3. Благодаря, но реших да е синтезатор/кийборд, който освен като клавиатура да мога да ползвам и без връзка с компютъра. Излиза почти същите пари а предлага повече възможности. Изискванията за сега са: - динамична клавиатура - възможност за връзка с компютър Сега съм се спрял на Yamaha Dgx-300. Искам да чуя някое друго мнение за него. И дали може да се връзва към компютър? Притеснява ме малко, че е стар модел, но си мисля, че въпреки това е по-добър вариант от някой нов и евтин модел.
  4. Сега съм се спрял на Yamaha Dgx-300. Какво ще кажете за това? Притеснява ме, че е старичък модел... Другия вариант е да търся нещо по-ново (дори с остатъчна гаранция).
  5. - Да, за в момента повече ще свиря. Понеже го правя за релаксация в иначе оскъдното ми свободно време, не ми се дават повече пари. )Ако се занимавах професионално и четири цифрена сума бих дал, но за жалост, на времето не са се сетили да ме запишат на уроци и така си останах само с мерака.) - Говорих с човека с пианото Yamaha Ypp-50, който е уверен, че една смяна на гумичките ще реши проблема. Сега ще търся гумички. Остана само притеснението, че няма USB. Ако я свързвам с компютър, трябва да е през миди интерфеса "петичка", който до колкото разбрах е по-старичък. Дали това е проблем или всичко ще е ОК? Също така това пиано не е с хамър клавиши, така че пак се чудя дали е по-добре от една миди клавиатура. За начало май гледам да е с повече клавиши, пък за продусер глезотийките (бутони, фейдъри...) по-нататък. Само пичбенда ще ми липсва при пианото...
  6. Благодаря, ви момчета! Да обобщя: Това което разбрах е, че ако ползвам компютър (vst и т.н.) синтезатор не ми трябва, защото така или иначе компютъра ми дава по-добри възможности. Следователно трябва да си търся или миди клавиатура или пиано, което по принцип дава по-добър звук от синтезатора и с което мога да си посвирвам и без компа (което е чудесно). За жалост пианата струват доста повече, а за моя скромен бюджет мога само да се набутам с някое счупено и после да бера ядове и нищо да не свърша... Остава си варианта с клавиатурката, която ако е поне 5 октави ще е супер, понеже за свирене (което ще е основното ми занимание) по-малко от 4-5 не става... Надявам се съм на прав път и още един път се извинявам за невежеството си, но всеки е тръгнал от някъде..
  7. Толкова ли са скъпи кабелите или ти говориш за някой по-качествен? С миди клавиатурите не вървят ли в комплект (имайки предвид, че са неизползваеми без кабел) Там пък забелязах че първите два клавиша в ляво са хлътнали... На какво може да се дължи това и лесно ли се поправя?
  8. Благодаря за включването, dontwarrior! Аз едновременно се уча да свиря и да записвам с FL Studio. Ползвам и VSTта. За въпросното пиано нещо ме съмнява, че проблемът ще е толкова елементарен. Като го гледам, търговеца продава доста подобна техника. Не вярвам да не и разбира, а ако проблемът е такъв, защо не го е отстранил. Какво ще кажете за другото пиано. С какво отстъпва на това?
  9. Здравейте! Сигурно въпросите ми ще ви се сторят смешни, но съм доста бос по темата, затова направо пиша нова тема. Искам: Да си купя нещо като за начинаещи. Имам пиано в дома на родителите ми, но искам и нещо за в къщи. Целта е да си посвирвам от време на време в нас и да си играя с FL Studio. Мисля, че за свиренето ще ми е нужен и педал, както при пианото, но не знам дали на всички клавиатури може да се слага такъв. Опитвам се да свиря всичко от народна музика, през класика до актуалните поп парчета. (ако това има значение) Та въпросът ми е: На какво да обърна внимание в избора си, какво ще ми препоръчате вие? - Дали този вариант е подходящ да си дрънкам в нас - в смисъл дали няма голямо забавяне, докато информацията от клавиатурата мине през компютъра и излезе през колоните? - Мисля, че 4 октави ще ми стигнат, но ако са повече няма да е зле. - Как се казва въпросния педал, за да знам какво точно да търся. Цената: Да е нещо около 100-150лв За малкото пари, които съм заделил май ще трябва да е нещо втора ръка. Набелязах си няколко и искам съвет и за тях: Клавиатури: Roland PC-200 Mk II M-audio Keystation 49e е пиана: Yamaha Ypp-35 - Това ми харесва. Не знам дали е за предпочитане пред миди клавиатурите. Какви са му плюсовете и минусите? Yamaha Ypp-50 - Това много ми хареса, но има някакъв проблем, описан в описанието на обявата. Разрешим ли е според вас и колко може да ми струва? Струва ли си като цяло? Синтезатори: Yamaha PSR-210 Yamaha PSR-220 CASIO CTK 660 Очаквам с нетърпение вашите съвети и предложения! Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.