Jump to content
Българският форум за музиканти

Калоянчо

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Последни посетители

1380 профилни разглеждания

Калоянчо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

9

Обществена Репутация

  1. ^темата дами е от 2006та или 2019та, мисля че няма значение. А относно струните - каквото и да съм сложил все ръждясва. Няма значение марка и модел. Пробвал съм Elixir, Ernie Ball, GHS, Dunlop и още няколко марки. Ноември ще сменям струни и сигурно ще пробвам Paradigm, но сигурно резултата ще е същия както обикновенно - след две-три седмици ще почнат да ръждясват. Просто е и до ръцете на свирещия. За разлика в звука всеки може да прецени за себе си. Поздрави и мир! Cheers!
  2. ^просто е по-слаба точка от конструктивна гледна точка. То по принцип изначалния дизайн на ЛП е по-кекав заради наклона на главата назад, а ако е залепен е още по-слаб. Сега, не ме разбирай, че се чупи с поглед, но просто се чупи по-лесно от други модели на пазара. И тва не важи само за Gibson/Epiphone, а и за ESP/Ltd, Harley Benton и за всички решили да правят техен вариант на ЛП. Едит: така изглежда
  3. Да почна оттам, че РАМ паметта и 16 гига ти стигат. Естествено колкото повече, толкова повече. Процесора според мен е по-важен. Относно аудио интерфейса/звуковата карта - няма да сбъркаш нито с Focusrite-a, нито с Mackie-то. Латенцията, по начина, по който аз я разбирам, е времето в което звука излиза от източника и се възпроизвежда през монитори/слушалки. Там колкото по-малка, толкова по-добре. Естествено не очаквай нещо фрапиращо като закъснение, става въпрос за някоя и друга стотна/хилядна от секундата. От опит казвам, че с микрофон за скайп, включен с 3.5мм как в 10 годишен лаптоп и включени една камара амп симулации в Reaper, латенцията беше под една секунда, така че си вади изводите. Щом тепърва започваш надали ще ти трябват много входове. 2 стигат, но пък след известно време ще искаш да разшириш системата, така че да се "запасиш" с няколко, на първо време излишни, входа не е излишно. Самия интерфейс (USB 2/3/Thunderbolt) - ако имаш възможност вземи си Thunderbolt - към момента това е най-бързия интерфейс. Не мисля, че в момента се произвеждат каквито и да било карти с USB 2.0. Може и да греша естествено. USB 3.0 е най-масовия порт на повечето компютри, с него също няма да имаш проблеми. Може да преровиш форума, има още няколко теми, които биха ти били полезни с решението. Успех с избора!
  4. В общи линии няма shortcut. Започваш бавно и постепенно увеличава скоростта. След 6 години свирене все още се мъча да изсвиря Master Of Puppets с пълна скорост. Всичко е до това да ти заякне ръката. Конкретно за парчета на Металика, особено за ритъм партиите, се опитай да видиш как папа Хет държи перцето, на мен ми помогна. Отне ми доста време да свикна с тая техника, но още дори като почнах ми беше по-рано да ги свиря. Успех.
  5. Погледни примерно и Mesa Mark 5.25 или 5.35, също и Mini Rectifier/Rectoverb. Laney IRT Studio и Orange Rocker 15 също са варианти. Всичко изброено до тук става за домашно ползване и за репетиции или клубове. Engl-a е по-ограничен от към възможности, макар че, ако не искаш нещо покриващо спокойно почти всички стилове е добър вариант.
  6. Mesa, Orange, Peavey, Laney, Hughes & Kettner, Engl - всички имат и малки усилватели, доста често мини версии на големите, предвидени точно за това което искаш. Почвай да обикаляш магазини и да пробваш. Всеки ще ти каже кое звучи по-добре за негоите вкус и уши. Ако си в София ги има всички изброени марки (за H&K не съм сигурен).
  7. Както казах вече, към ламповия усилвател си взимаш атенюатор или каб сим и си свириш тихо без да губиш от качеството на звука. А като ти се отвори възможност отиваш някъде, бичиш волумето на 10 и си правиш кефа. Axe Fx е доста близо до това, което НЕ искаш да правиш - да забиваш в плъгини. Имаш десетки симулации на ампове, ефекти, кабинети и what not и тогава като се почне с "ама кое ми харесва повече? Ама тоя дилей или другия?..." и няма край и в крайна сметка повече време губиш в търсене на Звука, отколкото в свирене. Което не мисля, че е целта в крайна сметка. От чиста проба любопитство - отговорил ли си, сам на себе си, какъв звук търсиш? Ако не кажеш какво търсиш, надали някой ще ти каже как да го постигнеш.
  8. Дали си струва ти сам ще си прецениш. Освен Revv G3 има още една камара драйв/дисторшън педали на пазара. За домашно ползване си струва. Това важи, ако си доволен от останалите ефекти и чистия канал на Катаната. Ако ли не, бих инвестирал в някакъв high-gain лампов амп и атенюатор/cab sim. След това бих си донагласил звука с камиончета. Axe-FX и АХ8 са интересни, но мисля, че са по-адекватни за живо свирене. В крайна сметка всичко опира до вкус и бюджет. Възможните сценарии са доста. И всичко си зависи какво точно искаш. Можеш да изчетеш и всички теми във форума. Поздрави и успех!
  9. Blackstar-чето не е лошо. Преди време пробвах 30 ватовото за един приятел. Ефектите са адекватни, амп симулациите задоволителни като за такъв амп. TVP технологията е интересна, позволява да избираш какво стъпало да симулира. Минус, за мен лично, е че не идва с фуутсуич. От Line 6 Spider нямам наблюдения над петата серия, но ако съдя по 4ката може би само чистия канал ще е що годе адекватен. Може да погледнеш и Roland Cube 80, Orange Crush CR60. Последния не е моделиращ, но звучи прилично. Успех с покупката!
  10. EMG ползват т.нар. solderless система. Така че, ако искаш да сменяш адаптрите и не ти се рискува с поялник всичко на EMG би трябвало да ти свърши работа. От гледна точка на звук всичко опира до вкус, експерименти и т.н.
  11. Тъй... китарата от втория линк е с флойд тремоло, допълнителен среден single coil адаптер, китарата от първия линк е с двойка хъмбъкъри и фиксиран бридж. Ако намериш на приемлива цена и в прилично състояние Epiphone Matt Heafy сигничър модела, бих ти казал да го пробваш и ако ти хареса да го вземеш. Със сигурност ще се доближиш до саунда на Trivium и една купчина други групи. Доста по-добър вариант е от тези китари, които си посочил.
  12. В такъв случай бих ти препоръчал Shure SM7 и някакъв преамп. Един интерфейс, примерно Focusrite 6i6. Готини монитори и Monitor control за идеята ти за switching. Едни хубави затворени слушалки за тракинг и едни отворени за миксиране. А с останалото може да се погрижиш за акустиката на стаята.
  13. Силно се съмнявам. CR мисля, че е абревиатура на Classic Rock - серията от която е китарата.
  14. За нормналния ще ви трябва и звукова карта, защото е с XLR. Този с ЮСБ може да си го включите директно в компа. За допълнително оборудване - слушалки и/или студиини монитори. Ако имате възможност и за двете - прекрасно. За софтуер мога да ви препоръчам Reaper от опит. Лесно се работи с него. Останалото идва с времето, опита, претенциите и т.н. За начало тези неща ще ви вършат прекрасна работа. Успех и поздрави!
  15. Не само преамповете са подобрени, но и латенцията е почти нулева. Въпросът дали даден преамп звучи добре е въпрос на вкус. За един може 80тарските записи може да са черешката на тортата, за друг ако не е изцяло дигитално не струва. А ти така или иначе, ако решиш да се развиваш няма да останеш да разчиташ само на тази карта, въпреки че има хора, които ползват допълнителен гиър само за вокали и тук-там за барабани (Fluff) иначе си ползват само картата за всичко останало. Нещо много хубаво са дигиталните ефекти (компресия/ривърб/еквалайзер и т.н.), с които можеш да изкараш доста добър звук. Така че за начало ще ти свърши доста добра работа, после ако искаш разнообразие си взимаш още оборудване.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.