Jump to content
Българският форум за музиканти

SaulHudson

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

SaulHudson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. hand_of_doom, въпреки че не го знаех това за ре при разлагането на сол мажор, не се учудвам. "Guns" по принцип използват четирипръстовия вариант за хващане на този акорд. Но аз мелодийката сам си я разработих, разучих я по слух, знаейки само кои акорди използват, така че... На мен винаги ми е звучало напълно ОК така и затова така си го свиря. А за ла минор - свирил съм го и във вариант с баре. Еми, нещо не ми харесва как звучи в точно тази песен. Затова го свиря в отворена позиция. Но съм напълно съгласен с теб - въпрос на лично предпочитание. Благодаря ти много за отделеното време, хубавите думи и градивната критика. Наистина ги оценявам.
  2. Е, реших и аз да направя кавър на една любима моя песен. Бих бил благодарен на всякакъв вид отзиви. Коментари, оценяване, харесвания, нехаресвания, критика - всичко е добре дошло за един прохождащ все още "китарист" като мен, който не е напълно сигурен на прав път ли е, или трябва да направи някакви корекции тук и там. И-и-и не забравяйте да си го пуснете на възможно най-хубавото качество за максимално удоволствие. Приятно слушане.
  3. Здравейте. Не знам дали точно тук е мястото за това, което искам да попитам, затова се извинявам, ако не съм успял да улуча. Аз съм момче на 21 години и се занимавам от малко повече от година и половина с акустична китара. От малко по-малко от половин година посещавам и уроци. Смятам, че спрямо краткото време, което съм прекарал с инструмента, имам никак нелошо ниво на свирене. Смея да твърдя, че нямам някакви проблеми нито с акордите с баре, камо ли с основните акорди в отворена позиция. Поддържането на ритъм не ми представлява някакъв проблем. Мога да свиря доста сносно и солата на някои мои любими песни. Поназнайвам и основна музикална теория. Мога мъничко и да чета и свиря ноти, но това е от доста скоро, така че е наистина малко. Казвайки всичко това, съм далеч от мисълта, че съм нещо кой знае какво. Напротив. Осъзнавам, че имам още страшно много да уча, че съм абсолютно никакъв в момента. Но с течение на времето в главата ми се заформи една мисъл и затова пиша тук с надеждата по-разбиращи от мен да кажат дали въобще име резон желанието ми. Чудя се, може ли след време да се запиша да изучавам китара в някоя консерватория, където и да е тя по света? Да, напълно осъзнавам, че по всяка вероятност този отрязък от време, необходим за това, ще е доста дълъг, но въобще желанието и мечтата ми възможни ли са, или са в сферата на фантастиката? Има ли някаква възрастова граница за това? Има ли шанс да се подготвя и да вляза, ако наистина това искам, или вече съм изпуснал влака, както се казва? Благодаря много на всички за отделеното внимание, отговори и съвети. Също така нямам нищо против, ако някой учител по китара, който смята, че може да бъде полезен за изпълнението на тази моя мечта, или просто иска да популяризира дейността си, използва моята тема, за да предложи услугите си. Лек и хубав ден!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.