Jump to content
Българският форум за музиканти

SGEORGE

Members
 • Content Count

  397
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

About SGEORGE

 • Rank
  SG
 • Birthday 12/26/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  Keyboards

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.behance.net/sgeorge
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Denmark
 • Interests
  Keyboards and beer!
 1. Евала! Успех с проекта. Очаквам подробности.
 2. Аз имам 2 такива кабела и си работят перфектно. Но това не означава, че просто не съм късметлия. Всъщност не очаквах да работят за цената си, но... Закачането на кабела може да е малко объркващо - IN трябва да отиде в OUT на другото MIDI устройство и OUT - в IN. Диодният индикатор трябва да мига, когато има MIDI съобщения. Успех.
 3. Честита 2018-та, да е много успешна и продуктивна. Дано чуваме повече хубава музика тук.
 4. SGEORGE

  Лека стойка за клавир

  Аз си взех тази за пренасяне: https://www.thomann.de/dk/gravity_ksx_1_keyboard_stand.htm
 5. SGEORGE

  Класическа музика

  Харесвам класическа музика и често слушам, но съм много далеч от твоето ниво. Далеч не се интересувам толкова надълбоко от различни интерпретации и изпълнители. Започвайки своята "кариера" с класическо пиано, съм неразделно свързан с тази музика, но в 90-95% от времето слушам модерно творчество. Ще се радвам, ако споделиш интересни албуми и изпълнения. С удоволствие бих чул. Но едва ли ще мога да се включа в разговора. Поздрави!
 6. Малко размишления по темата за компютърно генерираната музика: https://youtu.be/DAcjV60RnRw
 7. SGEORGE

  Тема за слушалки

  Много яка тема. Подкрепям мнението за Sennheiser - винаги са ми харесвали как звучат повечето им модели. Сега, какво аз ползвам. Всеки ден с телефона - тапичките от снимката - вършат добра работа. Особено имайки предвид, че не искам да се изолирам напълно от звуците около мен. Първите ми "про" слушалки - AKG K55 - както се казва: най-доброто като за "без пари". Затворени, нищо особено като звук, но пък достатъчно прозрачни. След това се сдобих с едни стари Sennheiser HD545 - отворени. Звучат доста по-добре. До скоро ги ползвах предимно тях и все още влизат в употреба. Доста добра динамика и прозрачен звук. Новият ми фаворит от края на декември - Beyerdynamic DT 990 PRO. Когато ги купувах ме предупредиха, че са 250ома и може и да имам нужда от усилвател. Реших да рискувам и да ги взема. На всички устройства, на които ги включих звучат прилично силно, така че не мисля да купувам усилвател (за сега...кой знае кога ще ме хванат лудите). За сега това са най-добрите слушалки, които съм притежавал. Кристален звук и много добра динамика. Стават и за слушане на музика и за свирене. При мен - на клавишни инструменти. Стават и миксиране, поне долкокото може да се миксира на слушалки. Човек може да се довери на това, което чува.
 8. SGEORGE

  Дигитално пиано

  Подкрепям CyberGene. Това, което аз си купих и съм много доволен е: KORG-SP170S. Взех го от Thomann, но не го виждам там сега. Стойка и реалистичен педал са отделно, но си струват инвестицията.
 9. Ами не е имало нещо, което да съм търсил и да го няма. Тези албуми, които ги няма и ги слушам от моята колекция, са на локални изпълнители, които трудно ще намериш където и да било. Стриймингът им е с много добро качество, нямам забележки към начина, по който работи. Принципно не съм фен на плейлисти и радиа, така че не мога да кажа колко добре са в това отношение. Знам, че ги има, но не съм тествал. Препоръките им са много добри - благодарение на тях съм открил безброй качествени и супер интересни албуми. Дори в стилове, които не слушам масово. Принципно не мисля да сменям услугата. Бях пробвал Rdio и Deezer, но не ги харесах достатъчно. Deezer имаше нещо, което ме накара веднага да се откажа, но не се сещам какво беше. Rdio имаше добра услуга, но плеърът им беше под всякаква критика. Нямаше достатъчно буферинг и дори и за малко да ти спадне скоростта на обхвата, спираше да свири. Най-лошото е, че трябваше да го стартирам отново ръчно. Такъв проблем не съм имал с никоя друга услуга - на същите места, със същата мобилна връзка, нито един не е прекъсвал.
 10. Аз ползвам Apple Music от 2 години, а преди това ползвах услугата на предишния ми интернет доставчик - беше включено в цената. Все още имам каталога си от албуми в iTunes, но обикновено слушам само нещата, които ги няма никъде и без това. Иначе 99% от време слушам streaming. Иначе за нещо, което съм мислел да ползвам и съм се отказал - Spotify. Ползвах го 1 месец безплатно пълна версия и беше супер. След това продължих с безплатното ползване с ограничени възможности и това беше моментът, в който се отказах от услугата им. При положение, че си бях направил труда да дефинирам каква музика слушам, и че те знаят моите предпочитания, базирайки се на стиловете, които слушам, не се спряха да ми рекламират Бийбър и подобни неща, но нито веднъж нещо, което бих желал да слушам и да си купя. При положение, че ме заливат с безсмислена реклама, но знаят на 100% какво предпочитам и слушам, е абсолютно нагло и неуважително и към мен като потребител, и към изпълнителите. Защото се въртят едни пари под претекст, че еди-коя си реклама е завъртяна еди-колко си пъти. Ама това, че не е таргетирана правилно, никой не го отчита. Не случайно доста артисти повдигнаха въпроса за възнагражденията от Spotify. Трябва да отбележа, че не става въпрос за България. Повечето ми приятели ползват Spotify - платената версия.
 11. iZotope DDLY Dynamic Delay безплатен до 10 март. https://www.izotope.com/en/products/effects-instruments/ddly-dynamic-delay/ Изисква регистрация, но е напълно безплатен.
 12. Работи. Аз имам M-audio Firewire Audiophile и си работи на MacBookPro последен модел. Няма нужда от външно захранване.
 13. Кратко описание: http://www.usb.org/developers/docs/devclass_docs/midi10.pdf
 14. Успех! И продължавай да правиш прекрасна музика!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.