Jump to content
Българският форум за музиканти

squirrel-on-drugs

newbies
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About squirrel-on-drugs

 • Rank
  Ослушващ се
 1. Окей. Благодаря ти много за бързия и пълен отговор. Смятам засега да се насоча само към купуването на китара, а постепенно ще спестявам и ще си купя друга апартура (а.к.а нормален усилвател). Сега като се замисля беше смешно да си мисля, че за такива пари ще мога да си купя нещо наистина добро (освен ако не изкарам някакъв епичен късмет както стана с бас китарата ми). Предполагам ако хвърля още 300-400лв към кюпа за електрическа китара ще направя няква разлика? Принципно мога да си позволя до 1000лв, обаче се скръндзя, щото ще трябва догодина да си скъсам четирибуквието от учене, за да си възобновя средствата. Ако ще купувам такава китара, трябва задължително да мине през ръцете ми първо. Айде, аз тичкам към темата с усилвателите.
 2. Заглавието на темата говори само по себе си. Също, колко акордьори има във вашия град и колко скъпо ви излиза едно настройване? Моето в момента реве та се къса за акордиране. В най-скоро време ще звъня на човека, че ме боли сърцето да свиря на това пиано.
 3. Свиря на класическа китара и на бас, сега реших да си купувам и електрическа. Темата е изключително полезна, много благодаря на автора. Имам няколко странични въпроса обаче. Първо - знам, че има разлика, но има ли нужда на този етап да си купувам отделно усилвател за електрическата китара, или мога да ползвам този на баса? Второ - какъв клас китара мога да си купя за бюджет около 500лв (само за китарата)? Искам да си купя наистина добра китара (не от най-висок клас, но все пак), понеже не знам кога пак ще имам възможност да си купя друга. Трето - ако не мога да си намеря достатъчно добра китара в моя град, какво бихте ме посъветвали (държа да пипна въпросната китара, преди да я купя, а възможностите ми за пътуване са доста ограничени)? Четвърто - кога има смисъл да почна да мисля за ефекти и ако може малко повече информация за тях (какви са основните видове, кой за какво е най-подходящ, колко важно е качеството им за качеството на звука, ала-бала)? И последно, но не на последно място - какво свирите, когато изпробвате китара в магазин, така че да проверите възможностите ѝ по най-добър начин? Благодаря предварително
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.