Jump to content
Българският форум за музиканти

Krustev

новаци
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Krustev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Други тарикатлъци дето можеш да пробваш е да връзваш струните или да намотаваш отгоре надолу, което реално компенсира част от ъгъла между главата и грифа
  2. Благодаря ви за отговорите, утре ще е при мен китарката, надявам се да има с какво да се похваля!
  3. Krustev

    Kremona Soloist Series F65C

    Здравейте! Прищъкна ми да се сдобия с класическа китара най-накрая и като виден патриот се загледах в горната кремонка. Всъщност изникна из сайтовете на цена, двойно по-малка от пазарната, затова ми спря окото. Въпросът ми е някой барвал ли е този модел защото дивизията го нямат наличен май май, и как го съотнася с конкуренцията в тоя диапазон (500-600 гущера, макар че както казах конкретната бройка е пусната на под 300 лева). За средния клас на Кремоните намерих изписано по форума и повечето отзиви са супер, но за по-скромен инструмент като този нада, та ще се радвам да споделите ако сте правили екскурзийки до Казанлък и сте се срещали с такава китарка. За тия пари няма кой знае какво да се очаква де, ама не ми се иска да пазаря човека да ми я праща из страната (знаем че са рискови такива начинания) за да се окаже някаква скандално гадна изработка, та така... Поздрави!
  4. Fender stratocaster Vintage made in Mexico https://www.bad_link/ad/fender-stratocaster-vintage-made-in-mexico-ID6PTA3.html Следващият хубавец... иначе за 1200лв два мексиканеца с куфар, направо да починеш... жалко че не са мексиканци ами от тея по-дръпнатите.
  5. Рекох да питам в тая тема, за да не спамя излишно.. Мнения за Peavey Valveking 112 - гледам има един в базара и ми хвана окото... бях се насочил към моделиращата серия на Vox VT20x/Vt40x или евентуално Boss Katana (който май няма къде да чуя на живо, но отзивите са добри в нета - то си е роландското кубе със симулации на бос ефекти г/д ), обаче горепосочения си е лампа все пак... При всички положения ще свири предимно вкъщи усилвателчето и не съм сигурен до каква степен ще се получат нещата с шума и съседите при Пийвито.. таа, мнения, съвети някой? Благодаря!
  6. Ако си от София, можеш да го пробваш в Икономов. За малко над 1000 лева, колкото струва, имаш доста варианти според мен, тъй че най-добре поразгледай по магазините и прецени дали точно това е моделът, който ти седи най-добре в ръцете и ще харесаш най-много като звук на живо.
  7. Писах на мейла, благодаря!
  8. Krustev

    Hagstrom Swede

    Благодаря за информативния отговор ciril, след пробването на доста инструменти първоначалната ми нагласа се измени и се прибрах със "стратоподобна" китара, въпросният хагстрьом не намерих за особено удобен, въпреки че за моето ухо звучеше много добре. Jim, да, левичар съм, но се уча да свиря на обикновена китара.
  9. Нямам права за лични съобщения, но проявявам интерес, ако някой не се е възползвал вече.
  10. Krustev

    Hagstrom Swede

    Весела Коледа на всички! Мисля, че най-накрая дойде моя момент да закупя първата си електрическа китара (да, това е от този тип любими на всички теми). За момента съм се спрял на китари от типа Лес Пол, като за бюджета ми от малко над 600лв нещата вървяха към Епи ЛП Стандарт (http://rockshock.eu/kitari/elektricheski-kitari-bg/6-strunni-kitari-bg/ens-ebch1-lp-standard-ebony-ch-hdwe-el-kitara-bg ) или Винтидж v100 (http://musicdivision.bg/Vintage-V100CS-Flamed-Maple-Cherry-Sunburst?filter_name=V100) . Живеейки в София, трескаво се готвех за тур из местните музикални магазини с цел първи контакти с електрическата китара като цяло, когато в сайта на ММG видях наличен въпросният модел в заглавието. http://www.mmg-music.com/bg/node/6685 Този инструмент значително ми надвишава бюджета, но от това което понаучих за него, оставам с впечатлението че си струва. Е, ще се свири unplugged, няколко месеца ама... Докато за епифоните и винтидж доста се е изписало във форума, за Hagstrom намерих по-малко и ми е интересно, някой имал ли е досег с този модел, с какви впечатления е останал и как би го оценил спрямо другите опции, които съм посочил. Наясно съм, че за цената на "Шведа" може да се сдобие човек с нещо от по-горния клас на Епифон например (plustop pro; custom), затова ще се радвам да почерпя информация от опита ви с тези инструменти и да чуя малко мнения. Сигурен съм че голяма част от съфорумците, живеещи в София минават през въпросния магазин, в които е изложен Hagstrom-a, може пък някой да е пробвал конкретната бройка, знае ли човек... В крайна сметка тези дни ще пообиколя и съм се настроил да поизнервя персонала на музикалните магазини с проба на възможно най-много китари и дето се вика, което ми пасне, то ще е, но като пълен лаик в тази област и при липса на компетентни познати, ще се радвам да чуя какво имате да кажете. Благодаря!
  11. Ако тепърва почваш да се учиш, много хубаво си помисли дали искаш да свириш с обратна китара, защото е голямо главоболие. Аз също съм левичар (макар че мога да си служа и с 2те ръце в общи линии) и започнах на нормална китара, което оценявам като много правилно решение. Освен че имаш много по-голям избор от китари, в общия случай за по-малко пари ще намериш по-качествен инструмент. Също така в началото дърпах много бързо, защото по-развитата ми ръка беше на грифа и привикна сравнително лесно. Ако държиш на лява китара, помисли си дали да не си купиш стандартна (за дясна ръка), неизрязана и да я дадеш на лютиер да ти смени нъта и магарето, което ще позволи да ти върже струните на обратно и да си свириш с лява ръка. Вярно че пикгарда ще дойде отгоре ама...
  12. Здравейте, опитвам се да науча да свиря на китара една слабо известна песен, но нямам достатъчно умения, за да се справя сам. а и в нет-а нямаше никаква информация в тази насока. Не звучи като нещо трудно за човек с музикален слух, тъй че ще съм много благодарен ако някой даде жокери откъм акорди, ритъм и т.н. Ако пък на някой му се занимава да направи 1 бърз кавър да се вижда какво се свири, цена няма да има това е въпросното парче: Досега достигнах до някакви изводи, които не знам до колко са верни, че песента е в Еb, а откъм акорди, това което виждам/чувам по някое време е D/F# и C7 като евентуално високата Е струна е заглушена, но до никъде не стигнах затова спирам да се филмирам и оставям на вас. Благодаря!
  13. Здравей, аз като сравнително начинаещ също срещам подобен проблем, но мога да споделя как боря определени пасажи, на които се бъркам: Техниката с "кутрето", която горе споменаха на мен много ми помага - така съм се учил от самото начало и си я използвам почти винаги, когато пиквам единични ноти - дава много стабилност и точност. Тренирам смяната на акордите, които намирам за трудни без да си гледам в ръцете, докато не започна да ги сменям достатъчно бързо и точно. Заковавам поглед в стената и започвам да свиря даденото парче на по-ниско темпо като постепенно, го повишавам до достигане на желаното. С 2 думи избягвай да гледаш китарата, слушай метронома, почни бавно и продължавай напред, както казва Кобрата. Предполагам, че с повече стаж ще можем да пикваме акордите без да бъркаме, но до тогава предпочитам да отделям повече време на дадено парче, отколкото да се чувствам неуверен при изпълнението. ПС: Като цяло, са ми казвали, че излишното гледане в китарата спъва свиренето, не знам до колко е вярно, но се старая да го ограничавам и да знам къде се намирам по грифа без да зяпам много, много.
  14. Убивах време в youtube и попаднах на това изпълнение на някой си Sam Westphalen, което много ме впечатли и реших да го споделя: https://www.youtube.com/watch?v=okgLUDuNAsg
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.