Jump to content
Българският форум за музиканти

theprodigydancer

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    ел.китара

theprodigydancer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Какво ви е мнението за FCH технологията при бриджовете: http://fullcontacthardware.com/fch-tele-bridge.htm ? Тъй като съм си наумил да взимам такъв за моя Telecaster (Mexican) и проучвам въпроса подробно. Чувам, че е добре бриджа да е тежък заради по-добрия състейн, а тук го изтъкват като плюс, че е по-лек, но въпреки това твърдят, че състейна е по-добър. ПП. Темата е сходна (но различна) с тази: Подобряване на Sustain-a на китара. Благодаря.
  2. -->Не съм проверявал, но наистина не смятам, че това ще има значение за състейна на китарата особено при свирене на 17+ стъпало. -->Това ми се струва една от основните причини. Ще пробвам, не съм правил такава настройка преди и бих искал да попитам дали има някаква особеност, за която трябва да внимавам и да имам предвид докато го правя? Втората причина според мен е бриджа. Насочил съм се към full contact hardware, от инженерната ми гледна точка (и от количеството литература, което изчетох по въпроса) изглежда много по-добро решение от стоковия бридж с 6 седла (на първо четене). Мисля да видя дали и на практика е така. Ако някой има мнение по въпроса бих се радвал да го сподели. Благодаря отново на всички за компетентните мнения.
  3. Благодаря и на двама ви. Ще имам предвид всички точки, когато предприемам действия. За сетъп-а, не съм ходил, но един професионален музикант, който вярвам ще се справи, каза че ще ми го направил. Не знам точно какво ще направи. За Action-a (височината на струните от грифа) бих казал, че е доста малка според мен. Толкова е малка, че шеста струна ако се възбуди малко по-силно почва да се опира в първо прагче. Имам Jackson китара и там този проблем го няма даже и при "по-грубо" свиренде. Честно казано с "близките" струни се свири доста по-лесно, като изключим този дефект. Мога да повдигна седлата, но се притеснявам да не разстроя китарата. Имам предвид, в момента тя изобщо не се detune-ва даже и след 5-6 дена свирене по 2-3 часа, докато Jackson-a го настройвам почти преди всяко свирене... не знам каква е причината. Имам въпрос за двойните седла, гледам че китарите с такива са доста по-скъпи и като основна причина се изтъква по-автентичното им звучене (за състейн нищо не съм чувал да се споменава), в смисъл, че е стара технология и наподобява онова специфично класическо блус звучене. Като страничен ефект казват, че е почти невъзможно да се постигне перфектен tuning, тъй като струните вече лежат 2 по 2. Аз съм с така наречените "модерни" седла, където всяка струна си е отделно.
  4. Здравейте приятели, Искам да попитам какви са опциите за подобряване състейна на електрическа китара. В момента свиря с един мексикански телекастер (за около 900 кинта го взех преди 4-5 месеца) и бих искал да подобря някои неща от които не съм много доволен. Когато свиря в средата или в края (ниско) състейна е добър, обаче когато свиря на последните 2-3 стъпала 3та струна да речем се гаси за около 2 секунди. Ако сменя бриджа дали ще се оправи? Ето вариантите, които гледам: http://www.ebay.com/itm/Gotoh-Modern-Bridge-for-Tele-Telecaster-Chrome-/351101148112?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item51bf425bd0 http://www.allparts.com/TB-0030-002-Gold-6-Saddle-Gotoh-Bridge-for-Telecaster_p_3536.html Не знам дали проблема не е от самите fret-ове. Благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.