Jump to content
Българският форум за музиканти

pakoti

новаци
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male

pakoti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. [media=width="560" height="315"] [/media]https://www.youtube.com/watch?v=raFmWxxfE6s Преди няма и час попаднах на това парче и останах много приятно изненадан. Не само от прекрасната песен, но и от това, че групата е българска. И ето ме сега, опитвам се да я извадя горе долу по слух, макар да не мога да се похваля, че съм голям слухар. За сега мисля, че хармонията през (почти?) цялата песен върви по следния начин: Fm-C#-G#-D# :| само, че не съм съвсем сигурен, може да се поиграе. Тая прогресия си е чисто The Cranberries - Zombie, което пък е почти Joan Baez - Diamonds And Rust, но така може да продължаваме до утре... П.П. Не съм сигурен дали това е мястото, където да се обсъждат такива неща, но ми се стори най-подходящия раздел.
  2. Наскоро ходих до книжарницата на Съюза на композиторите в София в търсене на ноти за народни песни/пиеси (за китара) и попаднах на поне един учебник (книга?) по тамбура, както и няколко книжки с ноти. Книжарницата се намира съвсем близо до театъра Иван Вазов - като погледнеш към входа му отпред, надясно. Ул. Иван Вазов 2-3 се води
  3. Не искам да съм човека, който разваля ентусиазма, но наистина за 200-250 лв. просто недей. Няма да е кой знае колко по-добре, и определено няма да е наистина добре, не дай си боже да ти се наложи да свириш на живо. Единственият вариант е да чакаш някой да закъса за кинти и да си продаде хубавия усилвател за без пари, което все пак е възможно, но трябва да си търпелив. А за ревютата в тубата - имай предвид, че звука там често е чувствително по-различен от реалния + китарата също е от значение. Вземи си твойта китара (с нови струни най-добре) и изпробвай всичко наживо
  4. Е, намерих нещо по-различно, един Fender Super Champ XD - 15w лампа, 'тунингован' с говорител Eminence Ragin Cajun 10". Според хората на Интернет звучало по-добре така, и масово се слага този говорител. Аз не съм го чувал с оригиналния, но звучеше доста солидно с новия говорител. Сега обаче срещам голям отпор вкъщи и затова исках да разбера дали някой тук има добри или лоши вчепетления от тоз Fender? Благодаря предварително за отговорите За тези, които ги дразни това - извинявайте, че 'съживих' 'заспала' тема, но все пак няма смисъл да отварям нова. П.П. 520 лв. СЪС футсуич, което ме радва извънредно
  5. Шур 57-ца ще рече нещо хубаво предполагам. За в стая знам, че не е здравословно дори да надуваш 5 вата лампови. 30 вата кубе лампово ли? Принципно и аз предпочитам да мина през централното . Иначе добрите озвучители са хубаво нещо, не знам лично дали са често срещани. Благодаря, че ме поправи за Blackstar, modelling са наистина. Като гиър до сега имам Ibanez GRG 370d и едно камионче OD40 на Behringer, а музиката варира от Deep Purple, Black Sabbath и Rainbow през Whitesnake, доста Metallica, Nirvana Steel Panther и Iron Maiden, та до Green Day, RHCP и отвъде... Деликатната тема бюджет в момента е около 650 лв с тенденция да нараства постепенно. Иначе благодаря за бързите отговори до сега знаех си, че няма нужда от чак такава мощ А и макар че транзисторите на маршал наистина нямат нищо общо с плекситата, CFX като че ли са доста по-добре от предишните (DFX май бяха).
  6. Нека който има опит с усилвател от тези две серии да каже какво мисли. Аз съм пред купуване на усилвател и най вероятно ще е или Blackstar ID30 или Marshall MG101CFX, като от днес съм по-благосклонен към Маршала. Доколкото съм чувал Blackstar ID сериите са едва ли не "силни като лампови" (и едва ли не звучат като такива), но ми се струва, че 100 вата са си 100 вата срещу 30 (за конкретните модели, цената е почти еднаква). А и Маршала е 2x12. Идеята ми е, че понеже транзисторните биха звучали еднакво на разни нива на 'волумето', да ползвам един усилвател вкъщи, на репетиции и на участия. Като при последните идва въпросът за максималната сила на звука. Чувал съм и за 15-ватови усилватели (предполагам лампови), които са звучали прекалено силно. В икономов, където ме упътиха към Маршалите, (предложиха ми и някакви Peavey, но не ми допаднаха много, много) пичът ми каза, че 50-ватовия MG50CFX с 1x12 би отпаднал при по-пълно помещение, освен ако не е с микрофони (*скептичен поглед). При което ми предложиха и микрофон за 200 лв , то по-добре просто 100-ватовия да взема Не знам защо бях останал с впечатлението, че когато се свързват с пулт, озвучителите имат нужната техника? Та общо взето към кой усилвател бихте се насочили вие? П.П. :/ Фуутсуичовете явно си вървят отделно , като на Маршал е 96 лева, а на Блекстар - 156 лева.
  7. https://www.youtube.com/watch?v=ef7IHncwoPI Това е главният риф от Gloryhole.
  8. Здравей, народе, наскоро излезе новият албум на лудите от Steel Panther, който има много добри музикално попадения. Още е новичък, обаче и няма откъде да се научат песните освен по слух. В www.songsterr.com има Party like tommorrow is the end of the world, за други не знам . Засега мога да покажа само интрото на Pussywhipped, а именно: ||------------------------------------------| ||------------------------------------------| ||--2h3p2p0---------0---0---0---------| ||----------3-2-0-------------3-2-0------| ||----------------1---2---3---------------| ||------------------------------------------| Забележете, че в оригинала се свири с половин стъпка надолу - D# e настройката.
  9. Може да се свържеш с някой опитен музикант с добър слух и познания и да пробваш да му изтананикаш каквото ти е в главата. Ако се справиш, и той те разбере може и да стане нещо, това е най-логичният вариант за който се сещам, освен ти самия да станеш този опитен музикант
  10. Надали можеш да познаеш със сигурност, но при частта D-Db-C, със пауъркордите, До, което влиза в Ми минорната скала, го оставят да звучи, което някак акцентира върху него. А пък До#, което е в ми мажорната, е само като преход. И изобщо при металика като че ли До диез и Сол диез се появяват много рядко, главно в те такива хроматични части, защото са част от мажорната скала.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.