Jump to content
Българският форум за музиканти

Tomov

Members
  • Мнения

    221
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Брадва

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Бургас

Tomov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Какво правя аз - свалям старите прагчета, след което започвам със свалянето на боята, но бавно - с шкурка от 400 нагоре. когато се покаже дървото отдолу, преглеждам прорезите, където трябва да легне телта. Ако е необходимо се позапълват и/или почистват. Можеш да боядисаш/лакираш дървото, като след това набиеш позициите, въпреки, че аз се подведох първо набих с епоксидно лепило прагчетата, след което ги покрих с хартиено тиксо и боядисах. Но според мен по-правилното е първо да се завърши вида на фретборда и след това да се поставят прагчетата. Много полезни са инструментите от серията на Dremel, както и някои часовникарски пилички и едно контурно ръчно трионче
  2. Ау и аз да се разпиша след години изгнание Ами дали е добре да се лакира грифа - въпрос на личен избор. Иначе, по темата... Аз лично използвам хартиено тиксо (masking tape) на TESA или 3М - едното от двете го имаше в практикер. Изрязвам ленти с дължина малко повече от тази на прагчетата, залепям го подравнено отгоре или отдолу т.е. да използвам едната му права страна върху прагчето и притискам с пръсти, така, че да залепне добре. С много тънко ножче или скалпел изрязвам останалото така, че да остане само върху телта на прагчето. Отстрани остатъка, който е залепен за грифа го оставям, но можеш с ножчето да го изрежеш. И нещо важно, ако използваш лак с втвърдител - нитроцелулозен да речем, след като се напръска е хубаво да се разлепи тиксото още докато слоя е влажен. Аз го разлепих първият път на сухо, след изсъхване и така си олющих лака, че.... btw Използвахме бояджийски пистолет на Bosch - електрически. Успех с начинанието! ЕДИТ: Ако боядисаш и после махнеш старите прагчета рискуваш да нараниш новата боя. Прецени дал си струва риска.
  3. Здравейте... злощастието е следното... както си сменях струните (Jackson Dinky) и от пренатягане (явно) скъсах един от болтовете на флойда, които захващат струните към моста... след това и още един главите се скъсаха, а телата с резбите останаха набити вътре... Някакви идеи как да се извадят или лютиер, който би извършил услугата ? Трябва ли смяна на целия флойд ? Благодаря предварително.
  4. Seymour Duncan TB-4 JB Trembucker. Импеданс 17.5 KOhm. И пикгард за страт с един двоен адаптер. Звучи убийствено. Да живее Guitar Parts Resource.
  5. Нова 12- 18 кинта - Фактор, xxxx.
  6. Аз нали вечно трябва да съм контра Какво им се пънете на тез скуаери. И аз минах през това, то не беха ключове, адаптери, потенциометри, суич... и за к'во ? По-тънко ?! Да бе, да! Като ударя чертата, парите дето съм дал тук-там като се натрупат - ми аз бих си купил две афинити-та, или един по-висок клас скуаер. Не искам да прозвучи заядливо ама мноооооооого се писа по тоя въпрос - получаваш това, за което плащаш и винаги е по-евтино да си го купиш готово, освен ако не ти се губи допълнително време (което също е пари). Е ако ти се занимава обаче... Давай !
  7. Според мен няма смисъл никакъв. Ако имаше, големите щяха да го направят с екран. Някъде за целта лепят фолио. Аз съм с гард на Guitar Tech целия фолиран, капчица шум няма. Аз съм на страта и с ЕМГ-та, хъм канселинг, ама все пак... да не говорим и за разликата в цената. aluminium>>>>>plastic
  8. Еее, ха сега де... и аз ще видя какво ще излезе
  9. Аз пък си взех пасивни EMG-та ...за скуаера. Сериозен съм
  10. От къде дойде темата, а накъде отиде...
  11. Снежанке, не знам, кака... Чак да е жива... ама и в моите ръце китарите ми звучат различно, чуждите - също.
  12. Попрочетох между постовете. Аз струните ги сменям 3х3. А сигурен ли си, че флойда е читав, може да се налага отпускане/натягане на пружините.
  13. Fender Delrin XH 1.12 (май) Dunlop Tortex .. едни лилави ЕДИТ: Купувам ги промишлени количества и съм си уцелил размера и въобще не го гледам.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.