Jump to content
Българският форум за музиканти

pulse

новаци
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male

pulse's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Обществена Репутация

  1. Аз не мога да схвана проблема тук - предложихме ти няколко човека конкретен "уред" с който да си решиш проблема и единственото, което се изисква от теб е да прочетеш книжката му, която е налична дори в линка, който ти беше пратен... където е нарисувано с картинки къде какво можеш да включваш! Не знам как повече може да ти се помогне, но ако са останали въроси и неясноти, кажи, ще помагаме щом трябва. Иначе темата е забавна - дори ти се предложи нАучна, профисЮлнална (е, и платена) помощ, което да ти държи ръцете, когато ръгаш жак Х в дупка У.
  2. Разликите никак не са малки - личи си смачканата "перкусивност" ако мога така да се изразя, която е характерна за ламповия звук. И щом в такива ултра хай-гейн стъргалки разликата е такава, представям си нещо наистина пипкаво като блус/джаз как ще звучи, където всъщност е именно силата на бурканчетата. Процесорчето е наистина приятно ако в сметките ти главна роля играе преносимостта и това както казва колегата "да имаш 200 ампа и 100 кабинета в джоба", ама надали някой истински ценител ще замени кефа от това да свириш с един истински усилвател отколкото със 100 "почти същи"
  3. Съгласен съм, че нещото в картинката е един типичен инструмент, но не в музикантския смисъл Така, че нека не въплътяваме митовете, които сме чували някъде така настойчиво. См57 е един от най-универсалните съществуващи микрофони. Извинявам се за офтопика.
  4. Аз също ще се застъпя за 57цата - здрава, изпитана, предсказуема, а и американския президент държи речите си на нея все пак
  5. Ако си го направи сам по някоя елементарна схемичка с минимален бюджет - 20-30лв с кутията. Ако ползва решението на Baby Thomas - около 200лв.
  6. Добър опит за реклама, но човека ползва Берингер, надали ще отдели толкова пари. Защо масово в български форуми на въпросите се отговаря с безсмислени решения? На човека му трябва единствено и само някакъв евтин няколкоканален сплитер и нищо повече. Ако не е купил все още втория слушалков усилвател, препоръчвам да сложи въпросния сплитер на мястото на този усилвател и да го измести в звукозаписната стая. Защото всички останали апаратури като гледам чакат линеен сигнал, а не сигнал за слушалки.
  7. За всяко нещо си има майсторлък - няколко пъти съм се опитвал сам да си изчисля и проектирам ОТ за китара - което би трябвало да е по-проста задача отколкото за бас, и уж на хартия и програмки всичко изглежда супер, но както са ти казали - хем излгежда грозно, хем не излиза никак по-евтино ако трябва да го направиш с всичките му глезотийки и салтанати, хем после първата ми мисъл беше "абе звучи ама...". После хвърлих дъските и намерих втора ръка изтъбушен хубав кабинет без говорители и сложих там моите - еми разликата е от земята до небето - хората са си го изчислили от типа дърво до сглобката. В тоя смисъл - ако ще правиш нещо, поне използвай някой готов модел и се опитай да го копираш колкото може по-близо, а още по-добре намери изтърбушен сандък без говорители и си сложи твоите вътре. Успехи с новия член на семейството
  8. Всеки елемент, който вкараш по веригата малко или много влияе на качеството. Докато не пробваш няма да разбереш дали това ще ти върши или няма да ти върши работа. Самия факт, че си се спрял на тази марка предполага, че не си чак толкова взискателен и претенциозен
  9. Надали ще има проблем да направиш това. Единствено може да получиш малко повече шум от навързването на толкова усилватели един след друг.
  10. Ползвам Boss RT-20. Нямам оплаквания - страхотен звук, достатъчно настройки и след като си изнесох expression педал за скоростта на спикъра, нямам какво повече да желая от него. Ползвам го за китара, за клавир не знам как ще се държи.
  11. Смеете се вие, но човека си е намерил начин да си изкарва жълтици и му е все тая какво мнение имат за него хората... ако в България се правеше и търсеше качествена музика, явления като "този" нямаше да съществуват.
  12. Здравей колега. Поръчвал съм няколко пъти нови говорители за смяна на 4х12 кабинет и не съм забелязал да има промяна в звука им когато ги включа за пръв път. Но предполагам, че така или иначе минават някакъв качествен контрол в завода, в който ги включват за малко, за да видят, че работят - може би това ги "разсвирва".
  13. Колега това е обикновено кратко ехо на което обаче повторението е по-силно от оригинала. В хорър филмите го ползват много.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.