Jump to content
Българският форум за музиканти

Mutoki

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Mutoki's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. Спрях се на следната машина: HP Workstation Z210 Slim Desktop Intel Xeon Quad Core E3-1270 3400Mhz 8MB 8192Mb DDR3 ECC 160 GB 2.5 Inch SSD Утре ще се обадя да ги питам дали могат да сменят ссд-то с по голямо, поне 250гб. Рама е само 8гб (4 по 2гб) но по нататък ще подменям една по една двойките с четворки Ще съм благодарен ако споделите мнението си за тази машина, и по специално за процесора (дали може да се справя като i7) Както споменах в началото на темата, ще свиря само с ВСТ-та, като в една песен рядко ще слагам повече от 10-12 канала и един аудио за вокал. DAW-а почти сигурно ще е кубеис 7.5 Прощавайте ако пращам два еднотипни поста, но с първия стана объркване и не съм сигурен дали е пратен.
  2. Благодаря ви отново, адаптера (1394 с TI чипсета) ще се слага на един от PCI слотовете на дъното, а картата ще се включва към него. Ще взема адаптер който има и 4 пинова букса, а захранването на самата карта ще си е с отделен DC адаптер 12 волта (както ми беше до сега). При 6 пиновата букса захранването на картата става от компютъра през самия адаптер, но там ме притеснява това че консумацията на самата карта е почти 1 ампер особенно ако се включи фантомното за кондензаторни микрофони. Искренно се надявам при гореописания начин (с отделен захранващ адаптер 12 в.) да нямам проблеми. Не мога да ви опиша колко много ми се иска да се получи вече и да започна да творя.
  3. И друго, може ли някой от модераторите да ми обясни защо не мога да публикувам теми в раздела за продажби? Искам да пусна аудио интерфейса си за продажба.
  4. Леле, ново 20. Аман, тъкмо се зарадвах, че ще започна най на края. Значи компютъра трябва да има 1394 на дъното и то с контролер на TI ? Ей ся стана сложно. А какво ги кара да горят? и как евентуално мога да го предпазя? или няма как? Май трябва да минавам на USB интерфейс. Жалко, още не съм вързал две ноти на кръст и вече трябва да сменям устройства. Проблема е че имам свободни точно 3000 лева, и някак си трябва да стигнат за компютър, лицензиран DAW, и сносни монитори. А сега и нова звукова карта трябва да взимам. Май скоро няма да направя нищо. Имам чувството че цялата вселена е против идеята ми за домашно студио. dickens, благодаря ти че ме предупреди, пак щях да се далдисам. Струва ми се, че май ще се откажа..............За тия пари, от Русия могат да ми докарат парашут за бейс джъмпинг (втора употреба на около 100-тина скока) той поне ще РАБОТИ, за разлика от тези техники, а и там кефа е несравним.
  5. Благодаря на всички, и се извинявам че пиша чак сега, но отсъствах известно време. Ще се забавя малко с компютъра (по точно ще е работна станция) защото след вашето потвърждение се убедих напълно че харда трябва да е ссд. Има откъде да поръчам и 1394 адаптер с така необходимия TI чипсет. DAW-а вероятно пак ще е кюбейс, но можеби някой по нова версия и най вече лицензирана. Синтезатор ще взема по нататък, до тогава ще си карам с Халиончето. Предполагам в по-новите версии ще звучи по-добре от халиона на 5-ицата. След това ще си набавя и лицензиран sylenth1, освен ако не харесам нещо още по подходящо. В същност и Омнисферата много ми харесва, но май беше над 40 гб. За ОС вече ще избирам когато взимам компа.
  6. До колегата dontwarrior : Благодаря за бързия отговор За съжаление вече имам аудио интерфейс (м-аудио 410). Той нито може да се продаде за адекватни пари, нито имам пари за ново "такова нещо" но по УСБ така че трябва да работя с гореспоменатото. Не знам адаптера необходимо ли е да е на 800кб/с или е достатъчно и 400 (да знам какво да поръчвам) Относно харда, имаш предвит един на който да е операционната система, и софтуерите, а на другия да се правят само записите (да назнача да записва продукцията на него)До колегата Baby thomas : Всички знаем кое е най добро, ако разполагах с пари за МАК, нямаше да питам никой за нищо
  7. Здравейте, моля ви да ме извините че питам за нещо за което със сигурност има неписани теми, но съм ограничен с времето. Компютъра ще се ползва само за музика и няма да има страничен софтуер (дори без браузъри за интернет). Като цяло имам намерение да се занимавам с прогресивна електронна музика, и студиото ще се състои само от компютър (работна станция), аудио интерфейс (м-аудио 410) , външна миди клавиатура 5 октави, и конд. микрофон. Мелодиите ще са изпълнени предимно със софтуерни синтове (няма да записвам реални инструменти), А микрофона ще е само за запис на кратки вокали и в по редки случаи за заснемане на ефектни звуци от бита и природата. Искам тези дни да дам поръчка за компютъра, и ме интересува какви препоръчителни параметри трябва да има за да нямам проблеми. Процесор ? Брой ядра? Кеш памет на процесора ? Рам памет ? Скорост на шината на рама ? Хард диск ? (Предвит това което ще правя, ще ми е достатъчен ли един обикновен хард на 7200об., или трябва да са повече от един, или дори ССД?) Също ако има и други параметри които са важни, но не съм ги споменал. Относно 1394 адаптера, вече благодарение на вас разбрах че трябва да е реализиран с чипсет на "Тексас инструментс" за да изчезне проблема със стотиците крашове на ден. Има ги обаче в два варианта, според скоростта, има на 400 и на 800кб с ?. И друго, дали да ползвам адаптер с 4 пинова букса и да захранвам картата с 12в. адаптер, или да е със 6 пина и да се захранва от компа? И последно, операционната система: Има ли значение каква е, с коя сте имали най малко проблеми, и пр. А относно музикалния софтуер, още не съм решил, вероятно пак ще е кюбейс, но този път ще го купя лицензиран, няма да правя глупости с кракнати софтуери. Благодаря предварително на всички отзовали се
  8. Ще извадя една малко стара тема, но смятам че това което ще напиша е важно! Дали има разлики ли? Ще ви кажа от личен опит. разлика в качеството и в динамиката на звученето няма, или поне аз не мога да е регистрирам. Обаче, всичко хубаво свършва дотук! Бъгове, крашове и дори самозатваряния на програмата ще изобилстват, до такава степен, че ще бъдете принудени или да се снабдите с легален софтуер, или да се откажете от музиката. Както каза колегата по горе, компаниите трябва да бъдат възнаградени, както за труда си, така и за да могат да се развиват за в бъдеще. Как да очакваме поява на нов и по добър DAW, ако примерно 40% от потребителите на на даден софтуер не са броили и една стотинка на създателите му. На нас ни звучи нереално да дадем 1000 и повече евро за нещо което не може нито да се види, нито да се пипне. Може да се чуят и репллики от сорта на: Аудио интерфейса ми не струва толкова колкото ми искат за кюбейс 7.5!!! Да, но аудио интерфейса си го купихте, без значение дали нов или от оказион, дадохте пари за него, и дори през ума ви не е минавало да го откраднете нали? А за софтуера може, сваляме го кракнат от някъде, и не се чувстваме като крадци, дори не си го помисляме. Трябва да бъде ясно че кражбата на нещо материално, било то усилвател, микрофон, огледално рефлексен фотоапарат или дори кола, е също толкова тежко престъпление колкото и кражбата на софтуер. Относно цената, да висока е, но е и оправдана. Действително цената на хубав DAW може да бъде по висока от тази на някой хардуерни устройства, но все пак, аудио интерфейс, мощен МАК, микрофони, миди клавиатура, монитори..........за какво ни е всичко това ако не разполагаме с адекватен DAW на който да работим безпроблемно?
  9. Да, като се замисля прави сте, колкото и грубо да изглежда отношението ви на пръв поглед. Не бива да се поощрява употребата на краден софтуер. Компаниите са се трудили много за създаването му. В крайна сметка няма значение дали искам софтуера за студио с което ще печеля пари, или за да имам с какво да се разсея от проблемите ми, които на никой не пожелавам. Щом искам софтуера, трябва да си платя. Моля темата да бъде изтрита.
  10. Объркал съм се, "VIP Listed" е статус, не име на потребителя. Исках да кажа "blr" моля да бъда извинен
  11. Да, и аз предполагах че е възможно проблема да идва заради плъгините. Действително тези проблеми започнаха откакто качих пакета с ефектите. При инсталирането им имах възможност да избера кои да се инсталират и кои не, но понеже още не съм запознат с тях (в процес на опознаване на програмата съм) реших да ги инсталирам всичките, да ги прегледам един по един, да чуя как действат и в последствие да реша кои ще ползвам и кои не. Мислил съм и по въпроса да мина на настолен компютър с ФВ адаптер на тексас инструментс, както ме съветва "VIP Listed" но това за моите възможности си е сума, особено имайки предвид, че това не ми е професия. Другото което ме притеснява е ако и тогава продължат проблемите. Това ще са пари дадени на вятъра, а никак не съм добре с парите, имам си и разходи и много други проблеми. Обмислял съм и още един вариант: чувал съм че продуктите на м-аудио работят добре с продукти на Авид. Идеята е да сложа 7-ца за операционна система и да мина на Про Тулс. Най новата версия с която мога да се сдобия без пари е 8. Благодаря на отговорилите.
  12. Здравейте, наистина много съжалявам че отново ви занимавам с проблемите си, но вече не знам какво да правя и какво да търся. Нека оставим на страна това че аудио интерфейса ми (м-аудио 410) крашва през 10-20 минути с повод и без повод, това ще го преглътна,. Да оставим това че кюбейса също крашва много често, и това бих преглътнал. Сега вече имам и още един още по жесток проблем, за който вече не доумявам защо се проявява и възможно ли е да се отстрани. Проблема за около 2 седмици ми се прояви 3 пъти (и един път е предостатъчно). Примерно записвам един канал, с някакъв пад от халиона. решавам да му сложа ефект, отивам в миксера, вадя ефекти, вадя списъка с ефекти, избирам си ефект, кликам върху него, и в момента в който започва да се зарежда и програмата мигновено се затваря, все едно някой е затворил директно от хикса. Най-неприятното при този проблем е че всичко което съм направил до момента, без предупреждение отива на кино (няма как да го сеифам при това положение) отделно и досадния момент че трябва да чакам 2-3 минути докато стартирам кюейса отново (заради многото плъгини). И после пак всичко от начало, и то с какъв мерак като не знам в кой момент пак ще ми го затвори и ще го изгубя. Много ви моля, дайте ми съвет какво да правя, ако сте запознати с подобни проблеми. Не съм професионалист, не съм и музикант, не съм ви конкуренция, не искам никаква печалба от музиката която евентуално ще направя. Всичко е единствено и само за удоволствие. Просто имам идеи и искам да ги осъществя, но държа звука да е на ниво. Това е всичко. Благодаря предварително на отзовалите се.
  13. Благодаря ви много за отговорите приятели. Лаптопа има слот за карта. и сега остават можеби 2 варианта. Или ФВ карта за лаптопа, или да взема някакъв настолен комп. с по адекватен ФВ. И можеби и трети вариант, да пусна за продажба интерфейса на м-аудио, който реално още не съм ползвал. Вероятно следт това ще търся нещо по усб, но кой знае и там какви неадекватни и многобройни проблеми ме очакват. Тъжното е че идеята за домашно студио ми е мечта още от 2000-та година, и все не мога да се сдобия с работеща техника. Не съм добре с парите, никак даже, и не ми е лесно. Съвсем наскоро си взех споменатия в първия ми пост лаптоп, и си мислех че най накрая ще мога да започна да правя музика, но уви...
  14. Здравейте, наскоро си купих на старо въпросния аудио интерфейс, проблема с него е че не спира да крашва. В много редки случаи може да работи и половин и дори и един час, но много често крашва буквално през 5-10 минути. Често се налага дори да рестартирам по 2-3-4 пъти, и не спира да крашва. Когато изкарам контролния панел на звуковата карта, обикновенно излиза блокирал, а дори и да излезе работещ, блокира до 2-3 докосвания на който и да е от контролите. Под блокирал разбирайте че нищо не може да се пипне по него, примерно искам да намала плъзгачите на 1 и 2 канал, хващам с мишката движа, и нищо не става. Чак след около минута време изпълнява командата и дори не дава и да го затвориш. Дава грешка при опит да го затвора от хикса. Картата крашва буквално от нищо. Примерно, светвам нощната лампа и картата крашва, вадя жака за слушалки и картата крашва!!!!!!! забелязал съм че много по често крашва когато съм заредил DAW, а реално без него за какво ми е тази карта!!!!! Просто не знам какво да правя вече, а уж файъруайър бил много по стабилен от УСБ а през живота си не съм виждал толкова много крашове с нищо до сега!!!!! Дори незнам дали проблема се дължи на драйвери и настройки, или картата е повредена! Компютъра е лаптоп HP Елитбук с двуядрен процесор на 2.4 гхз 3МБ кеш и 2 ГБ рам на 800 Мхз шина (ДДР 2) DAW-a е Кюбейс 5 Операционната система е уиндоус ХП 32 бита. Ще съм безкрайно благодарен ако някой може да даде съвет. Ако съм пропуснал да спомена нещо важно по техническата част, питайте и ще го напиша в следващия си пост.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.