Jump to content
Българският форум за музиканти

timequake

новаци
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

timequake last won the day on Април 10 2017

timequake had the most liked content!

Последни посетители

708 профилни разглеждания

timequake's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

39

Обществена Репутация

  1. Привет, Можеш ли да отблокираш тези IP-та: 87.121.44.250 94.155.32.30 Благодаря.
  2. Ето проблема накратко: 1. Имам обява в базара. 2. Качвам снимка, която се оказва по-тежка (никъде не е написано колко трябва да е тежка снимката, впрочем). Важи дори, ако се качи снимката през линк. 3. Снимката започва да се качва на сървъра, но в един момент ъплоуда се канселира. 4. След това не мога да достъпя базара и виждам постоянно: Error 503 : Service Temporarily Unavailable. Като резултат не мога да достъпя базара нито вкъщи, нито в офиса, защото на няколко различни IP-та се опитвах да позная колко трябва да тежи една снимка... Опциите ви са: 1. Оправете максималния лимит на файловете 2. Направете проверка и ако файлът е по-голям от допустимото, не позволявайте да се качва 3. Напишете някъде колко е максималния размер 4. Whitelist-нете ми няколко IP-та, за да мога да си ъпдейтна обявите....
  3. Ето го и новото попълнение - PRS Stripped 58. Точно за 10 минути свирене се превърна в любимата ми китара. Невероятно качество, страхотно изпълнение на детайлите. Самата китара е нещо като подобрена версия на Les Paul модел - ъгъла на главата е различен (и между другото седи настроена много дълго време), грифа има улеснен дотъп до 20-ти праг. Мензурата е 24.5, адаптерите са low-wind PAF стил и се вписват в почти всички стилове. Няма птици по грифа, но на мен и така ми харесва.
  4. Честита да е! Нямам такава китара, но винаги ми се е струвала интересна - прилича ми на голям и красив махагонов страт. Бях чел някъде, че си има суич за всеки адаптер отделно, което е много яко. Със сигурност има разнообразен звук, дано му се радваш дълго време.
  5. 100% факт. Според мен сет ъп се налага и ако си купиш китара от български магазин. Повечето не ги поддържат особено добре.
  6. Проблемът е до колко е изсъхнало дървото. Няколко марки китари се опитват да решат този проблем: 1. Vigier - в грифа има 10% карбон, изобщо няма truss rod. Самото дърво се суши по естествен начин няколко години преди да се направи китарата. 2. Suhr - за някои модели имат процес на "печене" на грифа, с който изсушават грифа. 3. Suhr, Tom Anderson - имат специален процес по изсушаване на дървото, преди да направят китарата И за трите марки се твърди, че разликата в температурите и влажността няма значение. Gibson също имаха baked maple грифове, но не им се получи особено.
  7. Не. Мога да ти пиша на лично цената, другата опция е да провериш в Reverb, няколко такива се продават в момента. И мен това ме притеснява! Май е менте някакво.
  8. Дойде време и аз да се похваля. Представям ви новото попълнение - Gretsch Power Jet Pro. Произведена в Япония (както всички китари от pro серията, в Щатите се произвеждат само custom shop китари по поръчка). Засега е супер, още свиквам с нея. Интересното на бриджа е, че мога да настройвам разстоянието между струните.
  9. Благодаря на ciriljhonson и Hillbilly за мненията. Ще пробвам да полирам и после ще напиша резултата тук.
  10. И аз ще навляза в офтопик. Джим, пробвал ли си Hamer, PRS Sc 245, Herritage, Collings? Според мен лично и 4-те марки са по-добри от японските копия. А по темата: ясно е, че има лоши китари от скъпите и хубави от евтините. Една от любимите ми китари е индонезийски G&L S-500. Не бих го сменил за нищо на света. Имах два Gibson-a - LPJ и Studio, които изобщо не ми допаднаха. Но пък другия китарист, с който свиря има невероятен Les Paul Traditional Pro. Не мога да кажа, че Gibson за нищо не стават, нито, че са жестоки китари. Опитва се, свири се и се чува. Ако човек си купува от Интернет е лесно - повечето китари може да се върнат в рамките на 2-3 седмици. П.С. Честно казано, дори и най-прекрасния звук да чуя в един Tokai или Burny, някак си не мога да прежаля вида на хедстока.
  11. Мисля, че тази тема мина леко в офтопик... Аз бих дал няколко простички съвета, колкото да помогна на човека и те са: 1. Научи интервалите в мажорната скала (после и в минорната). Те формират акордите в даден ключ. Ето един много добър курс: http://www.tomquayle.co.uk/lessons.html, казва се Visualizing the fretboard. 2. Научи най-известните прогресии, примерно 1-4-5 (това са интервалите от мажорната скала). Ето още един курс: https://truefire.com/rock-guitar-lessons/guitar-lab-rock-pop-progressions/c144. Веднъж като схванеш концепцията, става лесно. Това ще ти помогне да започнеш да създаваш мелодии. Няма да си по-зле от Nickelback. Ще ти трябват около 2-3 месеца. Допълнително: 3. Научи CAGED системата. Не е задължително, но помага. 4. Научи как се формират triads, 7th chords и други по-сложни акорди. Това ще ти помогне, ако искаш да свириш блус и джаз най-вече.
  12. @Ciril: Китарата е електрическа, полу-акустична. В момента е в базара, но получавам само малоумни оферти за нея от типа на "2 Squier-a и 500 лева кеш". Ето линк: http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=239946&limit=10&option=basic_search&basic_search=gibson&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=gibson&item_type=all&order_field=current_price&order_type=DESC. Затова и се чудя дали да не я спра от продажба и да я upgrade-на малко. Знам, че това ще й намали цената в бъдеще, но след upgrade няма да я продавам. Принципно ми харесват "faded" финишите - според мен китарата резонира по-добре с тях. Предполагам, че на български се води мат. Иначе знам три български лютиера - Градинарски, Диката и КД. При двама от тях съм ходил за различни неща. За съжаление те са заети, така че не знам към кого да се обърна, който има опит. @Hillbilly: не разбирам втория ти пост. Спрей от железарията май няма да е удачно. Отделно, в този форум може би влизат и хора, които не са про-та като вас. Може да имат нужда от съвет за типове рефиниш, а не от подигравки. Иначе евала за рефиниша, аз нямам търпението и уменията за него. Най-много да съсипя нещата.
  13. Някой да препоръча добър лютиер за рефиниш на китара? И Диката, и bass traffic са заети, затова ми трябват още опции.
  14. Здравейте и благодаря за мненията ви! ciriljhonson, ти направо ми отворите очите, човек, много благодаря! Относно китарите - преди да пиша в темата, търсех по всякакъв начин пикгардове за тях (или дори информация за размера им). Тези са китарите ми: - http://www.fender.com/en-BG/series/american-standard/american-standard-telecaster-hh-maple-fingerboard-olympic-white/ - този модел е от тази година и още няма части за него. Пикгардът е специфичен и по-различен от този на Blacktop telecaster-a, иначе мислех да си го поръчам него. След дълго писане със съпорта на Fender, те ме свързаха с някакъв подизпълнител, който ще направи пикгарда, или поне така твърди. Ще изчакам още малко, преди да реша какво да правя. - http://www.glguitars.com/instruments/usa/guitars/s500/index.asp. Тук проблемът е, че при G&L има много ръчна работа и две китари, произведени една след друга, може да имат различен пикгард. Затова самите те ми препоръчаха да си направя пикгарда сам, те не могат да ми дадат файл. lyu_records - не мога да ти дам файл за съжаление. Имам въпрос - можеш ли да помогнеш с разглобяването на китарата и да направим файла на място? Още веднъж, благодаря на всички, които помогнаха със съвети.
  15. Някой може ли да ми препоръча човек за изработка на два пикгарда? Не търся нещо нестандартно, трябват ми едноцветни, просто за моите китари не мога да намеря в ebay...Изискванията ми са: - човек наистина с опит, не искам някой, който е направил три пикгарда като хоби - пикгардовете да са трипластови - най-добрият възможен материал - да са с контур - и разбира се да не променят звука на китарата По възможност човека да е от София, ако не - може и да пътувам.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.