Jump to content
Българският форум за музиканти

shemo66

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно shemo66

  • Рожден ден 11/11/1966

Previous Fields

  • Инструмент
    bass

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

1234 профилни разглеждания
  • Klara

shemo66's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

3

Обществена Репутация

  1. Бих препоръчал прототипите да са в кутия всеки който се интересува да може да пробва със собствения си инструмент в пулт или звукова карта и стандартен басов усилвател.Защото,ако адаптерите са пасивни и евтини,мощен активен еквилайзер ще вкара шум и брум ,особено ако са сингъл койл или не са добре екранирани.Преамповете на Ибанец толкова помпат звука ,че входа на ампа или процесора да не може да поеме толкова силен звук. Ако искате да правите бизнес с преампове бих ви посъветвал да имате демо басове с най-характерните типови адаптери. Най-вероятните клиенти биха били младежи с евтини басове,които не знаят как да го постигнат,но знаят, че искат баса им да звучи като Стив Харис или друга звезда.
  2. Темата е интересна и отговорът не е еднозначен.Имам 4 баса-стар оригинален Фендер Прецижън,Мюзик мен Стинг рей 5 оригинал,Ibanez proline с активни EMG плюс EMG еквилайзер и Ибанез sr 405 активни EMG 40DC и с не EMG трибандов еквилайзер. Фендера няма да го коментирам-звучи с нови струни и във ВЕФ да го включиш-има един тембър,но този който ти трябва-ясен и плътен тон с изразен мидъл.Мюзикмена е друга история-казват,че перфектния звук се дължи на страхотно изчислените адаптери и EQ. ЕQ e трибандово само 6 db плюс или минус,но всяка струна,всеки тон звучат хем меко и дълбоко,хем агресивно и с много обертонове като за фънк и метал.Големия плюс за жива музика на ММ и Фендера е,че много бързо изкарваш звук,няма нужда да се "бориш" с баса и уредбата-малко бленди,но това което ти трябва. Пред ММ имах чистак нов Warwick Covette Double Buck S str. Два хъмбъкера пасивни тип ММ плюс 2 бандов EQ. Плюс 2 тристепенни ключета за всеки адаптер-за сингъл койл,за паралел и за последдователно свързване -на практика 6 различни бленди без да променяш волумето на адаптерите. Звучи перфектно,ама не е ММ. Ако искаш да си играеш с много бленди-ок. Хубавото е,че и на какъвто режим да са ключета във всяка уредба Warrwick звучи.Ibanez proline e с EMG адаптери и EQ . EQ е high,bass,cut-boost middle. Перфектната комбинация за агресивния метал саунд от 80те-едно към едно с Тестамент,Антракс или Мегадет от 80те. С 18в захранване за повече high and headroom-опция EMG.Кофтито на този тип мидъл е,че не става за бърза работа на сцена.Има още един проблем на актвните EQ и адаптери-не всички уредби и процесори могат да поемат прекалено силния и напомпан звуук от активни басове,не всички имат активен и пасивен звук. И стигам до последната комбинация -бюджетен 5 стр.Ибанец с EMG и стандартен 3 бандов EQ. Адаптерите на 2 баса са аналогични ,но няма нищо общо в звука-SR звучи меко и дълбоко,с безкрайни ниски и високи, на proline заради типа мидъл няма как изцяло да го махнеш-няма как да звучи нежно. В заключение- всичко е индивидуален избор и е добре да се предцени къде и в какво ще се вклюва дадения бас. Дано съм бил полезен! Консултирайте се и с Краси Терзийски от Бистрица,мног е чат от адаптери и EQ.
  3. Внимавай с втора употреба Шурове,защото е пълно с китайски ментета!
  4. Голямо благодаря,оправи се! Някой ден ще черпя по бира!
  5. Здравейте,преди известно време експрешън педала на процесора ми спря да работи.Ефектът не е изпускан или удрян,ползвам го в къщи.Разглобих го,ето снимки:http://imgur.com/a/Ru2rl На картинката с платката в квадратчето между двете дупки би трябвало да е оптиката. На снимката на самия педал празното цилиндърче с нарези на кръст би трябвало да контактува с оптиката. Някой може ли да ми даде акъл липсва ли част или проблема е другаде. Също може ли някой да го ремонтира. Благодаря!
  6. Здравейте,искам да поставя на китарното комбо жак,който като свържа с външна колона автоматично да изключва вътрешния говорител.Ако някой знае как или има схема,да пише.Благодаря!
  7. Пиши в тубата vocal warm up
  8. скъпа ми е bat_koren

  9. колко е като има......дай повечко инфо , модел, години, входове, изходи.....

  10. Vermonata e 6 kanalen power mixer sys reverb,imam si kraino stupalo

  11. здрасти, може ли повече инфо за вермоната...има ли краино стапало ил...

  12. shemo66

    Помощ за мюзикмен

    Извинчвам се ако съм сбъркал раздела ама ми предлагат този Mюзикмен стинграй за Warwick corvette doublebuck.Баса е 2000г.саунда е трепа4,има отвътре под нека датата септември 2000г.Ина4е вси4ко си е гравирано фабри4но серииниа номер/фак Уин7!!!,къде ми е йа?/ Проблема е юе пи4а дето ми го дава е бразилец а тиа много лъжат!Ако ниакой зане как мога да познаиа мм менте да свирка сериен номер E19033 .http://free.hit.bg/compbasic/MM1.JPG http://free.hit.bg/compbasic/MM2.JPG http://free.hit.bg/compbasic/MM3.JPG http://free.hit.bg/compbasic/MM4.JPG http://free.hit.bg/compbasic/MM5.JPG http://free.hit.bg/compbasic/MM6.JPG Мерси!
  13. Здрасти, Иво, по ник-нейма те познах. :-) Аз съм Драго-певеца. Много поздрави

  14. Търся майстор бояджия за скъп инструмент,ако някой знае да каже
  15. shemo66

    Shure Bg

    Колеги,кой е официалния вносител на shure за българия?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.