Jump to content
Българският форум за музиканти

SynV

Members
  • Мнения

    225
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SynV

  1. Ibanez rgdix6 и натам още не мога да запомня името . От серията Iron Label 2016.
  2. Като за начало уточни модела, защото това, което си написал е като да кажеш "Ще си купувам китара Ибанез, какво мислите за тези китари" Ами Ибанез нямат само една китара, до колкото разгледах и Fever имат доста китари. Кажи какъв е модела на китарата, за каква музика ще ти трябва или за по - кратко прочети някоя от многото теми със заглавие "Как да изберем китара - начинаещи" или нещо такова. Защото явно си влязъл във форума и си надраскал темата си набързо без да се зачудиш дали няма вече подобни теми, на които е даван отговор.
  3. Преди 5-6месеца си бях обещал да събера пари за седемструнка на шектър и ето, че си спазвам обещанието! Schecter Hellraiser c7 fr! Първоначално събирах за дамиен елит 7, но отворих базара и видях шектъра на колегата kmignt, на когото благодаря, че ме изчака да "досъбера" парите и да му я купя. За сега още не е в мен понеже колегата ще е в България след празниците, но не сдържах да се изфукам Като дойде при мен ще пусна няколко снимки!
  4. Здравей! По - дебели струни като цяло не ти трябват, ако не искаш да сваляш настройката на китарата във по - нисък строи, а предполагам не искаш това защото си начинаещ. Тоест - остани си на тези струни, а можеш да пробваш и други струни, но същия размер за да не ти се налага да правиш сет-ъп на китарата ти за по - дебели струни. По - накратко - пробвай различни марки струни, но нека са един и същ размер. А до това за смяна на адаптерите. Съветвам те да си събереш пари и да си купиш нова, по - добра китара, повярвай..да слагаш хубави адаптери на stagg не е на оферта. Имам в предвид, че китарата ти е нисък клас и дори да ѝ сложиш Seymor Duncan blackout тя пак си остава китара от нисък клас, т.е. ниско ниво на изработка, некачествено дърво и т.н. Адаптерите сами по себе си не правят звука, той зависи от много фактори като няколко главни са : дървото, от което е направено тялото, дървото, от което е направен грифа и т.н. И, ако другите фактори влияещи на звука са некачествени, то адаптерите няма да компенсират това. Та съветът ми е да събереш пари за нова китара, която хем ще е с хубави адаптери, хем ще е с добро ниво на изработка, хем ще е от хубаво дърво. Надявам се да съм бил полезен
  5. Аз отскоро се сдобих със Schecter Omen 6 Extreme BCH. И тя е Индонезийска и съм много доволен и от изработка и от качество. Определено им станах голям фен на марката и другата година с малко късмет съм планирал да си взема някоя седем струнка от високите им класове. Но за сега само чакам и събирам пари
  6. От няколко дни все не ми остава време и аз да се похваля . Schecter Omen 6 Extreme BCH Много прекалих със снимките
  7. Предлагам ти да видиш в продавалник. Има много хубави таблети които ще ти вършат перфектна работа .
  8. Извинявам се, че не бях споменал модела още в началото. Не е било нарочно. Мерси за таблицата и всичката информация!
  9. Благодаря ви доста за бързите и коректни отговори! А до колкото това какви са адаптерите, адаптерите са duncan designed active HB-105. Винаги си изключвам китарата след като спра да свиря и си оправям кабелите ако са се заплели. В най - скоро време ще взема батерии и ще видя дали има промяна в звука. И също така ще избягвам clever и други ниско качествени батерии. И отново благодаря на всички за отговорите!
  10. Здравейте! Имам китара със активни адаптери и разбрах, че батерията за адаптерите трябва да се сменя. Въпроса ми е, през колко време трябва да се сменя тази батерия? И ако искате може да споделите вие какви батерии използвате и кои смятате за добри. Това е от мен!
  11. Тук не мога да не спомена Avenged Sevenfold - this means war http://www.youtube.com/watch?v=yTCxbW0_UdU
  12. Много благодарности от мен G.Varbanov! Наистина имаше много неща които ми трябваха и вече знам. Много добра тема!
  13. Ето тук в това видео единия китарист на Слипкнот свири със подобна Charvel
  14. Не е такава самата китара. На всяка китара може да се регулира височината на струните или както повечето го наричат - екшън. Екшъна можеш да го оправиш от бриджа. Моята китара е с фиксиран бридж, но твоята е с tremolo и не знам точно как става регулирането на екшъна със тремоло. Общо взето можеш да отидеш пак в някой музикален магазин и да кажеш, че искаш по - нисък ешън. След като го направят трябва да пробваш китарата още в магазина. дръпни свободна 6та, 5та, 4та, 3та, 2ра и 1ра струна и ако се чува бръждене като дърпаш примерно 5та свободна или няма значение коя струна, това значи, че екшъна е прекалено нисък и трябва малко да се вдигне за да се чуват ясно и чисто тоновете. Но ако няма проблеми и се чуват добре тоновете и на теб ти е удобно да свириш, всичко е окей. Айде и успех!
  15. Китарата на Mick Thomson от Slipknot. Не знам дали е удобна за ниски строеве, но като се има в предвид, че песните на Slipknot са в Drop B и Drop A сигурно е удобна и е 6 струнна.
  16. Ами като цяло щом си се ориентирал към род и метъл ще е хубаво да се разходиш до xxxx които са вносители на джаксън, също така може да отидеш до Форте Мюзик които са вносители на Би си Рич. Жк. Младост 1 пък можеш да откриеш магазина който е вносител на шектър (забравих му името). Общо взето пробване му е майката. Ако обаче си се спрял точно на тези два модела бих предпочел Корт-а. ЛТД-то също е готино, но китара за 500лв. едвали ще е с качествен флойд роуз. Ако не е качествен ще ти създаде проблеми и т.н. Но пак опира до пробване и до това какъв звук търсиш. Аз лично бих избрал корт-а понеже е махагон и по нататък ако му сложиш по - хубави адаптери ще стане супер китара. Обаче ти препоръчвам първо да обиколиш музикалните магазини защото може да ти попадне китара която ти повече ще харесаш. Айде и успех!
  17. Мисля, че е от това, че свириш в ре. Според мен настройката е ниска за 9ки..опъна на струните не е достатъчно голям и грифа се измята. Държа да кажа, че не съм експерт..просто изказвам мнението ми.
  18. SynV

    Фен клуб "b.c.rich"

    Странно, на мен преди ми се показваше ама сега и на мен не ми се показва. Нека опитам пак. Ето я китарката ми, ако пак не се показва се извинявам
  19. Днес минах пред Динакорд и си взех един пакет със сигнатурните перца на Джон Петручи. Много ми харесват, адски удобни са и полираният връх прави техники като sweep picking много лесни. Също така имат и ясен тон и добра атака.
  20. SynV

    Schecter Demon Revenger

    Аз не мисля, че е грозна обаче тая глава проваля всичко, изобщо не ми харесва.
  21. Аз обикновено свиря с по - малки перца, черното е Dunlop Max-Grip а жълтото е Dunlop Jazz III страшно удобни са ми, много съм доволен от тях
  22. Прав си, че доста се лигави, но да наистина е добър. А има и сериозни видеота в които обяснява неща за начинаещите китаристи или техники като sweep picking и shredding.
  23. Здравейте! Попаднах на едно забавно видео в което момче обяснява как да бъдем Deathcore. Естествено клипчето е на шега и няма за цел да осмива този стил и момчето си го казва в края на клипа. Стори ми се забавно и реших да го постна. Та ето го и въпросното клипче
  24. SynV

    Фен клуб "b.c.rich"

    Гледам, че нещо снимката на B.C.Rich-a ми не се показва, та ето я китарката
  25. Не знам на мен ми излиза. Ако репорт ти е долу точно до "Мултицитат" и "Цитирай" натисни репорт
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.