Jump to content
Българският форум за музиканти

dissident

newbies
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About dissident

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  соло китара, бас

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. dissident

  Alesis Guitar Link Plus

  От каквото съм чел, горе долу всеки трети се оплаква че има проблеми с тази джаджа. Ако си с последен модел комп с доста памет и разбираш как да инсталираш софтуера би трябвало да работи.
 2. dissident

  Borderline - идея за джем

  Наско, каква е причината за това дунапренче на 3то прагче?
 3. Определено има нужда от ритъм под солото, освен ако идеята е да е освободи повече място за вариации на соло китариста, с бас само отдолу има много повече варианти за избиране на ладове и гами които да звучат "вътре".
 4. dissident

  Искам да се оплача

  Съжалявам, при мен нещата бяха подобни след катастрофа, може би не толкова напреднали, но доста зле, донякъде се оправиха, но ситуацията е ден за ден... Има един басист който има може би същата диагноза като тебе и използва ръкавици:
 5. dissident

  Слагане на по-дебели струни?

  Извинявам се, напълно сте прави, малко пообърках нещата. По принцип за увеличаване на 1 степен не мисля че трябва да се пипа тръсрода, поне в повечето случаи.
 6. dissident

  Слагане на по-дебели струни?

  Китарата е създадена да може да понесе всички видове струни на пазара, т.е. от 8 до 13 (или 14?). Просто трябва да се оправя интонацията и да се променя височината на магарето и ъгъла на грифа. За малка промяна от рода на 1 размер нагоре по принцип може би трябва малко да вдигнеш магаренцето и си готов, но може и да трябва да се отпусне малко грифа. Ако искаш по тежки струни на ниските ноти, има и хибрини варианти на Ernie Ball, които покриват и този вариант: http://mobile.ernieball.com/products/electric-guitar-strings/1693/skinny-top-heavy-bottom-nickel-wound
 7. Сигурно оправят барабаните
 8. https://soundcloud.com/egregoreband/ruok-bgforum-export-1
 9. На тия басиста сигурно отдавна е минал в оставка Май Тосин прибавя по струна на година. Беше ми интересно в началото но цялото "джент" движение оскуча много бързо.
 10. dissident

  Rock Fusion Jam

  Бърза импровизация (от прима виста): Наско не можем да го пипнем
 11. Аз лично не съм луд по SM57, предпочитам Сенхеизер е835 или e609. За по-малко пари може да пробваш Samson Q7 или Q4 на много нисък бюджет.
 12. И аз му ударих един Майкъл Акерфелд: https://soundcloud.com/egregoreband/ruok-bgforum-export-1/s-7iItO Придържах се към по прогаджийски сюжет, има и идея за края на песента пак малко стил Опет.
 13. dissident

  Китари Кремона

  Акустичните бяха ужасни. Един приятел купи ел. китара, нещо като Gibson SG на вид, или може би повече като Gretsch и грифа беше много добре направен, талото беше балансирано. Адаптерите бяха малко зле но като качество учудващо добра китара. За жалост (просто защото си е "наша") в момента около 300 лева ти купуват китайска китара с качество на най доброто от Кремона.
 14. dissident

  Behringer fd300

  Метъл мастера е ок, също и DF-7, даже може би втория защото има емулация и на метъл мастера вътре. Един от триковете който може да пробваш да настроиш усилвателя на крънч (AC30 модел) с леко изкривяване като за блус, и отгоре да му шляпнеш метъл зоун дистер с геин на половината. По този начин миксираш два изкривени звука и става яко треш метъл. В никакъв случай не си хаби парите на Бери.
 15. dissident

  Китаристки :)

  Ана Видович https://www.youtube.com/watch?v=7rjWoaPbUyo
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.