Jump to content
Българският форум за музиканти

Teiton

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Teiton

  1. Teiton

    korg triton le

    Ако търсиш дисплей http://www.guitar-pa...g/lcd-display-0 ,а принципно можеш да вземеш и друг дисплей,не специално за КОРГ-а,те са по стандарти.В този линк има дисплеи със същата резолюция като на KORG TRITON Le http://www.newhavendisplay.com/lcd-graphic-240-x-64-c-21_93.html
  2. Последния вариант,който си описал е най-лесния.Това не е хакерски вариант,това е най-логичното свързване за запис на аудио сигнал. Връзваш изхода на Касиото с входа на картата и и записваш,това е.
  3. Стартира български сайт за продажба на авторска музика.Ето линк към сайта, мисля че е интересно http://audioneptune.com/
  4. Аз бих ти препоръчал TRITON Classic.Имам такъв и изискванията ,които си посичил ги има всичките.Можеш да си насложиш до 8 звука един върху друг и да си ги запаметиш така.Можеш също да си избираш пресетите ,които си направил с бутоните или на дисплея .Ако имаш повече въпроси относно Triton-а ,аз съм насреща. Поздрави и успех !
  5. Teiton

    Излезе Yamaha MoX

    Визиартс са много стабилни,поръчвал съм си инструмент от тях и съм много доволен.
  6. Teiton

    Yamaha PSR-740

    Обади се в Динакорд,там трябва да има.Успех! www.pro-technica.com
  7. Teiton

    Проблем

    Ако гумата е цяла,струва 100 лева в динакорд.Казвам го в смисъл,че не си отварял клавира и да не се чудиш,ако е така.Само за информация,успех!
  8. Здравей,колега.Мисля, че спокойно можеш да ползваш инструмента като миди контролер без тази дискета.Прочетох за този Енсоник и тъй като това е семплер,може тази дискета да е с някакъв семпъл на нея като демо.Не съм чул досега миди да работи през дискета. ето аз какво прочетох http://www.vintagesynth.com/ensoniq/ens_mirage.php
  9. Честита коледа,колега! Мисля ,че в юзер сонг просто си правиш песните и трябва да ги да ги записваш като миди файлове на усб-то.Няма да има разлика в звученето.А те за това са само 5 юзера,просто да ги направиш и после да ги просвирваш само от усб.
  10. Teiton

    Fusion Take

    ето и от мен http://soundcloud.com/teiton/impro
  11. Teiton

    Guthrie Джем

    Здравейте! Ето малко имровизацийки и от мен.Дано ви хареса. http://soundcloud.com/teiton/probichka
  12. Не е вирус.Тези клавири забиват заради операционната система.Преинсталирай я и ще се оправи.
  13. Мисля,че трябва да се смени контактната гума.Под клавишите има гумени бутони ,които правят контакт със самата платка.Разделени са на 5 (5 октави).Сменяш само тази гума, на която е неработещия клавиш.В Пловдив има магазин на Динакорд,там трябва да има такива гумички.Успех!!!
  14. Здравей,колега! Аз не съм работил с този клавир,но щом си преинсталирал операционната система и ги няма тези точки,може би всичко е наред с "пича",но ако не е има вариант да е прецакан потенциометъра на самия пичбенд контролер и след време пак да поиска калибровка.Пак казвам ,че не съм компетентен за тази марка,но дано съм бил полезен.Поздрави и успех!
  15. Здравей,колега! Накратко: включи Ямаха-та с USB към ПС-то,Роланд-а към миди -IN на звуковата карта.Ямаха-та има софтуер,който се инсталира и самата Ямаха я отватяш като външно VST в самата програма(Sonar ,Cubase),посредством този софтуер командваш клавира(Яамаха-та) през компютъра,а чрез Роланд-а свързан по този начин командваш VST-то заредено в Sonar или Cubase.Това накратко,ако искаш пиши на "лични".Поздрави и успех!
  16. Изввинявай,но ако ти я имаш"така наречената бленда"като семпъл,това не означава,че няма как да се направи.И какво значи "по-малак клас свирки блокирват"?Какво искаш да кажеш?Хем семпли ,хем "блокирват"?
  17. Здравей,колега! С много софтуерни синтезатори можеш да направиш тези зввуци,но трябва да се поиграеш.Мисля ,че специално звука от 1-вия линк, който си постнал е от КОРГ М3(лично мое мнение),но може да се справиш и без 4000 -7000 лв,(Да изввинява колегата).Не е задължително да са семпли.
  18. Здравей,колега и Честита Нова Година! Правилно си се ориентирал.Направете си някои от партиите на лаптоп и след това свирете заедно снего.На барабаниста може би ще му е по-лесно,ако имате записани някакви перкусии или част от ритъма,защото ако имате само хармонии има вероятност да се разминете с това,което свири лаптопа.Имам колеги пианисти ,които работят по този начин и ползват Cubase (или други софтуерни секвенсери).Друг вариант е да си имате собствен клавир и да си направите някои от траковете в неговия секвенсер,но мисля ,че лаптоп е по-удачно във вашия случай.Дано съм бил полезен и нека и други колеги дадат мнение,защото аз все пак не работя по този начин.Успех!
  19. Teiton

    Yamaha Psr 740

    Само да попитам това ресетването само за ямаха ли важи, защото и аз от коро имам проблем от подобно естество но със Technics KN 2000. Благодаря Здравей!Това ресетване важи за някой от ПСР моделите на ямаха.Ако имаш книжката на клавира там пише как се прави.Потърси и в нета инфо за твоя клавир.Успех!
  20. Teiton

    Yamaha Psr 740

    ето линк http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Conten...amp;CTID=205100
  21. Teiton

    Yamaha Psr 740

    Здравей,колега! Можеш да ресетнеш клавира и да му върнеш оригиналните настройки като натиснеш бутона за включване и последния бял клавиш.Само това е.Изтегли си книгата за упътване, там така пише.Успех!
  22. Teiton

    Korg Triton Extreme

    Аз имам тритон класик.Как мога да помогна?
  23. Teiton

    Проблем с

    Здравей!Аз имах такава Яамаха и знам какъв е проблема.Трябва да се смени кондензаторната батерия, която потдържа памета на клавира.Тя е голяма и кръгла,ако е оригиналната, вижда се като се отвори долния капак.Ремонта и е до максимум десетина лева.Успех
  24. Аз имам КОРГ ТРИТОН и съм сложил обикновено флопи от магазина.Опитай такъв вариант.
  25. махни харда и борда,после преинсталирай операционната програма,но ако искаш опитай с по-стара версия.Можеш да погледнеш в менюала,с какви хард дискове може да работи корга.Успех!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.