Jump to content
Българският форум за музиканти

ntraykov

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

ntraykov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Хахахаха. Обърках се. Гледах толкова микрофони, че вече им обърках номерата . Благодаря ти за инфото
  2. Премислих нещата отново и в крайна сметка реших да си взема Focusrite Scarlett 2i2 сега и Т.Bone CS300 или микрофон на старо. Смятам, че това е най-разумното решение в момента. Звуковата карта наистина доста ми хареса. Всички ревюта, които гледах бяха положителни, а и вашите мнения също. За микрофона - видях наскоро Behringer B1 на старо за 90лв. Ако не изпадне нещо на старо тези дни, директно ще си взема T.Bone-a или Behringer C2. Лошото е, че T.Bone май не се продават в България, а се поръчват от чуждестранни сайтове, а доставката е някъде към 25 евро. Случайно да знаете, дали някой магазин не внася? Изглежда доста читав дори и от микрофони 2-3 пъти по-скъпи от него. След време пък, като събера повече пари смятам да си взема SE X1 или Shure PG 42. И двата доста ми харесват и са горе долу на една цена. Така ще Благодаря на всички за мненията! Доста ми помогнахте!
  3. Да, доста над бюджета ми. Звучи много добре. A всъщност какво точно се гледа на микрофоните? Аз като гледам описанията са почти едни и същи. Какво означава phantom power?
  4. Благодаря за отговорите, момчета. Да ви кажа и на мен Focursite доста ми хареса още веднага след като го видях - не ми трябват повече от два канала, както е в случая, има phantom power, без equalizer (какъвто не ми и трябва) и отзивите за него са много добри. Видях модела за 274 лв. и се замислям за този вариант. Така като гледам, по вашите отзиви, микрофоните, които съм разглеждал не ви допадат никак. Дори и Behringer B1, който има доста добри отзиви в нета. Принципно е възможно и да увелича бюджета за микрофон със 100-120 лева, но тренирането на стаята ще трябва да остане за по-късно. Смяната на китарата също. patzo, с какъв микрофон е записвана тази китара? Може би е разумно звуковото третиране да го направя, след като видя за какво качество иде реч без него.
  5. trendkiller, благодаря ти за отговора! Какво имаш в предвид под проблем с фазите? Т.е. разположението на микрофоните спрямо китарата? Сори, но съм нов и не съм наясно
  6. TONY благодаря ти за мнението. Съгласен съм с теб, както за мнението ти за китарата, така и за това, че в един момент, червеят започва да те яде и искаш повече и повече. Но за момента, при условие, че имам такава китара и, че е купена сравнително скоро, не ми се дават пари отново за китара. Отделно си мисля, че е хубаво да се експериментира с по-евтина техника, за се добие представа и за да може да се оцени след това по-високия клас. Въпроса е, кой от микрофоните да избера. Относно записа - и аз смятам, че са записвани по различен начин. Този на ямахата е записван през микрофон на компютър и качеството е много зле. Благодаря ти за съветите. Бяха доста полезни! synchu благодаря ти и на теб!
  7. Здравейте, Бих искал да започна записи на класическа китара в домашни условия и сега правя избор на микрофони и звукова карта. Бюджетът ми е ограничен до 200 лв за микрофон и около 150 лв за звукова карта. Първоначално, идеята ми беше да си купя един микрофон JTS JS-1E или Behringer B1. Но не знаех, че всъщност се прави стерео запис и са нужни два микрофона. Попаднах на стерео двойки Behringer C-4, които са 138лв, а също е и вариант да си взема 2 броя Behringer C-1 (излизат 150 лв.). Behringer C-2 и C-3 също са варианти. Също е вариант да си взема един Behringer B1 сега, тъй като видях много добри отзиви за него в интернет, а след време още един. Посъветваха ме, обаче тъй като китарата ми не е висок клас (Yamaha C70), а и има доста какво да се желае от свиренето ми, да си взема по-евтини микрофони и да експериментирам с позицията им, да направя първи стъпки в записа и след време да сменя оборудването с по-висок клас. Относно звуковата карта - харесах си M-Audio Fast Track MKII, но ми е малко по-скъпа, а и има само един вход за микрофон. Затова си мисля, че Behringer Xenyx Q802 USB е добър вариант за моите цели. Бих искал да ви помоля за вашето мнение и съвет. Какво бихте ми препоръчали? Имате ли впечатления от гореизброените микрофони или някои други от същия клас, както и от звукови карти и конкретно този миксер, който съм си харесал? Благодаря ви предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.