Jump to content
Българският форум за музиканти

muzikataevsichko

newbies
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About muzikataevsichko

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 07/07/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. П.П. VSTi Латенсията се получава когато на входа се поставят компресор, лимитер и ривърб(хардуерно) или когато се поставят софтуерно? Ако е от софтуера до колкото разбирам латенцията, ще представлява времето което е нужно вокала да влезе през микрофона да се обработи от софтуера и да се върне обратно в слушалките или мониторите?
 2. Благодаря и на двамата за помощта и съветите, от помощ са ми. VSTi благодаря за пожеланията, дано наистина да имаме успех в начинанието. Успешен ден на всички.
 3. Здравейте! Искам да си задам въпросите в тази тема и се надявам някой да ми отговори наистина компетентно практически. Искам да си направя домашно звукозаписно студио, искам да записвам вокал и синтезатор. Виждам, че сте писали за Скарлета: http://www.thomann.de/gb/focusrite_scarlett_2i4.htm мен ме вълнува по-конкретно този модел Focusrite Scarlett 2i4. Би ли правил проблем с шум, със софт и т.н. Видях, че е писаното по темата но в някой от темите не е довършено започнатото проучване по темата в реален запис. Ако предложите нещо около тази сума, но по-добро и ново примерно ще съм благодарен. Това с което разполагам в момента е: лаптоп Asus М51Vseries, синтезатор Yamaha moX6 и микрофон Shure sm58. Микрофона ще го сменя с Rode NT2-A. Ще записвам женски вокал, мисля че избрания микрофон е подходящ слушах в томан записите и не само там...на живо не съм имал възможност да го тествам за момента. Гледах и четох по тази тема доста, но все пак опита и ревютата нямат много общо. Ако някой може да ми помогне в начинанието ще съм благодарен. Решил съм си нещата с обезшумяването на стаята...а мисля да ползвам слушалки за записа имам идея какви да са. Основното, което ме интересува е каква звукова карта да си взема при тези ми изисквания? Гледах и тази звукова карта Native Instruments Komplete Audio 6: http://www.thomann.de/gb/native_instruments_komplete_audio_6.htm но не знам дали крайния резултат няма да е почти същия като при Скарлета? Опит нямам с конкретните карти, затова търся мение от хора които са ги ползвали. Разглеждах и руски сайтове по въпроса...И съм в дилема. Чудя се и дали тази втората карта ще работи безпроблемно с моята операционна система Windows 7? Повечето от вас препоръчват Скарлета, като някой твърдят че дори по-скъпи карти не дават по-добър резултат при звукозаписа. Всичко до тук е това, което съм чел. Но сега се надявам наистина на някой пробвал нещата реално да ми пише в темата, лс не мога да пиша а може би и да получавам тъй като имам малко на брой публикации във форума...предполагам. Благодаря предватиелно за отговорите. (Интересува ме дали записа през USB е добро решение?) Като цяло търся качествен звук, до колкото е възможен в домашни условия. Ами това е, надявам е да съм бил изчерпателен и ясен. Чакам с нетърпение съветите Ви.
 4. muzikataevsichko

  Отново питане за микрофони

  И аз съм за този микрофон, макар че не знам на живо как стоят нещата.
 5. Здравейте!А могат ли да кандидатстват магистри по програмите и кога за 2014 или 2015г.? Имам интерес като не музикално завършил. Благодаря
 6. muzikataevsichko

  Слушалки за около 100лв?

  Благодаря за препоръката, ще се възползвам -цената е прилична.
 7. Здравейте, а може ли да кажете как стоят нещата в реалност ако сте записвали Скарлета заедно с Родето? Благодаря за информацията, живо ме интересува.
 8. muzikataevsichko

  Коя звукова карта да си взема?

  Здравейте, реших за момента да не отварям нова тема тъй като има много подобни теми на питането ми. Затова ще си задам въпросите в тази тема и се надявам някой да ми отговори наистина компетентно. Искам да си направя звукозаписно студио, искам да записвам вокал и синтезатор. Виждам, че сте писали за Скарлета: http://www.thomann.de/gb/focusrite_scarlett_2i4.htm мен ме вълнува по-конкретно този модел. Би ли правил проблем с шум, със софт и т.н. Ако предложите нещо около тази сума, но по-добро и ново примерно ще съм благодарен. Това с което разполагам в момента е: лаптоп Asus М51Vseries, синтезатор Yamaha moX6 и микрофон Shure sm58. Микрофона ще го сменя с Rode NT2-A. Ще записвам женски вокал, мисля че избрания микрофон е подходящ слушах в томан записите... Гледах и четох по тази тема доста, но все пак опита и ревютата нямат много общо. АКо някой може да ми помогне в начинанието ще съм благодарен. Решил съм си нещата с обезшумяването на стаята...мисля да ползвам слушалки за записа имам идея какви да са. Основното, което ме интересува е каква звукова карта да си взема при тези ми изисквания? Благодаря предватиелно за отговорите. (Интересува ме дали записа през USB е добро решение?) Ами това е, надявамс е да съм бил изчерпателен и ясен. Чакам с нетърпение съветите Ви.
 9. muzikataevsichko

  Слушалки за около 100лв?

  Здравейте, и мен ме вълнуват слушалки в този диапазон за звукозапис ще се ползват основно. Може ли препоръка? Дадоха ми варианти за 200 лв слушалки, но ми се иска ако е възможно да са малко по-евтини. Благодаря.
 10. http://forum.muzikant.org/topic/132906-домашна-звукозаписна-техника-идеи/page-3 Здравей, може ли да дадеш съвет какво по-добро от скарлета може да се вземе? Ще ползвам мик. Rode NT2-a.
 11. muzikataevsichko

  Какво е това?

  Това нещо, преди 9 години го ползвахме с нашата група за концерти на живо в една зала.... Добро е, но надали ще му вземете висока цена. Спроед мен не си струва да се продава. Може би след време ще струва много повече.
 12. Здравейте, случайно попаднах на темата но се интересувам има ли още такива курсове(дистанционната форма) и на какви цени? Благодаря.
 13. aarab Благодаря ти за мнението за микрофона, и ние харесахме NT 1000 но е по-скъпичък. Ще погледнем и другия, който предлагаш. В thomann.de слушахме записите които са направили на този модел и наистина звучи супер, но цената за сега е недостижима. Варианта е да продължим записите с шура въпреки, че на певицата не и харесва звученето...но. MXL V69M Mogami edition-предложи смяна с лампа, но каква? А за Neumann TLM 102 няма да коментирам иначе, добри предложения даваш спор няма. Благодаря и за предложението за синтезатор. ПП. Писах в множествено число защото сме двама на тоя етап. Надявам се с домашното студио да помогнем и на други млади, но това още е далеч за жалост. Успех на всички.
 14. muzikataevsichko

  Въпрос относно Roland GW-8

  Лично аз попаднах на коменар от форума, че GW-8 не е добър избор. Но не мога да намеря точно поста в момента. И мен ме вълнува темата, но за жалост само с това мога да помогна. Ето, тук също пише за този модел http://forum.muzikant.org/topic/87118-технически-проблеми-с-електронни-клавишни-и/ а може инфото за някой друг да е от полза. Успех
 15. muzikataevsichko

  Моля за малко помощ

  А аз благодаря за нотите.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.