Jump to content
Българският форум за музиканти

34346strat

newbies
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About 34346strat

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара
 1. Valjak, не се ядосвай за глупости. Преди да пусна темата прочетох един материал за миди, но очевидно не съм разбрал правилно какво представлява. Благодаря на 7thString и на другите, че ми разяснихте.
 2. Добре пианото ми има миди куплунг за вход и изход. Midi-usb кабелът също ги има от едната страна. Ясно е, че през единия пианото изпраща информация към компютъра. Другият тогава какво изпраща?
 3. Според упътването, свързването на две Ямахи е напълно възможно. Пък и пианото има MIDI IN.
 4. Здравейте и весели празници Имам Yamaha P-35, която искам да свържа към компютър, за да използвам и други звуци (орган, тромпет, т.н.) освен вградените. За целта си взех midi-usb кабел Alesis Audiolink и го свързах към лаптопа ми. Отворих Kontakt 5 и си заредих NI Vintage Organs, обаче звукът излиза от говорителите на лаптопа, а не от тези на пианото. Как да коригирам това, ако въобще е възможно?
 5. 34346strat

  Кой какви струни предпочита?

  През 50те/60те всички комплекти струни са били с трета навита. Затова преди време като свирих предимно инструментали от онова време (Шедоус и сърф музика) свирих с Fender 1550 11/48 (навита трета .022) , но се оказаха пълни боклуци. След това минах на Ernie Ball, но ги късах доста често (пък черните им струни за класическа китара са под всякаква критика) и за момента съм на Daddario. От тях съм много доволен, макар и от време на време да попадам на комплекти с калпава първа струна, но качеството им е що годе на ниво. Известно време свирих с хибридния им комплект 10/52, но сега съм минал на 10/46 малко за разнообразие.
 6. Ми просто съм фен на инструменталната музика и искам да намеря мелодията в по-добро качество. Пък и касетката е записвана по комунистическо, така че мелодията би трябвало да е поне малко известна щом е стигнала до БГ. Но е факт, че обикновено не ме свърта на едно място, докато не намеря песен, която ме кефи.
 7. Качвам запис на парчето с много по-добро качество (директно от касетката): http://vbox7.com/play:958c5d9262 Надявам се сега по-лесно да разпознаете парчето.
 8. Може Челентано да е на бек вокалите. Не знам дали е филмова музика, но сигурно някой щеше да се е сетил откъде е. На касетката повечето парчета бяха от 70те/80те години, She Made My Day (The Shorts), You give me all I need (Scorpions), Monkberry Moon Delight (Paul McCartney), Big Dipper (Elton John), It's Raining Man (The Weather Girls) и още няколко не много известни. Това беше единственото инструментално парче в цялата касетка. Мислех си дали не е инструментален кавър на някоя песен?
 9. Здравейте, докато прослушвах едни стари касетки (отпреди 30 години), които майка ми си е записвала откъде ли не, намерих този инструментал на саксофон и китара. Двата инструмента се редуват по интересен начин, докато свирят основната мелодия. Поразпитах тук-там някои меломани, но никой не можа да ми каже как се казва парчето, така че надявам се тук да разбера Ето линк към ъплоудваната мелодия: http://vbox7.com/play:9573977e5f
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.