Jump to content
Българският форум за музиканти

shabazz

новаци
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от shabazz

  1. Мястото където падна лака е съвсем малко - с диаметър приблизително колкото 1 стотинка и се намира от вътрешната част на едното от ребрата на радиаторчето. Дори отзад погледнато не се вижда, без да се надникне между оребренията. Сега се успокоих, че всичко е наред с монитора и освен козметичното петно нищо му няма. Благодаря за бързите отговори и желая весели празници на всички колеги от форума.
  2. Аз винаги чистя само със сух парцал, но този път праха беше малко повече и затова реших да ползвам етилов спирт, и това ще ми е за урок Отпред където са говорителите не съм пипал със спирт, спирта беше само отстрани по дървените кутии и отзад между ребрата на охладителя. Иначе съм си свикнал с тези монитори и съм супер доволен от тях, и затова се притесних, понеже не бих искал да ги сменям с други, а тези отдавна са спрени от производство. Пробвах с фазомера, а после и с гол пръст при включен монитор отзад върху метала, където падна лака на радиаторчето и ток не бие, значи няма отечки Дано всичко да е наред и за в бъдеще.
  3. Здравейте колеги, Реших да си почистя активните студийни монитори с парцал и етилов спирт 95%, че бяха доста прашни. Всичко беше наред, докато не вкарах парцала между оребренията на гърба на единия монитор (май е някакъв радиатор за охлаждане). Спирта свали част от боята между ребрата на радиатора и отдолу се показа сив метал, май е алуминий. След случката пробвах колоните и си работят идеално поне засега. Въпроса ми е може ли по някакъв начин това да окаже влияние върху монитора или да го повреди? Незнам за лака, който падна дали не е електроизолиращ и не съм пробвал дали бие ток хаха На снимката съм оградил с червена рамка въпросния радиатор да се види. Извинявам се за глупавия въпрос, но хич не разбирам от електроника и се притесних доста.
  4. Musicman, последна дилема: https://www.thomann.de/gb/palmer_monicon_l.htm#bewertung https://www.thomann.de/intl/bg/mackie_big_knob_studio.htm https://www.thomann.de/gb/presonus_monitor_station_v2.htm#bewertung Контролерчрто от първия линк поддържа двата чифта монитори да работят едновременно, Маки-то май също поддържа, но пък този Палмер има Aux, което ще ми е от полза да го вържа към CD плеъра, а и е почти по-евтин като цена, пък и на мен не ми трябва да го използвам като интерфейс. Незнам, чуденката е голяма сега между тези три варианта П.С. - сега видях че Палмер-а е за пасивни монитори, а моите два чифта са активни. Май остава избора между Маки-то и Presonus.
  5. Ето ръководството ЦЪК , но нещо не мога да се ориентирам относно това, дали могат да звучат едновременно двата чифта (общо 4 броя монитори).
  6. Маки-то ли имаш предвид? С него предполагам, че могат да звучат четирите монитора едновременно, без да се налага да се сменят А с Б? Гледам, че има и два микрофонни входа, ако са по-читави от тези на стария ми миксер Soudcraft Compact 4, би било супер.
  7. Много благодаря, musicman. В крайна сметка се спрях на варианта за монитрен контролер и засега Маки-то е фаворит. Можеш ли да ми дадеш идея за нещо подобно, но с по-ниска цена. Четох за Behringer Mon800 Minion, който много ми допадна, но май е спрян от производство и вече го няма никъде.
  8. Как точно става хватката с изходите за микс? Иначе бихте ли ми препоръчали някакъв читав контролер за студийни монитори до към 200-300лв. ? Сега видях в Томанн тези 2 варианта, кое е по-доброто според вас: https://www.thomann.de/intl/bg/art_scc_studio_control_center.htm https://www.thomann.de/intl/bg/mackie_big_knob_studio.htm
  9. Здравейте колеги, Мога ли да вържа 4 броя (2 чифта) активни студийни монитори към миксер Soundcraft Compact 4 или имам нужда да купя отделно контролер за монитори? Ако ми трябва коонторлер за студийни монитори, моля да ми препоръчате някакъв читав в критерий цена-качество. Благодаря! :)
  10. Отскоро имам ЕМУ 1212м и си работи безпроблемно. Днес обаче за пръв път реших да извадя семпли от един филм и ударих на камък. Искам да помоля собствениците на такива карти, които са правили успешно "Record What You Hear" да кажат как става номера. Пробвах с няколко програми - Sonar 6, Ableton Live 8, Adobe Audition, но няма сигнал. С предните ми звукови карти беше много лесно - влизаше се в Windows Mixer и оттам се дава настройка на Recording и готово, но с това ЕМУ 1212м, като вляза в Windows Mixer-а и от Recording има само една опция "SUM". Явно се правят някакви настройки в PatchMixer-a на Ему-то?
  11. Здравейте, Трябва ми свестен миксер за студийни монитори и слушалки. Взех си втори чифт монитори, отделно и слушалки за запис на вокалите, но нямам отделна кабинка за вокалите, така че искам като записвам вокали да са mute-нати мониторите, а и да не се налага всеки път да изключвам мониторите, за да включа слушалките от кабелите и обратно. Картата ми е E-Mu 1212m и с нея няма как да стане това. Имам си отделно микрофонен лампов предусилвател, така че не искам в миксера да има такива, т.е. трябва ми нещо от типа на Behringer MON800, само да е друга марка по възможност
  12. Като гледам, микрофонния амп в клипчето е ART Tube MP, който не е кой знае какво, но при всички положения е по-добър от вградените такива в пулта Берингер. Ако си решил да взимаш микрофона, защо първо не го пробваш в пулта и ако тогава не ти допадне звученето може да вземеш същия ART Tube MP като от видеото (чисто нов струва около 70лв.)
  13. Звука, освен от микрофона доста зависи от микрофонния предусилвател. Вградените микрофонни ампове в пултовете Берингер не са много добри. По-скоро се ориентирай към някакъв микрофонен амп, примерно този или в краен случай този
  14. Алмар го имат, да. Алмар се намира точно на ъгъла на метростанция Сердика (до клум Шугър непосредствено)
  15. Доста корав микрофон е този Шур СМ58, само през какви тестове минава и пак работи -
  16. Тук има Бвейбифейса - http://almar.bg/product/usb-audio-interfaces/315
  17. Чувал съм доста добри отзиви за евтините еквиваленти на тези 2 модела на SHURE, само че марката е Electro-Voice, ето ги: SM58 = Electro-Voice Cobalt Co9 SM57 = Electro-Voice PL37
  18. bmo, говорих с човека с RME, за момента се е отказал да продава картата. Иначе четох за мойто Ему и пише, че за свързване на балансираните му изходи към небалансирани входове се препоръчват само небалансирани кабели жак - жак. Въпроса ми е за дължините, понеже съм чел че при небалансираните кабели колкото по-голяма е дължината, толкова по-зле става сигнала, та в моя случай има ли значение дали ще взема 2 кабела по 3 метра или 2 кабела по 1 метър? Дали с 3 метрови кабели ще звучи по зле от 1 метровите?
  19. Примерно от тези 2 кабела, кой модел е по-добре за мойта цел: кабел 1 и кабел 2 1 пише, че е Instrument Cable Jack - Jack, а 2 е Patch-bay Cable Jack Balanced - Jack Balanced
  20. Взех Emu-то bmo - ще кажа на човека с RME, че има интерес към нея и ако още не я е продал ще пиша тук Иначе, какви кабели да взема за да свържа Ему-то с мониторния миксер Behringer MON 800, ето го: цък ? Чудя се дали да взема 2 кабела голям моно жак към голям моно жак, или пък кабелите да са голям стерео жак към голям стерео жак? Ему-то е с балансирани входове и изходи, а миксерчето май че е с небалансирани.
  21. Ему-то се оказа PCI Express Patzo, ти казваш, че имаш същата карта - какви са ти впечатленията като цяло за нея? Изскочи и една RME HDSP 9632, но за нея ми искат 350лв., а 1212м мога да я взма без пари. Доста се изкушавам от това RME, ама пък Емуто пише, че има по-добри конвертори
  22. patzo, предполагам проблемния модел, за който говориш е с Fireware конектора отзад - този ето и тук , а хубавата 2-ра версия на картата е тази ?
  23. Значи ще взема Ему-то, остава единствено да намеря читав драйвер. Иначе ми минава през главата и мисълта да събера малко пари и да купя ново ЕМУ 1212м, което е PCI Express. Дали ще има разлика в качеството на старото ЕМУ PCI и новото PCI Express? Хардуерно двата модела ми изглеждат еднакви, единствено може би ще излизат нови и по-добри драйвери само за новия модел. Четох и мнения в Гугъл, че уж новия PCI Express слот бил по-бърз, но май това не е съвсем вярно или ако е то разликата е незначителна.
  24. Точно тази EMU 1212m e PCI, също както и Audiophile 192. Сега на пазара е новия модел на 1212, който е PCI Express, но моя вариант е между стария модел 1212 и 192. Сега съм на Windows XP SP3, но след малко повече от година този Уиндоус официално остава в историята, понеже Майкрософт спират подръжката му. Така че ще се минава на WIN 7 32-bit, а за там незнам дали ще има драйвери за това EMU 1212m PCI, иначе от коментарите доста се зарибих да взема точно Ему-то
  25. Здравейте, един приятел си ъпгрейтва студиото и ще ми даде една от двете си звукови карти. Картите са: M-Audio Audiophile 192 и E-MU 1212m PCI. Четох доста теми по въпроса и като цяло картите са доста сходни. Имам време да мисля до края на седмицата. Въпроса е коя да си избера? Моля ви, насочете ме към по-добрия избор от тези 2 звукови карти
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.