Jump to content
Българският форум за музиканти

gurmanow

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    вокал,китара

gurmanow's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Вяра,мога да ти пратя запис по скайп да чуеш за какво става въпрос. Скайпа ми е niki_gurmanov ..аз даже мисля,че те имам но не съм сигурен...благодаря ти много
  2. Здравейте,занимавам се с пеене от почти година,но непрофесионално...тоест "уча" се сам. http://vbox7.com/play:914060d62e това е мой кавър.. та имам проблем с високите тонове..сякаш гърлото ми се стяга и не мога да ги изпея свободно...баритон съм и би трябвало до G горе да ги взимам,но аз се запъвам още на D# E (взимам ги до F F#,но със голям напън и звучи много ..свито,сякаш не си отпускам гласа) ...ако може да ми дадете някакъв съвет,защото искам да се развивам,но това ми пречи...Бях чел някъде,че от врата не бива да изкачат никакви вени жили и т.н,но при мен изкачат доста...таа мисля,че разбрахте какъв ми е проблема,ще съм ви благодарен ако може да ми помогнете..мерси предварително!
  3. Много благодаря за мненията и съветите...ся на 6ти имам имен ден и мисля да си направя един подарък..
  4. Здравейте...значи имам следното "питане"...първо да кажа,че като бях 3ти клас баща ми ми подари китара за коледа и за няколко години без да ходя на уроци никъде..единствено в интернет се научих да свиря доста добре...с пеенето същото стана...таа да си дойдем на думата..искам да се науча да свиря на пиано,но понеже ако си купя пияно няма да го побера в стаята си реших да купя синтезатор...целта ми не е да ставам виртуоз..искам да мога да си свиря песнички докато пея...наясно съм,че за 1 седмица няма да стане..просто понеже никога не съм свирил на пиано си нямам никакво понятие...възможно ли е без да ходя на уроци да постигна това,което искам ? естествено със много упражнения и търпение...мисля,че след като на китара така се научих няма да е проблем и със синтезатора..Също така се колебая между 2 синтезатора...от Технополис.. едини Casio Ctk-1100k7 ,а другият е Yamaha Ypt-210 (на ямахата пише,че е + адаптер)..разликата им е 20 лв като ямахата е по-скъп..Та бих се радвал да получа отговор...мерси предварително
  5. Не знам дали пускам темата в правилния раздел,извинявам се ако не.Значи...купих си кондензаторен микрофон Behringer c-1u ...работи си идеално,но исках да попитам как трябва да работя с него..тоест може ли да е постоянно включен към компютъра и да си го използвам за каквото ми трябва друго освен за записи (примерно за разговори по скайп) или трябва да го включвам само и единствено,когато ще правя запис?Имам едно приятелче с кондензаторен за около 300лв.(не знам марката) и той си го държи постоянно включен дори и да не записва.Та въпроса ми е пречи ли и изхабява ли се много ако го държа постоянно включен и си го използвам за всичко?
  6. Абе не разбирам много от музикални термини или история на музиката,но според мен специално за тези извивки или си ги можеш отвътре или не.Може да имаш лека дарба да ги правиш и да я развиеш,но нямаш ли си го отвътре смея да кажа,че никога няма да може да се научи човек да ги прави кат' хората...това е мое мнение..
  7. Ще опитам.Благодаря ти много,Вяра.
  8. Здравейте,както се разбира по заглавието на темата става въпрос за вибратото.Умея да правя сравнително вибрато,но ме интересува как се прави по-конкретно това от сръбските песни или от поп-фолка?Става въпрос за тва там където "въртят" някой тон.Според мен това е някакво непостоянно вибрато,където колебанията се променят от повече на по-малко,но не знам дали е така.С пеене не се занимавам професионално нито пък съм ходил на уроци или нещо да съм се упражнявал някъде.Ето запис,където пея сръбска песен с "моето" си вибрао - http://www.azpeq.com/records/NG_/ceca/kukavica - но ме интересува как да постигна такова - http://vbox7.com/play:4bccfeaed9 - (там където пее "дори и на же-е-е-е-ените".Моето е някак си еднакво.Не съм запознат с точните термини.Опитвам се да правя такова като това,което ви давам,но го правя някак си отсечено с гърлото и не ми харесва как звучи.Нормалното го правя с контрол на въздушната струя,но това някак си отсичам въздуха и сменям тона,но не ми харесва как звучи...може по-добре.Та въпросът ми е как да правя такова вибрато?Някакви по-специални упражнения или то трябва да ти идва отвътре?Не съм се насочил към поп-фолк музиката.Принципно обичам да пея сръбско,а този вид вибрато го има там и много бих искал да го науча.Мерси предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.