Jump to content
Българският форум за музиканти

Flowsky

Members
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Flowsky

  1. https://soundcloud.com/flowskyofficial/pilentze-pee-flowsky-remix Понеже стана интересно за българските вокали в дъбстепа....
  2. Flowsky

    Flowsky

    Eдно току-що опечено парче - https://soundcloud.com/flowskyofficial/light-it-up
  3. Eдин проект, който бях закопал из дебрите на клауд-а. Представям ви Purple Puzzle - транс проект, с който лично аз много се гордея. Приятно слушане! https://soundcloud.com/purplepuzzle/one-night-in-my-world
  4. ^ ^ ^ Точно и ясно. Пробвай да си поставиш гейн-а на компресора така, че да не го барнеш повече. Ако плъгините бяха пост-фейдърни, то щеше да има голямо шоу. Те обработват чистия сигнал, докато аналоговата конзола... там вече е друго.
  5. Пробвай да запазваш в уейв файлове. Най-умното решение. И нищо под 256 килобита за секунда. Моето решение е 48 киохерца уавка.
  6. Едно парче, с което аз лично много си се гордея! Скоро излиза втори албум от моя милост и това е прелюдия към него. Надявам се да ви хареса!
  7. При всичко казано до тук... ТРЯБВА ДА НАПИШЕМ КНИГА!
  8. ИЗВЕСТЕН ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ! ПРИЗНАТ В ЕВРОПА!
  9. За барабаните не се изясних точно, защото нямам звук. Относно китарите. Не съм казал, че е грешно да има хард пан ляво/дясно. На мен просто не ми звучи добре. За ХАСС ефекта - много стар и златен трик за китари и вокали. Въпроса обаче е да постигнем обем без допускане на оводняване на инструмента. Под оводняване разбирайте разлика в t стойностите по-големи от 30ms. За мен правилото " Сложи ги така, както ти харесва (t) и след това махни 1/4 до 1/8 от t. При 20 милисекунди - махаме от 5 до 2,5 милисекунди от 20 за да се подсигури еднаквостта на звучене. При 4 китари аз действам така: (Цифрите по-долу са ориентировъчни) 2 лийд китари изкривени на 80% ляво-дясно с различни ЕQ-та (китарите са идентични като ноти). Следим за фазови проблеми. 2 ритъм китари изкривени на 60% ляво-дясно пак с различни EQ-та. Ако не ни хареса - махаме едното соло или единия ритъм и разширяваме достатъчно. Важен е и хармоничния баланс. В повечето случаи дисторжъна избива над фейзърите на ритъм китарите и се получава адски красиво. Тук не знам как е, нямам звук. Говоря малко на изуст. При всеки случай, важна е динамиката на микса, защото китарите спокойно могат да я поубият достатъчно.
  10. Ако се разтърсиш - десетки са качествените семплирани неща и в дъбстеп-а и в рап-а и в хаус-а. Български вокали, гайди и т.н. Давам имена да не се каже, че говоря празни приказки Stellamara - Prituri se planinata [Nit Grit Remix] Denyo - Prosti mi Soundtrack - Kakvi vremena GAIDASTEP Taebo - Djore and so on, and so on....
  11. Аз имах честта да си открадна един рисайкъл на Рийзън и там си режех нещата, после скочих на ФЛ 3-та серия (2006-2007ма година). Сега съм с ФЛ 10 и там каквото ми трябва си го вадя на уан-шот семпъл и после обратно в ФЛ си ги изсвирвам. Най-яко е да семплираш барабани от винили. НЯМА ТАКЪВ ЗВУК НА БАРАБАНА!
  12. Нека сложим DJ Quick, Dj Premiere и многото чернилки дето ровят из музикалните магазини за плочи и режат от тях. Семплинг-а е много тънка хава. Не е за всеки стил музика... ако не си достатъчно добър! Всеки може да вкара семпъл върху дръмлиния. Не всеки може да изреже всяко барабанче, всеки звук на саксофона и да ги превърне в нещо авторско.
  13. Мистър Джей ПРЕЗИДЕНТ! Веднъж калибрирал миксера и сложил ефектите - ЗАБРАВЯШ ЗА ЕФЕКТИТЕ! Вече само плъзгачи. Ако трябва нещо да се добави - добавяш и нагласяш пак. Мистър Джей го каза - По-силно не е по-добре. Не живеем в годините на прочутата Loudness War, не сме Металика. Погледнете си графиките на миксовете - ако са еднакви то СТО ПРО сте си осрали динамичния обхват. Мисля да направя тема за всичко що има да се казва във миксирането, но вярвам че отговорите ги има тук или в Гиърслътз. С четене и практика се става посредствен миксинг инжинер, НО ДА СИ ПЕРФЕКТЕН МИКСИНГ ИНЖИНЕР СИ Е ИЗКУСТВО!
  14. При такива вариации може да се използва прост мултибенд. Нямам звук в момента, но си представям картината. И защо по дяволите хард ляво и дясно??? Представи си музикалната панорама като една функция с 4 квадранта. В дъното на абцисата се намира басовото барабанче, а на върха на абцисата - вокалиста. Всичко друго е извън тази линия. Да кривиш ляво-дясно е много глупав за мен ход, освен ако не си сложил китаристите в края на залата. Всяко кривене на панорамата над 80% за мен е абсолютно несъобразно, защото звуковите вълни се разпространяват конично. Следователно ще имаме китари и в 60%-ия регион и в 100%-вия регион. Постига се по-добра стерео картина, защото реално погледнато сплескваме от порядъка на почти 1/2 от сигнала. Защо? Преди микс аз си чертая обстановката на барабанист, китаристи, клавиристи и вокали. Така нямам проблем в стерео картината.
  15. Вдъхновявате ме да ви постна едно клипче. Дъбстеп му викали. С български вокали било. Не знам от коя песен е, не съм се и интересувал. Енджой!
  16. Никак не е лесна задачата ти. Вземи си един Микстрак про на Нюмарк. Конзолата е много здрава и ти изпълнява изискванията. Иначе не помня да съм срещал звукова карта до 100 лева с 2 отделни аут-а. Доколкто разбирам искаш Ю Ес Би звукова карта! Ако имаш въпроси - питай!
  17. Ако правиш студио за да записваш бандата си - не си на прав път. Графити студио правеха курсове, говори с някой човек в студио за платено обучение И ТОГАВА започни да бачкаш. Знаеш ли... преди време и ние мечтаехме за място, където освен да репетираме и да записваме парчета. Намерихме място. Пича от студиото ми каза : ако искаш да се научиш как стават нещата - гледай, записвай си и се мъчи у вас. Когато нямам работа ще ми показваш какво си научил. Срещу парите за репетиции аз получавах и възможност да видя хардуер, да видя софтуер, да усетя монитори, да смесвам различни видове музика и накрая да помогна на училището ми да издаде албум. Ако нямаш горните условия - влизаш си в програмата, цъкаш на някой ефект и ровиш из гугъл кое за какво се ползва. Когато изпишеш 300 страници аджеба кое за какво е и как афектира звука - тогава можеш спокойно да си направиш собствен бизнес.
  18. Не изяснихме дали искаме студен или топъл микрофон. Rode-a е красив като звук, цветен е (без да оцветява много). Да, високите сякаш са напомпани ама това е при всички 797 шпули. Да спорим за микрофон е абсолютно безцелно след като не знаем и какво ще го храни този микрофон. ( Дали ще караш с А92Н или Vpower).
  19. Идеята е да чуеш какво му трябва на микса в суров вариант. Не можеш да сложиш ефект на канал на който не трябва ефект. Някои акустични баси нямат нужда от закачане. Когато имаш суровата форма на микса можеш много по-лесно да разбереш какво му трябва. Веднага си проличава. Аз работя така от 4 години и до сега нямам проблеми с метода. Все пак, смесването на парче е индивидуално. Само давам съвети. Ако смяташ, че не става по този начин - здраве да е. Пробвай, надявам се да откриеш леснотата на действие след суровия микс.
  20. Може би аз не съм се изразил правилно. Калибрирането ти помага да чуеш всичко с максимален лауднес на канала за да разбереш кои имат по-голям RMS. Мърдаш само фейдърите и то ПРЕДИ ДА ЗАКАЧИШ ЕФЕКТИТЕ. Това е rough mixing. След това закачаш разни там еквилайзерчета, компресорчета, и каквото ВиЕсТи даде, и пак нагласяш. Това вече е баш миксинга. Накрая вадиш мономикс за проверка на фазови проблеми, чуваш ако нещо не ти харесва на няколко възпроизвеждащи среди (по възможност по-обикновени - не всеки слуша в тях на мониторни колони) и когато си напълно, повтарям - напълно доволен от това, което си създал - вадиш микса и започваш мастъринг етапа. Пробвайте и няма да съжалявате. @serengeti не знам дали усещам сарказъм или истинско удивление, но пробвай да си занесеш 192-килобитовата емпетройка в някое радио. Ако ти я пуснат - радиото не струва! има си стандарт - red book audio cd. Използваш ли го - мирна ти глава за промо дейност. За всекидневно слушане на компютъра и ако не си аудиофил с дискографията на Queen на .flac то мп3 на 320килобита 48 килохерца е супер
  21. Нека изключим Behringer като продукти. Rode NT1-A и проблема ти е решен. Мисля че беше към 420 лева, но не съм сигурен. За този ценови клас е най-доброто (според мен)
  22. A защо не да залегнеш на практиката и след време да си създадеш фирма занимаваща се с микс/мастър? Да се надявам до края на 2013-а да съм постигнал именно това! Ако предлагаш добро съотношение цена/качество то не виждам какво би те спряло освен... акустиката на помещението. Виж казусите около създаването на фирма - едноличен търговец. Успех с начинанието!
  23. Трябват ти кабел RCA - 6,3 мм - от едната страна са чинчове, от другата 2 дебели жака и Rca-3,5мм - от едната страна чинчове, от другата - жак за слушалки така да го кажа . Слагаш чинчовете на RCA-3,5mm в Line Out изхода на Kaoss Pad-a и към line in входа на компютъра ти (синия вход на звуковата ти карта. Ако си с лаптоп може и в микрофонния, но намали с 20 децибела и без майк бууст.), а другия кабел - чинчовете в лайн ин входа, жаковете в миксера. (На Phono Out.) За микрофона навярно си имаш кабел, слагаш го на 1-ви канал примерно и си готов. Само не забравяй да сложиш лостчето на Line In вместо на Mic. Ако искаш да прекараш челия звук през миксера, то си купуваш сплитер 3,5мм/2х6,3 мм и с кабели жак-жак си прекарваш звука към миксера. Предполагам, че работиш с обикновени колони, така че последната стъпка ти е излишна. Успех с музиката!
  24. Разгледай на Биема PA системите. Правихме озвучаване на едно клубче и останах доста доволен от звуковите качества на 12 инчовите говорители. Но говорим за клуб, където разпространението на звука е голямо, не мога да бъда сигурен за вашата стая. Трябват ти замервания. Пусни размерите на стаята, но съм почти убеден, че един пасивен монитор би бил страхотно добър избор. С един здрав 200-300 ватов усилвател ще сте страхотни!
  25. Така... проблема не е толкова сложен за разрешаване. Обичам много да казвам - калибрирането на конзолата е 50 % от микс-а. Сложи си мастър фейдър-а на 0, започни с кик-а и балансирай всеки инструмент да удря нулата. (Солиран инструмент, за да избягаш фрикуънси билд-ъп). Кик-а център, барабанчето леко в ляво или дясно (до 10%), чинелите около 25% ляво или дясно фус-а малко по-малко от 25... ТОВА СА ОРИЕНТИРОВАЧНИ ЦИФРИ на панорамата. След като направиш дръм групата, закачи я на сенд канал за по-лесно микроконтролиране. След това започни да налагаш баси, китари, синтезатори и прочее. Намаляй докато не усетиш, че там им е мястото. Единствено кик-а и вокал трябва да са център + суб бас, ако имаш След това закачи ефектите. Работи с чист сигнал. Ще видиш как няма да ти трябват толкова много компресии, еквилизации и т.н. Не забравяй да оставиш поне 6 децибела хедруум за мастър-а щото после става невъзможно за правилен мастър. Направиш ли грубия микс, сейв и навън за биричка с компания. Връщаш се след час-два и намаляш общото ниво с още децибел. Ако то е тихо - УСИЛИ СИ ГОВОРИТЕЛИТЕ! След като микс-а ти звучи на що-годе сносно и финализирано ниво, сейв и лека нощ. На сутринта - мастъринг сешън с няколко параметрични еквилайзерчета и едно L3 Мултимаксимайзерче на уейвс. И най-важното - всички инструменти на 48 Кхз Миксдаун-а на 24 бита уав. Мастъра в нов проект. Ще видиш как ще звучат красиво и на място всички инструменти. Вади си уав мастър, както и мп3 на 320 килобита. За промо използвай уавката, за феновете - мп3
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.