Jump to content
Българският форум за музиканти

posveteniat

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара. Концерт-китара.

posveteniat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. В безизходица съм. Наистина не знам какво да правя. Търсих информация в интернет, но не намерих, или по-точно не се намерихме, щото не знам аднлйски. Търсих подобни теми, но подробна информация няма, затова реших да направя тази тема. Мооооля, помогнете. Имам синтезатор Yamaha PSR-240, който има възможност за свързване с компютър, посредством MIDI. Закупих такъв от интернет, гледам някакви клипчета в youtube, но нещо не се получава. Ето две снимки: http://prikachi.com/images.php?images/925/8207925F.jpg http://prikachi.com/images.php?images/929/8207929Y.jpg Целта ми е да свържа синтезаторът с компютъра и да записвам някакви измислени парчета ;д Работя с програмата FL Studio 12 защото тя е най-лека и лесна за работа на този етап. Моля, помогнете ми. Дайте ми идея, съвет. Кое, как става, с коя програма, по какъв начин. Опитвам, натискам, не се получава. Помощ!!!
  2. Здравейте! Нов съм във вълната. Нямам си наидея какво как се прави. Свиря от малък на китара и пиано и понеже видях в интернет, че моят модел йоника/пиано може да се свърже към компютър, реших да попитам на правилното място, понеже нищичко не разбирам. Цъкал съм малко на фл студио, но само това. Видях в интернет чрез някакво си MIDI свързват хората. Искам да се пробвам да направя някаква песен, имам някакви идеии, да се забавлявам, моля някой, който е по-запознат да даде съвет. Що е това MIDI и чрез коя програма, кой кабел, нищо не знам, да свържа синтезатор към компютър и да си свирукам. С фл студио става ли?
  3. !! Предопреждение - темата е за обикновени хора !! Здравейте на всички! Свиря на акустична китара от около 1, година и половина. Вече взе да ми става страшно монотонно и скучно. Всеки път едно и също. Я някой сол, я акорди с моето магарешко пеене, акомпанимент и подобни. Няма нищо ново. Скука, скука, скука. То до края на месеца ще си купя и електричекса китара, но мисля, че човек, ако знае да свири на акустична или класическа китара, ще може да свири и на електрическа на ниво, така, както човек, който може да свири добре само на пиано, ще може на какъвто и да е скъп синтезатор да свирука. Дайте някакви съвети, нещо да намеря от интернет. Как ли не съм писал и нищо не ми излиза за разложените акорди. Всеки, който е виждал как някой ром свири чалга на китара знае за какво говоря. Но аз не говоря просто за стила музика, а по-скоро за следваща стъпка. Чувал съм, че може да се свири класика на разложени акорди. Ако знаете някакво други интересно нещо и с него помогнете, например бас, или нещо такова. Въпроса е да се върви напред и да се напредва, да се учат нови неща, да се усвояват и по-трудни и т.н. Аз като започнах, мислех, че никога няма да мога да правя ФА и СИ мажор, но ето, че мина време и се очудвам от себе си. Мисля, че има и много други подобни в моето положение, когато всичко с китарата става скучно, и сякаш биеш на едно и също място... Само недейте с класичеката китара и с това да се ходи на уроци. Това става когато си много малък, аз сега съм на 18 и не знам дали някой на моята възраст би отделил време и нерви за тях. Търси се нещо практично, като за обикновени хора, ;д Благодаряяяяяяяяяяяяяяяя! :godbless:
  4. Здравейте! Ето снимка, вижте http://www.img-share.eu/image_view/Bez-ime_jpgNdaELcs.jpg.html Китарата е нова, с една година гаранция, от интернет от някакъв Софийски музикален магазин е. Марката е кариер. Приоритет при избора е цената. + това е от интернет (не знам дали е опасно да се пазарува през нета особено китара). Не знам, но аз мисля, че за тия пари значи не е кой знае какво. но нямам повече, пък ми трябва някакъв подобен комплект. Моля, кажете какво мислите. Благодаря на всички за помощта!
  5. Главно гледам цената. Не знам китара втора ръка дали е добър вариант. То така като гледам за всяко хубаво нещо си трябва бая пари...
  6. Китарата става, цената е приемлива и във случая водеща. Значи да разбирам, че ел. китара без "педал" или ефект не става нищо от нея, и педала и ефекта едно и също ли са? За "педалите" има някои по 80-100 лв. аз искам отначало да има там нещо да бръмчи, че да се уча, не да е кой знае к'во. А отностно тях, всяко едно ли става? Или по марки и модели се определят? А ако не пише HSS, има ли някаква огромна разлика в адаптерите? Кубенце засега няма да ми трябва, ще дрънкам с китарата в църквата, където има голям усилвател и 6-8 колони.
  7. Моля, помогнете. Да приемем, че си избирам една електрическа китара като например тази: http://www.muzikalen.bg/kitari?product_id=6303 Не, че съм много взискателен, просто цената ми харесва. Пък и това ще ми е първата електрическа китара. Нааписах името й в youtue и ми излезноха много видеа за нея. Изгледам много от тях и много ми харесва как звучи, китара мечта. От едно копче ли от къде се сменят стиловете и взученето, един път е по-нежно, друг баш рок енд ролско звученето. От това идва и моят въпрос. Искам да знам, като си купя дадената китара например какво идва в комплект с нея и дали всяко едно звучене си има собствен "педал" или "ефект". Нямам идея, така съм чувал и затова предварително питам. Като я купя какво ми дават с нея, ще имам ли няколко ефекти, или поне 1 ще има ли? Може и някойя друга, но да не е по-скъпа от 200 лв. В същия сайт има и китари само с "SQUIER BULLET with tremolo" без HSS - не знам какво е това, избрах нея щото цвета ми харесва. Може и някоя китара втора упоетреба, но не знам как да я пробвам, нищичко не знам. Засега ми обяснете, моля, тия неща с ефектите, че и понятие си нямам. Моля темата ми да бъде одобрена от модераторите. Евала за форума и благодаря предварително!
  8. Благодаря на всички! Много ми помагате. Вече смогвам да ги правя тия с баретата, ф, фминор, си, си минор, до минор и г минор, също и 'горните' акорди, но изпитвам малко затруднение отностно бързата смяна на акордите с рахбаре, но мисля, че с времето и практиката и това ще се оправи. Стхотни сте, хора. А с уроците не знам, всъщност и учителката по музика от гимназията каза, че ще ме приемат. Но сега мен ме притеснява друго. Какво ще ми дадат тези уроци, щото аз не искам да се науча да чета нотите и тен подобни (според мен е загуба на време - лично мнение) а аз искам да се науча да свиря, и да понауча теорията въобще какво как става, без нотите и без скучни песни, от които да заспя. Ще проверя скоро пак, аз когато и да съм бил отишъл, дежурния го нямаше, те сега са във ваканция. Ще видя какво ще направя. Ще си позволя да ви питам тука друго нещо, щото поради някаква причина темите ми не биват одобрявани, а дано поне коментара бъде. Как се нарича свиренето на класическа китара с пръсти, питам, за да мога да намеря повече информация в нета затова. Благодаря предварително!
  9. Здравейте! Искам да попитам какъв е този акорд Hm? Защото никъде в интернет не го намерих, а в срашно много песни ми дава да го изсвиря, пък не го знам, защото просто го нямаа! В много много песни се среща този акорд. Ето вижте един пример: With All I Am Интро: Hm F#m/A G D A/C# Hm В ръцете Ти, аз предавам се Hm/A G A D и всичко в мен за Теб е A/C# Hm В ръцете Си държиш светът край мен Hm/A G A Em7 Asus И аз съм Твой завинаги. A D A/C# G/H Пр.: Исус, аз вярвям само в Твб A.C# D/F# F#m G Исус, принадлежа на Теб. D/F# Em За Теб живея аз Asus A G D За Тебе пея аз със всичко в мен. Ще ходя с Теб, където водиш ме Във радост и плач със мен си Живея днес в Твойте пътища И обещания завинаги. Dsus D A/C# Бр.: Аз ще хваля G/H Hm A Аз ще хваля Теб. Също да питам, аз от скоро съм започнал да свиря на китара, и ми е много трудно примерно да изсвиря акорда F, нищо, че имам класическа китара и трябва да ми е къде-къде по-лесно. Първо не мога да сложа показалеца си така на целия праг плътно, второ не мога да назгодя другите пръсти, абе въобще много ми е трудно... На уроци няма да ходя, щото в града ми се преподават само за деца, а аз съм на 17 и няма шанс. Помагайте!!!
  10. Ок! Искам да питам какво означава това: "концертгуйтар" http://www.otto.de/Konzertgitarren-Set-MSA/shop-de_dpip_86088875-0/?expId=6001&ArticleRef=86088875-0-6001&FromSearch=true#productList=pageNumber,0,pageSize,100,articleCount,179,articlePosition,19;productListFilter=countMainNavigationEntries,0;search=queryText,guitar,querySearchType,N Нещо концертна китара, ква се води, сигурно класическа. Та, тя вече е при мен. Като се прибера от даскало, ще направя пак някакво виде, да видите стуните, как звучът и т.н., мисля, че третата струна прави малко мизерии, но може да се живее дълго време и така с нея, ще видите.. Също така, в града ми (гр. Лом) има "детска музикална школа" или нещо от сорта, ама се акнцентира, че е детска. Днес бях минал от там, ама и те са във ваканция, а дежурния го немаше. Въпроса ми е да ходя ли да се излагам или не? Биха ли ми помогнали там, в положение, че съм голямо детенце на 17 г. А и там пишеше, че има за китара, пиано, цигулка и мн. др. Какво да правя яяя я яя? Ае, до по-късно!
  11. Здрасти! Ето я тая моята китара, която ще бъде при мен максимум до 2-3 дни :: http://www.otto.de/Konzertgitarren-Set-MSA/shop-de_dpip_86088875-0/?expId=6001&ArticleRef=86088875-0-6001&FromSearch=true#productList=pageNumber,0,pageSize,100,articleCount,179,articlePosition,19;productListFilter=countMainNavigationEntries,0;search=queryText,guitar,querySearchType,N Ето я тая дето я имам сега, само че старичка :: http://www.otto.de/Konzertgitarren-Set-MSA/shop-de_dpip_43504490-0/?expId=5001&ArticleRef=43504490-0-5001&FromSearch=true#productList=pageNumber,0,pageSize,100,articleCount,179,articlePosition,28;productListFilter=countMainNavigationEntries,0;search=queryText,guitar,querySearchType,N Другата си е нова, с найлонови струни, а тази е я направихме уж, ама уж... Направих едно клипче, моля вижте и преценете, какво ще кажете?: http://vbox7.com/play:5870a0b1f6
  12. Здравейте, хора, разбиращи от китари! От това, което съм че в нета, съдя, че китарата ми май е класическа. Няма ги онези точки по грифа и е по-малка. Има и найлонови струни (последните три поне бяха) а първите са метални. Ето снимки: http://prikachi.com/images.php?images/884/6219884b.jpg http://prikachi.com/images.php?images/886/6219886Y.jpg http://prikachi.com/images.php?images/888/6219888q.jpg http://prikachi.com/images.php?images/891/6219891v.jpg http://prikachi.com/images.php?images/895/6219895S.jpg - това са свалените найлонови струни. В града ни никъде не се продават струни. А не знам дали би било удачно да се сложат метални струни, ако наистина китарата ми е класическа. (Между другото имам също такава китара, която само че е синя, почти нова, и с малко по-малък такъв тесен гриф, и при нея струните са три метални три найлонови). Скоро ще си я взема, дал съм я на един познат. От разни квартални 'разбирачи' възрастни хора, ми препоръчаха и ми предложиха помощ. Свалиха трите найлонови, и сега търсим метални. След обед ще отидем при някакъв техен познат за струни, а на снимките първата струна е от жило, такова от спирачките на колело (те ми казаха, че и с това става ;д). В града ни има някаква музикална школа, ама сигурно за деца. Скоро ще отида да питам дали има по китара за по-възрастни деца като мен... Та хора, кажете ми какво да правя. Обезнадежден съм. ПОМОЩЩЩЩЩЩЩ. П.П. белите точки по грифа са направени ръчно.
  13. posveteniat

    Autotune - как?

    Здравей, народе! Преди време бях ровил из нета и намерих antereks autotune 4, като инсталнах някакво ехе, или сложих вст файл в програмфайлс, да, ама сега съм търсил, и не съм го намерил, а много ми трябва Предимно работя с cool edit pro 2.1 моля, ако някой знае и може да ми помогне, да го направи. Търсил съм над 2 часа, из google и youtube, нищо не стана. Няма значение коя ще е версията, но ако е от по-новите - супер. Помощ!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.