Jump to content
Българският форум за музиканти

medicollie

новаци
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от medicollie

  1. Извън темата за конакола, "всичко е ритъм" ме подсети за ей тва: Много яко видео :-)
  2. Не намерих тема за конакол. Индийска сричкова система, произлизаща от мридангата. Може да се прилага за всякакви инструменти или вокали, дори в бийтовите ежедневни ангажименти. Мисля, че е много полезна система. В Индия е широко разпространена. Давам направо линкове, вместо да преразказвам. Заслужава си да се проучи и задълбочи чувек. https://en.wikipedia.org/wiki/Konnakol http://lisayoungmusic.com/wp-content/uploads/masters/masters.pdf Има още много ресурси и демонстрации на конакол на различни инструменти из нета и библиотеките. Това е само да разбуди интереса ви. Приятно музициране. TakadimitakajunaTakitaTakitaTakaTatingenatoTaTaTatingenatotakadimi
  3. Намери ли си бансури? Има ли някой да свири на бансури по Софето?
  4. Препоръчвам смолянските майстори на гайди - бай Диньо (Костадин Илчев) и Кольо Белята (Николай Беляшки). Инструментите им са доказано добри, а цените им, по-ниски от обявените в гореспоменатия сайт. Не знам дали правят "джура" обаче. Координати, мисля, че може да откриете в нета или от някой гайдар. Повечето би трявало да ги имат. Гайдари знам, че се събират в читалище "Добри Чинтулов", в Дианабад всеки вторник или сряда около 20ч.
  5. Из София, а също и по крайморските, и планински курорти, се подвизават група перуанци, които свирят на подобни флейти, а мисля, че ги и продават. Ако се свържеш с тях, може да получиш подробна информация, както и да видиш, и пробваш флейтите, които предлагат. Имат и други, присъщи за тяхната култура инструменти, както записи на такива. Успех в начинанието! Флейтата е "убийствен" инструмент.
  6. Шорти е най-якият саксофонист, когото имам удоволствието да познавам!!! rptlonfire, няма да сбъркате, ако се свържете с него! Прилагам малко музика с негово участие: Всичко "най" и приятно изкарване на празниците!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.