Jump to content
Българският форум за музиканти

SergeyZahariev

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    bass

Profile Information

  • Gender
    Male

SergeyZahariev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Надъхан съм на гореспоменатото басче. Мисля най-вече да го купя от магазин, защото ще мога да го пробвам. Въпросът е, да го къпя ли от РФ или директно да поръчам от Thomann? При нас е по-евтин, затова питам.
  2. SergeyZahariev

    Metal Bass Strings

    Божичко, ами хубави струни си звучат като хубави струни колкото щеш настройвай височината. Да, може до известна степен да промени колко агресивно звучат, колко силен звук издават т.н, но за да промениш тона толкова драстично че чак да се нуждаеш от нови струни е абсурдно. Ще трябва да са на 1 см от адаптерите Oбаче господина се оплака от умрели Ротосаунд-ове и вие му препоръчахте следващият път да си провери сетъпа, цитирам: "Въпросният Rotosound, след като е умрял за броени дни, провери ли си setup-a на баса отново? " след което Blr каза: "Какво общо има setup-а на инструмента с това, че тона на струните е заминал бързо? и вие отговорихте: "Сетъп-а на баса, има огромно значение, тъй като след смяната на струните, грифа не се опъва до финалното си положение. Щом са "умряли" за 3-4 дена, много по-вероятно е грифа да е "мръднал" нанякъде" - ами не, не е така. Доста вероятно е да се се износили. Потта на различни хора влияе на струните различно. Ако на вас се износват за 100 часа- супер! Но познавам хора в чийто ръце струните стават като flatwound-ове за броени дни.
  3. SergeyZahariev

    Metal Bass Strings

    Гарантирам ти, че говориш пълни глупости. Аз също износвам струни за седмица-две и те уверявам, че освен че свиря с абсолютно чисти ръце, но и setup-a на баса ми е перфектен и всеки нормален човек го държи в стая без влага и студ. Какво, ако грифа ми е крив значи ще се ядоса и ще ми оклепе струните от яд? Тези работа които изброи- да прав си влияят на ДЪРВОТО, но струните се износват от мръсотия колкото и да не ти се вярва. С температурното разширение струните се РАЗШИРЯВАТ, а не губят свойството си да вибрират нормално и да имат хубав тон- с това им пречи мръсотията.
  4. Ако имах такава възможност щях да я дам веднага, а не да се заемам сам. Слава богу това е единствения дефект който даже е козметичен.
  5. Така, значи- китарата беше успешно залепена благодарение на вашата помощ- благодаря ви! Обаче имам още един проблем- болтчето за ключето не се завива докрай а вместо това е на 3/5 навътре. Реших да не пипам нишо повече и завих ключето на място и сега не мърда грам- ама лошо ли е ако оставя болтчето да седи така? Не стърчи много и не пречи по никакъв начин на настройването (мисля)
  6. Така......залепих частта, обаче поради нестандартната форма на главата трудно се задържа скобата. И от тук идва проблема- скобата стяга, стяга ама леко я чукнах и тя падна (20 мин след залепването), и така няколко пъти през по 20 минути-но накрая я задържах- това беше 2 часа след залепването. Има ли шанс поради това рязко прекъсване и нарастване на натиска от време на време- да не се залепи както трябва? Защото ако трябва да пробвам да го залепя наново трябва да отчупя цялата работа.
  7. Имам един въпрос. Добре ли ще е да използвам епоксидна смола от тая с разредителя, заедно в малка тубичка? Баща ми купи малко за един негов ремонт и прочетох някъде из форума че ставало уж. Или ще е по-добре с лепило за дърво? Със смолата като че ли няма да се налага да стягам толкова и за толкова дълго. Ама кажете моля ви.
  8. Ами лично съм свирил на бас Tanglewood обаче електрически, добри са за цената. Предполагам, че и акустичният няма да е зле като за парите- а и освен Stagg (които всички знаем какво представляват ) няма особено голям избор в Бг за акустични басове. Бубингата също едно много хубаво дърво така че съсвем не виждам защо да го не купиш ако ти харесва как звучи.
  9. Знам, че работят професионално- обаче вече казах че нямам никаква възможност да ида- не финансова а по принцип. Искам да оправя китарата, защото често я мъкна насам натам и да не даде господ да я прасна нейде си и да стане така че после хептем няма да мога да я оправя сам. Ще се пробвам внимателно, бавно и разумно да я оправя- ако пък не стане ще го мислим.
  10. Да, искрено благодаря за отговорите! Наистина слагането на стегите ще е трудната част заради нестандартната форма на главата. Мисля, че ще се справя, отново благодаря за помощта
  11. Ами ако има друг начин съм готов да го чуя. Лепило за дърво имам, мислех да го вкарам в цепнатината чрез спринцовка и да го притисна със скоба (чиито ъгъл мове да се регулира).
  12. Добър ден, колеги! Наскоро купих един Jackson 2-ра ръка знаейки че е повреден (много добра сделка). Повредата е следната: Има пукнатина, минаваща през ключа за ниското Ми и конкретно през дупката за болтчето и продължаваща нагоре. Като махна ключа самата част не пада, обаче мога да я вдигна нагоре и още малко и ще се счупи. Как мога да го оправя самичък? Нямам абсолютно никаква възможност да ида при лютиер защото най близкия е на много път а аз нямам възможност. Дали ще стане ако вкарам лепило за дърво в пукнатината и го притисна с дърводелска скоба? Помогнете моля ви! Ето ги и снимките (извинявам се за лошото качество): http://s936.photobucket.com/user/mightyhutch90/media/1.jpg.html?sort=3&o=2 http://s936.photobucket.com/user/mightyhutch90/media/2.jpg.html?filters[user]=110122645&filters[recent]=1&sort=1&o=1 http://s936.photobucket.com/user/mightyhutch90/media/3.jpg.html?filters[user]=110122645&filters[recent]=1&sort=1&o=0 http://s936.photobucket.com/user/mightyhutch90/media/4.jpg.html?filters[user]=110122645&filters[recent]=1&sort=1&o=2
  13. На всички струни и прагчета е така, по леко на първа и втора струна, но се чува. Чува се и от усилвателя, ключовете са затегнати здраво. Мога да го преживея, но доста дразни, лошо ли ще е ако го оставя така?
  14. Носкоро си купих бас китара Cort Action 4-струнен. Дадох го на лютиер, и той ми направи всички нужни настройки, сега е много удобен, но проблема е че се чува леко звънкане при bridge-a когато ударя малко по силно струната. Проверих дали пружинките не звънкат, но не са те. Болтчетата на магаренцата също добре лежат върху плочата и струните върху тях добре лежат. Категоричен съм че е от bridge-a защото това е на всяко прагче, дори последното. Някой може ли да помогне? Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.