Jump to content
Българският форум за музиканти

littlegreen

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно littlegreen

  • Рожден ден 06/16/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    KuTaPa

Contact Methods

  • Website URL
    http://myspace.com/provalz
  • ICQ
    0

littlegreen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. PlamenM много съжалявам, че не ти е попадала добра Кремона. Приятелката ми свири на такава и трябва да кажа, че такъв звук не съм чувал никога никъде... нямам представа кой я е правил, нямам представа колко струва. Знам, че е скъпичка, но не мога да кажа точна цифра. Знам също, обаче, че е най-невероятната класическа китара, която някога съм виждал. Ще я снимам и ще пусна тук в темата една снимка, та да видите всички за какво иде реч..
  2. Феникс. Не дочетох докрай темата, но пробвай да оставиш китарата там, където репетираш за няколко дни и виж какво ще стане. Ако е проветриво място, мисля, че няма никаква надежда. Но ако е затворено пространство би трябвало китарата ти да се адаптира към условията и евентуалната влага. Още нещо: като я оставяш във "свиралнята"(ние така си казвахме на мястото, дето се събирахме да свирим) вдигни я с половин- до един тон нагоре от настройката на останалите китари. Мисля, че това трябва да свърши работа... т.е. надявам се да свърши работа Айде и кажи после какво е станало.
  3. Прочети какво пише тук и после се опитай да ме разубедиш да си купя Кремона Тук Мисля, че статията и самото интервю обезмислят каквото и да напиша.... той текста говори самичък
  4. Е в крайна сметка може и да е невярна китарата... ако ти съвпадат на 5-то прагче тоновете, а не ти съвпада ла с ла значи най-вероятно е посукан грифа или нещо такова... случва се с по-старите китари, не е нещо необичайно, така че най-добрия съвет, който мога да ти дам е да отскочиш до Казанлък с 200лв. в джоба(ако имаш възможност, разбира се) и да си купиш една китара. Там работят наистина страхотни лютиери и, смея да твърдя, правят много по-хубави китари отколкото болшинството вносни боклуци
  5. Опа. Моя грешка Натиснал съм ги в обратен ред "1" и "6" Карай, мисля, че се разбра идеята - "ла" на трета струна на трето прагче е диез
  6. КилБил. На какъв строй, казваш свириш? Аз доколкото знам класическа китара се свири на Италиански строй (от 6 към 1 - Ми,Си,Сол,Ре,Ла,Ми) и при това положение не мога да кажа, че на 3та струна 3то прагче съответства тона "Ла". Аз доколкото си спомням там е Ла Диез, пробвай на 3та струна 2ро прагче и кажи дали ще съответства.
  7. Пичове, извода, който си извадих относно липсата на хора, които свирят на класическа китара в този форум беше, мисля, съвсем нормална реакция, при положение, че това е първата тема от няколко страници(прерових само 4) където този инструмент въобще се споменава. Така че, дори и да има такива хора наоколо изглежда се крият в сенките и гледат да се смесят с тълпата КилБил, както виждаш - не са много или поне не се създава друго впечатление. Влекс - покажи ги - къде са, не виждам... или може би те просто разбират повече от електрически китари и жици тия класически китаристи ;-) no offence, естествено, обаче въпросите за класическата китара и класическите произведения наистина са позанемарени Не съм казал, че не ми харесва жицата.... снощи бях на НДК да гледам Глен Хюс, но хайде де.. предполагам, че повечето хора, които са ходили на уроци са свирили класика
  8. Търся си китара до 100лв.

  9. Аз пък съвсем случайно взех, че се сдобих със Gibson SG Standart и се кефя толкова много в момента, че просто нямам думи :-) Гледам, че се хвалите... и си викам я и аз да отворя една уста тука в тоя форум На линка има спецификации, по-долу сега ще туря и снимчица да се види...
  10. Понеже не ми се разрешава втори едит на мнението пиша отделно мнение, а то е: Запознах се с въпросната програма и вече сме първи приятели ;-) Само още не можем да се разберем по един въпрос, а именно: звука. Не ще и не ще да вади звук и тва е.... Само една поправка: Като отворих третата биричка със програмката си стиснахме ръцете и тя засвири. (Output wave device-a не беше вред) и на всичкото отгоре ми изсвири точно това, което исках да чуя ;-) Мерси много за съдействието и бързия и коректен, конкретен отговор ;-) Ако някой мод го прочете това може вече да изтрие темата, тъй като е вече ненужна.
  11. Не искам да звучи тъпо, но... .ptb се отваря със...? Power Tab Editor не ми говори нищо... не съм я виждал никога. Откъде може да се вземе демо или shareware?
  12. ама карай. Мисля, че най-лесната за използване програма за ефекти е Guitar FX Box. Откъде да си я намериш няма да ти кажа, защото е против правилата, но ще ти подскажа, че не иска регистрация, а и хората по фрий сървърите като дейта качват какво ли не ;-)
  13. Здравейте, хора!(Надявам се и такива да има ) Искам да питам няколко неща: Първото е някой свири ли на класическа китара и каква? Аз свиря на класически "Stagg" защото като го купувах нямах много голям избор.. ;-) обаче звучи наистина прекрасно ;-) Второто нещо е откъде мога да намеря небезизвестният "Кубински Танц" за класическа китара (ноти, таблатура, музикален файл) без значение в какъв вид. Който свири класика ще знае за какво говоря. Проблема е, че изпитвам страхотни затруднения в намирането на произведението... а го слушах на живо и съм много впечатлен. Ако някой може да помогне, ще бъде повече от чудесно!!!
  14. Кърти мивки на разсрочено плащане! Ако ми дадете и за Йор Гейм линк към цялата песен ще бъда много благодарен!
  15. Аз искам да дам друго предложение(понеже току що се регистрирах, съвсем случайно попадайки на сайта, нищо не подозиращ) и то е следното: да се дават линкове, ама към демота или траял версии на съответния софтуеър... демотата не са нелегални, нито се регистрират или плащат - абсолютно фрии. Така мисля, че хем ще можем да видим съответния софт. хем няма да имаме проблеми със закона - всички ще са доволни.(Е, все ще има хора, които ще кажат "добре де, дайте линк към цялата програма с крака и т.н.", но мисля, че оттам нататък вече с ЛС ще стават работите)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.