Jump to content
Българският форум за музиканти

Mladen

Members
  • Мнения

    141
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Mladen

  • Рожден ден 05/24/1987

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Казанлък, София
  • Interests
    Нещата от живота ;-)

Mladen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Mladen

    Unknown Name

    Орфендер т`ва нема как да е Кремона !
  2. Хахах.... Т'ва второто клипче е мн. палаво А иначе наистина практично..., Сега чакаме да измислят Амп във Вибратор
  3. К'во се смееш !? Разбра ли ?
  4. Хмммм... Ами аз този Zoom A2 , така като го гледам все си мисля че е от типа "Играчки"! И не го казвам просто така. Имал съм zoom , макар и за ел. китара. знам за какво иде реч !? Скоро щях да си взимам акустична китара с електроника, но просто не стана номера (дерта с парите е познат мисля). Та за ръчната в пулта ще стане, зависи естесвено и от самата китара какъв ще е сигнала, но друго си е като я чух през лампов amp , макар и за ел китара. Макар че според мен sound е вупрос на вкус, така че няма как да разбереш без да си пробвал : със зоом, в пулт , кубе .... Надявам се да съм помогнал малко Сега са колегите
  5. Хахах ...., Coollllllllll Абе хора пак бъгнахте темата Четох, четох и не видях, някой да се е изразил комплексно за звученето на две групи, заслужаващи особено внимание: 1. Toto - Световно признат sound..., грамита , т'ва онова! 2. Pink Floyd - толкова постижения, точно в тази насока, експерименти за Surround! Иноватори (ако може така да кажа), перфекционисти ! Т'ва е Прогресив Рок ! Queen ..., Сещам се за още, но ще стане скучно !?
  6. Aз съм за S-amp GT 2 , макар че като цяло идеите на двата ефекта много се разминават, не е лошо да проучиш въпроса по-обстойно. МЕ 20 е процесор и като цяло ще ти върши по-функционална работа като конфигурация от звуци и разл. съчетания! Докато идеята на S-amp е симулация на различни комбота - Fender, Marshall и Mesa Boogie което е само по себе си. Бих казал, че звукът не е като от истински лампови Маршал или Фендер , но наистина е доста автентичен и добър !
  7. Ми аз като си взех процесора (Zoom 606)...., радост голема , не знаех какво да правя с него (не можех да си направя един свестен ефект). После разбрах че причината не е в мене !!! Next level : минах на мания за Pedal boards (камиончета)! Аналогови, ала бала, истински тон, динамика, атака и вс. подобни плюсове..... и един голям минус - ПАРИТЕ Сега имам Squier Strat. Delux - прилична китра, комбо - hand made (Схема на Dynacord, скоро ще му слагам Говорител Celestion) и вече S-amp GT2 (от Nikifena) >>>>> Всичко което мога да кажа приличен звук за не много пари. Истината за мен - Marshall, Fender Strat. или Tele, някое др. камионче според стила който свириш и един по - висок клас (както казаха по-горе ЗДРАВ) процесор... Може би ME 50 ще ти свърши мн. добра работа според мен! Застъпвам се за колегата Lord Of Darkness по - горе ! Но виж няма как да разбереш кое колко ти допада и готов ли си да инвестираш, ако не опиташ от почти всичко ! Аз наскоро свирих на качествени инструменти, усилватели и подобни и смея да кажа вече имам допир до звукът такъв какъвто трябва да е ! И последното нещо от което той се определя е процесорът или ефекта, който използваш. Това е нещо "козметично", основното идва от кубето, китарата и най-важното пръстите ти. Това тр. да знаеш !!!
  8. Mladen

    Сигнал

    Въхххх... , чак сега погледнах наистина колко е дърта таз тема! Ама така си е какво !?
  9. Mladen

    Сигнал

    Даммм..., напълно съм съгласен... Както се казва "Разни хора разни идеали!" В интерес на истината сигурен съм, че мн. (даже вс.) от писалите в темата не са били на съответното участие на Сигнал в Маската (вкл. и аз), ОБАЧЕ... Имаа едно ОБАЧЕ ! Значи bigjav, така като погледнах снимката долу под поста и се сетих че съм ви слушал наживо и се сетих че чаках да си правите саунд чек час и половина след обявения начален за концерта (вярно бяхте 7 групи), но час и половина човече , (да не споменавам супер-кофти саунда на Конкуренти, където щях да свиря аз , и озвучителските гафове. Само Милена е Мацка и излезе със съпер якият бенд със супер якият саунд и въобще само GOOD за Милена!!! ) малко офтопик за звученето А що се отнася до Сигнал последно ги слушах на открото пред НДК за Глен Хюс с Б.Т.Р. Там саунд-а им беше 10 мин. и УБИЙСТВЕН !!! А като казах Б.Т.Р. те практикуват същата процедура в Маската (има същата тема за тях)! И ако тр. да сравняваме Сигнал с вашият супер скромен бенд , те звучат и ще звъчат десето, двадесетоктарно по - cool от вас и от повечето БГ групи, даже и без саунд-чек!!! Говоря за по принцип, защото наистина не знам какъв е конкретият случай, но винаги се дразня когато самозванци като нас се осмеляват да критикуват групи като Сигнал или Б.Т.Р. !!! Peace , просто казвам истината!!!
  10. Учебника на Никола Ников (стар е вече не е в тираж от мн. години),ама е мн полезен, ако можеш да го намериш! За дискове : John Petrucci - Rock discipline, Frank Gambale-Chop Builder (ама ако си ептен начинаещ ще са ти трудни...., вземи само упр. за загрявка).... сОлфежа : не се сещам нищо др. освен педагог (то и за китарата ще е хубаво, ама ти си знаеш).... Прочети това ако си начинаещ!!!
  11. Ами ако си от Сф. в малкия Цум. апък ако те притеснява размерът, отъва направо с китарата за по-сигурно и така
  12. Ами намират се ... Беше нещо като 12 лв. !?
  13. Браво Дени !!! Успех ! :thumbup:
  14. Ха ха ха , хе т'ва е .... Ами следният пример със струни Dean Markley..., Значи точно до нас (съседната къща) беше купена от един германец (пича зарибява с китари антики Fender, мисли да става дистрибутор на Peavey) става въпрос за град Казанлък). Та от него се снабдих със струни Dean Markley 010 (Regula-Nickel/Iron alloy), значи струните си звучаха супер 3 месеца след като ги сложих, обаче мн. сериозно потъмняха и решиха да ги сменя... Та отивам в магазин "X" и след дълго размишление решавам да си взема Dean Markley 010 (сигничър James Marshall Hendrix), като ги слагам тремолото (Twin-Pivot Tremolo) няма вече предишният опън. В смисъл не мога да вдигна тона с един тон а с полутон... При което в мен възникват куп въпроси и съмнения А по въпроса за D'addario..., преди свирих само с тях , след това реших да пробвам Ernie ball и голяма разлика не намирам М/у струни за 10- 13 лв. Абе въобще за струните в БГ вече големи резерви Best Wishes!!!
  15. Mladen

    V-amp

    Въх ..... Ами пич ти нещо книжка нямаш ли ??? Иначе процесорите с бъзикане и само (то за вс. си е така)!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.