Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Koobenot

 1. Аз бих желал да задам малко "по-подъл" въпрос към автора. Каква е мотивацията да се записва саунда от процесора при положение, че възможностите с VST са практически необозрими?
 2. @armaturata Можеш да попълниш формата тук или да ползваш тези електронни пощи: support@digitech.com Support.Digitech@harman.com Техническата им поддръжка е отзивчива и отговаря в разумен диапазон (1-2 дена), стига да не попаднеш в диапазона на нечии техен празник (доколкото съм запознат отговарят хора от US). Ако си "направиш устата" и обясниш, че е взет втора ръка и гаранцията не ти е била предоставена (примерно), има огромна възможност да ти пратят service manual/technical datasheet и т.н. Успех!
 3. Пропуснах да дам линк към програмката, има и други аналогични от същия тип, но тази е доста лека и добре работеща. http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
 4. Казусът е сложен. Може да се опита да се пуснат Guitar Rig и Enhancer-a като VST-та през VST Host, който има вграден плеър за аудио и да се пренасочи сигнала според нуждите.
 5. Ако обичаш дай по-точна дефиниция какво разбираш под "качествено". Някакви допълнителни функционалности? Какво не те кефи в Guitar Rig-ския вграден?
 6. Koobenot

  Godo - old project

  Страхотно! Напомняте ми за Dream Theater.
 7. Звучи супер, не знам в какъв стил твориш, но за втори глас виждам, че устройството има богата гама от настройки за тоналност (статично зададена за присет/ да си я "взима" чрез микрофон от околните звуци/ да я разпознава от сигнала подаден към Aux входа и т.н.), както и да избереш интервал, лад и т.н. Иначе с лууп също би могло да стане, зависи от структурата на парчето, сетъпа, идеята.
 8. @soulless Супер, ще се радваме да споделиш впечатления, като дойде! Би ли споменал кои ефекти и устройства заменяш с този проц?
 9. Аз също съм заинтересован. Пратете записа да чуя за какво става въпрос.
 10. Koobenot

  Combo to Cab - 16 Ohm

  Може да се проучи дали има опции за dummy load ("фълшив" товар) с цел да се добута до тези 16 Ohm, които изходът очаква.
 11. В такъв случай трябва да се провери дали виртуалния инструмент, който MIDI нотите просвирват може да работи с т. нар. MIDI CC (MIDI Control Change Messages) - вълнува те конкретно съобщението CC 10 (Pan). След това дали индивидуалната MIDI нота, може да изпраща такова съобщение към VST (в Fl Studio очевидно има начин, за Ableton не съм убеден) и в случай, че не може, да се направи автоматизация на целият пасаж от ноти по аналогичен начин на този, показан тук - в примера се автоматизира основната честота на касата. Така ще успееш да съхраниш информацията за панорамата на отделните ноти в самият MIDI track, което го прави по-преносим като функционалност към различни DAWs/VSTi и т.н., докато Pan автоматизацията на ниво bus (channel) ще работи и ще се съхрани само за Ableton аналогични проекти и няма да има връзка с MIDI нотите, но в случай, че никое от горепосочените не сработи, е авариен вариант. Ако самият DAW не разполага с опция за такава автоматизация, но все пак VST-то, което нотите просвирват е способно да чете такива съобщения, може да експортираш MIDI трака в друг DAW, с който можеш да зададеш панорамите на нотите и да го върнеш обратно в Ableton. За конкретно VST, което прави такава автоматизация не съм чувал, единствено съм попадал на такива, които имат опция за избор на предварително зададен шаблон от панорами за определен пасаж, вграден в самото VST, но не и нещо идващо от MIDI трак.
 12. Koobenot

  Steve Vai - for the love of God (cover)

  Поздравления за труда и действай в същия дух към усъвършенстване. Наемам се да коментирам единствено тона на китарата - в оригинала има доста повече sustain. Vai твърди, че BOSS DS-1 е един от най-често използваните от него педали по това време преди amp-а, нека по-вманиачените съфорумници да ме оборят, ако греша. С подобен stompbox може да се постигне близък ефект. Ето тук нашият съфорумник Дими Налбантов нагледно демонстрира chain-а за този инструментал чрез VST, и разликата със и без включен виртуален (в случая) stompbox преди усилвателя.
 13. ^ Да, зависи от темпото, но ако нотите са с еднакво времетраене би трябвало да свърши работа и да се автоматизират само различните. В противен случай при по-разчупена мелодия трябва да се търси друг вариант.
 14. Ефектът се нарича Auto-Pan, ако не постигаш желан резултат, винаги можеш да направиш автоматизация на панорамата. Ето две видеа по темата.
 15. Koobenot

  Въпос за компресори

  Наистина от компресор до компресор - "балкан" разлика, ползвал съм метода най-често по две причини: 1. Поради голям gain reduction от един единствен компресор се внасят и нежелани артефакти в матрЯла (най-често подчертаване на определени високочестотни такива). Тогава ползвам 2 със сумарен gain reduction на горния, и така се отървам от артефактите. 2. Харесват ми определени характеристики на два различни компресора, като искам да присъстват заедно в общия звук - най-често лампово изкривяване, или пък подчертаване на определени честоти. Видеа и мнения по темата бол, преди всичко следвам философията, че компресията трябва да е инструмент за постигане на желан резултат, а не самоцел.
 16. А какъв е моделът на тези активни монитори? Нямат ли Slave out, откъдето можеш да вземеш линейния сигнал от единия чифт и да го подадеш на другия? Защо е нужна цялата тази галимация с контролери/доп. изходи?
 17. Би било интересно, ако автора може да постне семпли със проц/ефект и без нищо, за да чуем кое страда като саунд.
 18. ^ Съгласен съм, написал съм глупост. Съпротивлението би оказало роля при "колонен" сигнал (от изход на усилвател с ниско съпротивление към високоговорители със същото ниско съпротивление), в случая не е важно. Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
 19. С какво съпротивление са кабелите, които са свързани към този fx loop? Трябва да са максимално къси и с максимално ниско такова. Мерил ли си? Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
 20. @svet.k Имам опит с tweak-ването на RP 155, който е от същата серия и разполага със същият core като звуци, само че директно съм го настройвал за PA. След кратък разговор със support-а относно "магическата" цъкалка amp/mixer, стана ясно следното: Това, което аз чух на практика е, че в режим AMP се поставя високочестотен филтър, който премахва нехарактерни за китарният саунд честоти, над около 10 kHz. Можеш да опиташ да експериментираш с нея, дали дава някакво отражение върху крайният резултат. Въпреки че в книжката показват, че може да работи в fx loop, силно ме съмнява да има физическо изключване на предусилвателния модул, както спомена и Baby Thomas да оставя да работят само ефектите, а по-скоро е виртуална цъкалка, която ги пуска и спира, предполагам и ти действаш с X-Еdit едитора. За жалост не съм се занимавал с fx loop и не мога да изкажа компетентно мнение. На твое място бих взел някакъв stompbox reverb/delay за проба и сравнение, иначе гоним вятърни мелници като цяло. И един философски въпрос. Каква ти е мотивацията за вкъщи да ползваш amp и ефекти, вместо VST-та и добри мониторни колони?
 21. Какъв е процесора? Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
 22. Koobenot

  Ъпдейт

  И аз не мога да и хвана цаката на тази търсачка, още не изкарвам резултати. Спасявам се като пиша в Google site:forum.muzikant.org "каквото_искам_да_намеря". Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
 23. С един фен решихме да направим cover на въпросното до болка познато и клиширано парче, всякакви коментари и въпроси по изпълнението и смесването са добре дошли. На кратко: Stan - китари (акустична, електрическа) Мойта скромна милост - вокали, клавишни По отношение на гиъра и чейна, ако изобщо може да бъде "набеден" за такъв: Акустичка -> древен_кЕтайски_микрофон -> M-Audio ProKeys Sono 61 Audio Interface -> PC Електрическа кЕтара -> Zoom G1 XOn* -> Behringer U-Phoria UM2 -> PC Глас -> древен_кЕтайски_микрофон -> M-Audio ProKeys Sono 61Audio Interface -> PC Piano: Synthogy Ivory American Concert D (VSTi) DAW: Reaper P.S. *като цяло файдата от тракването на тази зъзкалка е никаква, но сме си взели бележка за другия път
 24. Koobenot

  D2 - Сто Години (Cover)

  https://m.soundcloud.com/wiil1/sto-godini-v108/s-9NkRg Ето и от тела линк. Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
 25. С какъв софтуер е реализиран нотописа?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.