Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Members
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Koobenot last won the day on August 11 2018

Koobenot had the most liked content!

Community Reputation

52 Excellent

About Koobenot

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,275 profile views
 1. Благодаря на @musicman и @Baby Thomas за детайлните отговори. Далеч съм от мисълта, че свиря толкова често и професионално, че да си позволя възможностите на групите от среден и висок аршин, които вие вече споменахте. "Дънят" не беше подходящата дума, която трябваше да употребя. Въпроса ми беше по-скоро ориентиран в следната посока: Какви са предимствата и недостатъците на това, човек да предпочете изцяло ламповия пред процесорния вариант, когато става дума за "участия", в контекста който musicman описа - сравнително рядко свирене в клубове, малки и средно големи сцени. Какъв е липсващият елемент в тона при риг процесор->транзисторен китарен амп->кабинет, спряо лампа->кабинет? Тук не желая да намесвам частта с ефекти, присети, банки и т.н. а по-скоро тонът като основно понятие. BabyThomas изтъкна рехавост, от опита, който има. musicman сподели, че е удобно и компактно. Убеден съм, че идеален вариант няма - ако съществуваше, може би всички щяхме да сме с него. Не желая и да убеждавам някого в нещо, по-скоро да чуя за опита, който вие имате. Още по-малко пък ми се иска да обръщаме темата на "процесори vs ампове". Твърдо смятам, че устройствата, които ползваме преди всичко трябва да помагат да предадем посланието си на някого, всичко останало е техническо решение и въпрос на гледна точка, която желая да споделите. Благодаря ви.
 2. А може ли да споделите от опита са каква е причината чейна процесор -> пауър амп -> n x 12" cab често да се дъни пред ламповия "тежък" вариант?
 3. Аз бих желал да задам малко "по-подъл" въпрос към автора. Каква е мотивацията да се записва саунда от процесора при положение, че възможностите с VST са практически необозрими?
 4. @armaturata Можеш да попълниш формата тук или да ползваш тези електронни пощи: support@digitech.com Support.Digitech@harman.com Техническата им поддръжка е отзивчива и отговаря в разумен диапазон (1-2 дена), стига да не попаднеш в диапазона на нечии техен празник (доколкото съм запознат отговарят хора от US). Ако си "направиш устата" и обясниш, че е взет втора ръка и гаранцията не ти е била предоставена (примерно), има огромна възможност да ти пратят service manual/technical datasheet и т.н. Успех!
 5. Пропуснах да дам линк към програмката, има и други аналогични от същия тип, но тази е доста лека и добре работеща. http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
 6. Казусът е сложен. Може да се опита да се пуснат Guitar Rig и Enhancer-a като VST-та през VST Host, който има вграден плеър за аудио и да се пренасочи сигнала според нуждите.
 7. Ако обичаш дай по-точна дефиниция какво разбираш под "качествено". Някакви допълнителни функционалности? Какво не те кефи в Guitar Rig-ския вграден?
 8. Koobenot

  Godo - old project

  Страхотно! Напомняте ми за Dream Theater.
 9. Звучи супер, не знам в какъв стил твориш, но за втори глас виждам, че устройството има богата гама от настройки за тоналност (статично зададена за присет/ да си я "взима" чрез микрофон от околните звуци/ да я разпознава от сигнала подаден към Aux входа и т.н.), както и да избереш интервал, лад и т.н. Иначе с лууп също би могло да стане, зависи от структурата на парчето, сетъпа, идеята.
 10. @soulless Супер, ще се радваме да споделиш впечатления, като дойде! Би ли споменал кои ефекти и устройства заменяш с този проц?
 11. Аз също съм заинтересован. Пратете записа да чуя за какво става въпрос.
 12. Koobenot

  Combo to Cab - 16 Ohm

  Може да се проучи дали има опции за dummy load ("фълшив" товар) с цел да се добута до тези 16 Ohm, които изходът очаква.
 13. В такъв случай трябва да се провери дали виртуалния инструмент, който MIDI нотите просвирват може да работи с т. нар. MIDI CC (MIDI Control Change Messages) - вълнува те конкретно съобщението CC 10 (Pan). След това дали индивидуалната MIDI нота, може да изпраща такова съобщение към VST (в Fl Studio очевидно има начин, за Ableton не съм убеден) и в случай, че не може, да се направи автоматизация на целият пасаж от ноти по аналогичен начин на този, показан тук - в примера се автоматизира основната честота на касата. Така ще успееш да съхраниш информацията за панорамата на отделните ноти в самият MIDI track, което го прави по-преносим като функционалност към различни DAWs/VSTi и т.н., докато Pan автоматизацията на ниво bus (channel) ще работи и ще се съхрани само за Ableton аналогични проекти и няма да има връзка с MIDI нотите, но в случай, че никое от горепосочените не сработи, е авариен вариант. Ако самият DAW не разполага с опция за такава автоматизация, но все пак VST-то, което нотите просвирват е способно да чете такива съобщения, може да експортираш MIDI трака в друг DAW, с който можеш да зададеш панорамите на нотите и да го върнеш обратно в Ableton. За конкретно VST, което прави такава автоматизация не съм чувал, единствено съм попадал на такива, които имат опция за избор на предварително зададен шаблон от панорами за определен пасаж, вграден в самото VST, но не и нещо идващо от MIDI трак.
 14. Koobenot

  Steve Vai - for the love of God (cover)

  Поздравления за труда и действай в същия дух към усъвършенстване. Наемам се да коментирам единствено тона на китарата - в оригинала има доста повече sustain. Vai твърди, че BOSS DS-1 е един от най-често използваните от него педали по това време преди amp-а, нека по-вманиачените съфорумници да ме оборят, ако греша. С подобен stompbox може да се постигне близък ефект. Ето тук нашият съфорумник Дими Налбантов нагледно демонстрира chain-а за този инструментал чрез VST, и разликата със и без включен виртуален (в случая) stompbox преди усилвателя.
 15. ^ Да, зависи от темпото, но ако нотите са с еднакво времетраене би трябвало да свърши работа и да се автоматизират само различните. В противен случай при по-разчупена мелодия трябва да се търси друг вариант.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.