Jump to content
Българският форум за музиканти

Koobenot

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Koobenot last won the day on September 23 2019

Koobenot had the most liked content!

Community Reputation

56 Excellent

About Koobenot

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,403 profile views
 1. Koobenot

  Музикални поздрави 2

  Stevie Wonder on steroids, I'd say.
 2. Да се включа и аз по темата, в конктескта свързан с желанието на детето - скромното ми мнение е, че най-големият вдъхновител някой да се занимава с нещо е средата, в която попада. Спомням си когато ходих на уроци по пиано, другите ми приятели играеха компютърни игри, ритаха топка ... на кратко казано правеха всичко друго различно от свиренето на пиано. Това може да се отрази на детето по някакъв начин и интереса му да спадне с времето. Ако обаче има другарчета, които също музицират има голяма шанс взаимно да се вдъхновяват - това беше и една от причинте по-късно да се върна обратно към музиката. Успех с избора!
 3. Честито, @Baby Thomas, да „металообработваш“ много с нея, чакаме семпли!
 4. Много е благо, поздрави!
 5. @Demiurg Благодаря за оценката. Баса идейно го дръпнахме по-напред, за да се чуят пръстите на тоя човек, а и след ревизия на по-ранните версии на микса момчетата си искаха повече бас. За гласът е горе-долу същата работа. Колкото до чинелите, напълно съм съгласен за тях, ще пробвам през уикенда да ги изкарам още малко, осбено краш-а и ще пусна нова версия. Поздрави!
 6. Парчето е смесено от мен, очаквам коментарите ви.
 7. Благодаря на @musicman и @Baby Thomas за детайлните отговори. Далеч съм от мисълта, че свиря толкова често и професионално, че да си позволя възможностите на групите от среден и висок аршин, които вие вече споменахте. "Дънят" не беше подходящата дума, която трябваше да употребя. Въпроса ми беше по-скоро ориентиран в следната посока: Какви са предимствата и недостатъците на това, човек да предпочете изцяло ламповия пред процесорния вариант, когато става дума за "участия", в контекста който musicman описа - сравнително рядко свирене в клубове, малки и средно големи сцени. Какъв е липсващият елемент в тона при риг процесор->транзисторен китарен амп->кабинет, спряо лампа->кабинет? Тук не желая да намесвам частта с ефекти, присети, банки и т.н. а по-скоро тонът като основно понятие. BabyThomas изтъкна рехавост, от опита, който има. musicman сподели, че е удобно и компактно. Убеден съм, че идеален вариант няма - ако съществуваше, може би всички щяхме да сме с него. Не желая и да убеждавам някого в нещо, по-скоро да чуя за опита, който вие имате. Още по-малко пък ми се иска да обръщаме темата на "процесори vs ампове". Твърдо смятам, че устройствата, които ползваме преди всичко трябва да помагат да предадем посланието си на някого, всичко останало е техническо решение и въпрос на гледна точка, която желая да споделите. Благодаря ви.
 8. А може ли да споделите от опита са каква е причината чейна процесор -> пауър амп -> n x 12" cab често да се дъни пред ламповия "тежък" вариант?
 9. Аз бих желал да задам малко "по-подъл" въпрос към автора. Каква е мотивацията да се записва саунда от процесора при положение, че възможностите с VST са практически необозрими?
 10. @armaturata Можеш да попълниш формата тук или да ползваш тези електронни пощи: support@digitech.com Support.Digitech@harman.com Техническата им поддръжка е отзивчива и отговаря в разумен диапазон (1-2 дена), стига да не попаднеш в диапазона на нечии техен празник (доколкото съм запознат отговарят хора от US). Ако си "направиш устата" и обясниш, че е взет втора ръка и гаранцията не ти е била предоставена (примерно), има огромна възможност да ти пратят service manual/technical datasheet и т.н. Успех!
 11. Пропуснах да дам линк към програмката, има и други аналогични от същия тип, но тази е доста лека и добре работеща. http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
 12. Казусът е сложен. Може да се опита да се пуснат Guitar Rig и Enhancer-a като VST-та през VST Host, който има вграден плеър за аудио и да се пренасочи сигнала според нуждите.
 13. Ако обичаш дай по-точна дефиниция какво разбираш под "качествено". Някакви допълнителни функционалности? Какво не те кефи в Guitar Rig-ския вграден?
 14. Koobenot

  Godo - old project

  Страхотно! Напомняте ми за Dream Theater.
 15. Звучи супер, не знам в какъв стил твориш, но за втори глас виждам, че устройството има богата гама от настройки за тоналност (статично зададена за присет/ да си я "взима" чрез микрофон от околните звуци/ да я разпознава от сигнала подаден към Aux входа и т.н.), както и да избереш интервал, лад и т.н. Иначе с лууп също би могло да стане, зависи от структурата на парчето, сетъпа, идеята.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.