Jump to content
Българският форум за музиканти

mitko5000

новаци
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

mitko5000's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Бихте ли ми помогнали в избора на специалност за която да кандидатствам след 12 клас. На 18г съм , от град Варна. Имам големи интереси свързани с продуцирането на електронна музика със софтуер. Винаги съм искал да се занимавам в студио и да създавам или преработвам интересни продукции. Това го казвам за да добиете представа към какво се целя и с какво бих искал да се занимавам. В момента не мога да намеря подходяща информация, която да ме насочи къде, какво, как. Ще съм изключително благодарен на всеки който ми помогне със съвет или насока. Благодаря предварително на всички ! Поздрави. ​
  2. https://www.storedj.com.au/products/NOV-AUDIOHUB Този модел ми направи голямо впечатление. Изглежда много подходящ за целите ми. Какво мислите? Проблема е, че не мога да намеря от къде в България да си го поръчам. Хелп ми плс :р Благодаря и поздрави
  3. Ех, жалко... Значи явно ще трябва да се изръся още 60 лева за 2i4 вместо да купувам Native Instruments Audio 2 за 200лв. Цялата работа е, че ми се ще да комбинирам карта за студиото и за djing.
  4. Здравейте, искам да попитам дали е възможно да ползвам Scarlett 2i2 за live djing чрез Traktor PRO. Искам да настроя картата да работи двуканално, тоест да има master изход за колоните и cue изход за преслушване от слушалки. Благодаря! Поздрави!
  5. Най-вероятно си прав. Така предположих, защото нямат никаква следа от употреба. Ако бяха ударени или блъснати щеше да личи. За това се подведох явно и съм направил грешна преценка. Мислиш ли, че ако наместя магнита всичко ще е ОК и мислиш ли, че има надежда за tweeter-а.
  6. Проблема е разгадан! Оказа се, че предишният собственик на мониторите явно ги е ползвал за бормашина и ги е издувал като за световно.. Това което им има е, че магнита за високите е леко изместен от мястото на което трябва да си стои. Моето обяснение е, че са били ползвани много дълго време без спиране увеличени супер много и говорителя се е загрял много и се е разширил и тогава е излязъл от мястото си. Може да греша, но така предполагам. Сега следващата стъпка ще е търсене на tweeter. Иначе монтирането/демонтирането е супер просто.
  7. @Parni_Valjak За това се стремя да намеря качествен сервиз във Варна . Нямам намерение да се опитвам да оправям каквото и да е, защото не разбирам. Dynacord имат сервиз, но чак в София и би било много скъпо да стигнат до там... А иначе от къде мога да си купя говорители за този модел ако се наложи. Разгледах, но попаднах само на американски сайтове, а там е сложно. Доставки, мита... Трудност е. Благодаря, Поздрави!
  8. Амии не става... Оправдава се. Аз пари от него няма да видя..
  9. Сега си пиша с един приятел. Той даде предположението, че tweetera е разлепен. Струва ми се възможно при положение, че като докосна говорителя звука се подобрява и променя. Иначе като цяло смяната на tweeter ми се струва мисията невъзможна. Надявам се да мога да оправя монитора по по-прост начин.
  10. Ами не, за съжаление съм от Варна... Иначе това с интерфейса е вариант. Лошото е, че нямам познати хора които се занимават с музика. Определено ще се ослушвам дали някой може да помогне. Сигурен съм, че отзад врътките са на 0. Проверих ги много пъти. Направи ми впечатление, че като докосна съвсееем леко tweetera сякаш малко се подобрява звука. Надявам се да има нещо разпоено или от този род. Благодаря за помощта на всички. Поздрави!
  11. Приемам поправката, съжалявам. Пробвах с размяна на канали и смяна на кабели. Ефект няма. Утре ще ги занеса на хора, които да проверят дали има нещо разпоено или някаква повреда в електричеството. Дано е от това...
  12. @parni valjak имам в предвит, че няма нищо обезпокоително във външния вид. Звука се различава малко.
  13. Да, втора ръка са. Няма нищо обезпокоително. Все едно нови са. Нито уферите, нито tweeter-ите.
  14. Взех си КРКтата rokit 8 g2. Но се притеснявам доста от едно нещо . Звука е различен от двете колони.. Пуснах за тест една нота от синтезатор, която се редува ту на едната, ту на другата колона и разликата е очевидна. Става въпрос за високите честоти. Огледах много добре tweeter-ите - нямат грешка. Абсолютно непокътнати без драскотина или каквото и да е по тях, което да личи. Трябва да уточня, че съм ги вързал по доста сакат начин. Има и един шум, който мисля, че е нормален защото са свързани с небалансиран изход от колоните. Ползвал съм 2 чинча към колоните към 3.5мм женски жак от другата страна и към това 3.5 мъжки жак и към компа. Кабелите са евтини, най-вече, този, който влиза в компа. Всички кабели са нови. Конфигурацията от кабели е временна и само за проба. Чудя се дали проблема е в кабела който влиза в компа... Другия го смених и няма промяна... Много се притеснявам да не съм се набутал като говедо... Надявам се, че е от кабели или защото свързвам през небалансиран изход. Стискам здраво палци и чакам идеи Поздрави !
  15. Определено ще ги имам в предвит! Едно по едно и надявам се, че ще попълня веригата.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.