Jump to content
Българският форум за музиканти

miriana

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

miriana's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ами хайде и аз да напиша нещо,нали така.Очевидно колкото са хората,толкова са и мненията,и все субективни,затова и аз ще дам своето. Акордеонът е универсален инструмент,който става за всичко,стига да знаеш как.Няма как да занесеш пианото на гръб където си поискаш.Няма как да свириш и пееш едновременно с духов инструмент.За акордеона не трябва ток,както за синтезатора,колофон,както за лъка на цигулката или перце,както за китарата.Съгласен съм,че акордеонът осакатява фолклора,но с уточнението,че вероятно е попаднал в ръцете на някой,който не знае какво да прави с него.Е,слава Богу,че с мен не е така,иначе нямаше да пиша тези редове.Аз няма да плюя срещу всички останали инструменти,защото всеки труд е достоен за уважение.За мен хората се делят на музиканти и всички останали.Мога да дам на всеки желаещ сайтове,след посещението на които да промени негативното си мнение за този уникален инструмент,след като чуе как звучи на акордеон,попаднал в ръцете на правилния музикант, хавайско буги или serbian kolo,или класика.Някой от вас свирил ли е "Полетът на бръмбара","Очи чорние" или "Перпетум мобиле" на акордеон?Уверявам ви,звучат чудесно.А ако опитате и не е така,значи не сте свирили достатъчно и в това е единствения проблем!Пожелавам ви много усмивки!! Accordeonist,ти направо си написал моите мисли!Дай някакви адреси да чуем и да се изкефим на хубава музика,че малко останахме лудите,които се интересуват от това!
  2. Не мога да се съглася с мнението,че акордеонът разваля народната музика-напротив,в един народен оркестър той дава плътност на звучността като цяло.Да не говорим,че където и да чуеш и видиш народен оркестър,почти няма такъв без акордеон.А по въпроса за страхотното звучене на класическа музика съм твърдо"за"!Само че твърде малко са хората,които го оценяват.
  3. като нов участник във форума искам да кажа,че се занимавам професионално с този инструмент и това ми доставя огромно удоволствие.Акордеонът е инструмент с големи възможности за интерпретация на различни жанрове музика,с различни тембри и хармония.Ще се радвам,ако открия съмишленици и колеги!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.