Jump to content
Българският форум за музиканти

XenaGabbi

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

XenaGabbi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Мис Съншайн ти е казала правилно - трябва наистина да си намериш педагог. Проблема ти е, че нямаш техника на пеене и не, че не можеш да пееш високи тонове, ти вероятно ги имаш в гласа си, но не знаеш точно как да ги изкараш, освен това имаш и леки проблеми със самото звукоизвличане. Все пак намери си преподавател и ги оправи тези неща, защото имаш глас.
  2. Всички минаваме през проблема с пеенето пред хора, но като идеш 2-3 пъти при даден преподавател, започваш да свикваш първо само пред него, после и пред други хора. При мен редовно се случва докато пея да нахлуват разни индивиди в стаята по време на урок, като преди това и аз съм нахлула по време на нечий друг урок, но така е в музикалното. Иначе моето мнение е, че ти все пак си само на 14 години, освен това разбирам, че си и момче - не можеш да очакваш много от себе си на тази възраст, особено при положение, че не си взимал никакви уроци и си нямаш понятие от техника на пеене и т.н. Това гадно звучене ще се оправи с времето - (и аз пеех ужасно, когато бях на 14 само дето не го съзнавах), особено ако ходиш на уроци, но трябва да внимаваш, защото пеенето в периода когато ти мутира гласа може да ти прецака гласа. Особено неправилното пеене, каквото със сигурност е при теб. С една дума или изчакай още 1-2 години и тогава започни да се занимаваш, или ако ти е толкова зор да се занимаваш - намери си преподавател - той ще ти каже как точно да пееш правилно и така хем няма да си съсипваш гласа,хем ще пропееш по-добре и може би след време ще пееш като Ози, но това последното не го обещавам. Относно въпроса за дразгавото пеене - ей те т'фа до ден днешен не мога да си го обясня как става - една от преподавателките ми има такъв глас, но тя има възел на гласните струни и от там й идва дрезгавината.
  3. Поради стечение на обстоятелствата съм минала през 5-6 преподаватели по пеене (някои от тях по класическо, други по поп и джаз) и съм чувала доста различни неща, но за такъв вид упражнения никой не е споменавал, следователно самите те не ги правят, а повечето от тях пеят от много години и досега нищо не им се е случило на гласовете, което ме навежда на мисълта, че вероятно няма да си скапя гласа,ако не правя такива упражнения.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.