Jump to content
Българският форум за музиканти

kirilp

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно kirilp

  • Рожден ден 06/17/1977

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    348213783
  • Skype
    kiril_petev

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Сливница
  • Interests
    Музика, компютри, електроника

kirilp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. https://youtu.be/W1sWuzT75mw?t=739 Ето този тип е един от тези, ползващите lighter fluid. Това просто ме накара да се замисля. Много ясно, че никога не бих пробвал на хубава и скъпа китара. В крайна сметка затова и реших да пусна темата - ако някой е пробвал, чувал, чел. И по други форуми намерих дискусии по темата. Доводите за и против са горе-долу както тук.
  2. Искам да се извиня, ако вече има такава тема, но аз не намерих. В доста клипове напоследък забелязах, че лютиерите за почистване на фретборд и изобщо на почти всякакви замърсявания по китарите използват lighter fluid. След малко research установих, че това е течност за запалки. Една тубичка на Zippo от 125 ml. струва 7 лв. и малко отгоре. Интересно ми е какво мислите по въпроса. Знам, че се продават специални почистващи препарати за целта. Почти съм убеден, че тези препарати едва ли са нещо по различно. Та - някои ползвал ли е, пробвал ли е.....
  3. ENGL Fireball 100W ми харесва повече от двата усилвателя. Говоря за конкретния запис, иначе нямам представа как звучат наживо. А от трите трака най-много ми харесва микса между двата ампа.
  4. Следих темата относно китарата с интерес. Така и не разбрах последно какви адаптери сложи? Левият канал на мене повече ми допада. Китарата в дясно звучи сухо. Харесвам мазен и понапържен драйв. Китарата в ляво звучи точно така. Съдейки по звука мисля, че си останал на варианта Seymour Duncan TB-6 Distortion на bridge!
  5. Гледал съм го въпросния клип много пъти. Затова и преди да купим пийвито бяхме решили да изпробваме и бугерата. Разликата на живо е ушевадна, не е като на клипа. Който не вярва да отиде да сравни с една и съща китара - пийвито го имат в MCI, бугерата в yamaha megastore. Тогава пак ще говорим.....
  6. Имам някакви преки впечатления - споделих ги. В крайна сметка темата е за мнения, а не за чесане на пръстите и за заяждане...
  7. Не знам дали съм правил "сляп" или "глух" тест, знам само, че звука нямаше много общо с тоя на първообраза. И казвам "евтина симулация" защото имам в къщи такава. А не щото там пише Бугера и аз разбираш ли съм тотално предубеден. И тестовете ги правих не като гледам клипчета в youtube(там звука на бугера и на пийви е абсолютно идентичен) а от първа ръка - занесохме си наша китара и жулихме цели часове. И на бугерата и на пийвито. Вярвам на собствените си уши. Писанията ми също се базират на ушите ми.
  8. Имам впечатления от Bugera 6262, което се води аналог на Peavey 6505. Като цена беше доста по евтино от Peavey-то. Направено хубаво - лъскаво, светкащо, мигащо. Абе грабва окото. Бяхме тръгнали с мой приятел да избираме лампово комбо до към 1200 лв, като първо се бяхме насочили към пийви. Ръчкахме го няколко часа в магазина и решихме все пак да видим и чуем бугера-та. Имат ги в yamaha megastore. Ами пълно разочарование. Не съм голям разбирач на тема лампов звук, но звука на бугерата нямаше нищо общо с тоя на пийвито. Звучеше ми като евтина симулация. Нищо, че отзад се виждаха светещите му лампи. Пробвахме и няколко други бугери по-скъпи. Същата история. И така бегом марш обратно към пийвито.
  9. Прецаках линка на траш парчето. Ето го пак: I wish
  10. Хеви парчето: L'amour est mort Траш парчето: I wish
  11. Женския вокал не ми допада особено. Що се отнася до тази песен де. Може би малко по-хард ми идва. Иначе пък мъжкия, който влиза към 1:50 някъде - много готино се получава! В инструментално отношение кавъра е върха!
  12. Не знам досега дали са пускани линкове във форума за негови кавъри. Но аз просто останах запленен!
  13. kirilp

    Peavey 6505+ Combo

    Използвам темата на колегата и задавам същият въпрос: Дали може някъде в БГ да се чуе и види въпросния амп? Visiarts гледам, че го доставят срещу 1150 лв, но не може да се чуе преди да се купи. И нещо друго ми стана интересно докато гледах клипове из нета - Този амп има ли все пак чист канал? Или за свирене на чисто просто се използва ритъм канала, но да кажем с намален гейн?!
  14. Имайки предвид сложността на парчето - браво, добре сте се справили!
  15. Новото ни парче. Хеви метъл феновете могат да хвърлят едно ухо. Цък
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.