Jump to content
Българският форум за музиканти

synchu

VIP listed
 • Content Count

  5,530
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

Everything posted by synchu

 1. synchu

  Животът на усилвателя....

  В смисъл? Дори и аз имам 40 и няколко годишен Traynor и 30 и няколко годишен комбо усилвател... сигурен съм, че има доста по-стари във форума. По света да не говорим... Ето например Фендър от 52ра ...
 2. Още ми дължиш половин Мерцедес или поне една задна джанта ...
 3. По принцип не е редно май точно аз да споделям в този раздел, но четейки напоследък темите из форума, си казах дай да вкараме малко винтидж моджо, че стана много бързо, лесно и евтино (уж), а пък бавното, трудното и скъпото (не твърде всъщност, ако не се отчита времето ), ако не друго носи собствено удовлетворение, пък и в случая тон, който ми харесва доста. Драйвът е реализация на COT50 с малка модификация, тъй като не успях да го намеря скитайки тук таме по света за лични проби, защото май вече не се произвежда. Та реших да си го направя де, но по-малко по особен начин... и с по-древни (като тип и изпълнение компоненти) Картинки: Звуци: http://soundcloud.com/synchu/502-mojo-build-demo
 4. Единствено поръчка във Фарнел/НЮ Арк през Комет, но изборът не е особено голям и цените са високи. ТюбТаун, Банзай и Мюзикдинг от Германия са най-добрия избор за мен. Визирам високо волтови кондензатори
 5. По принципе е възможно На практика, ако не си поръчаш да ти направят специално за теб (десет хиляди бройки, например) според мен е много вероятно да не намериш. Разбира се винаги е възможно на единия от двойката да му сложиш резистор и да намалиш стойността с колкото ти трябва. Но чак единия да е линеен, другия логаритмичен и с различни стойности - няма как.
 6. Каква стойност? https://www.musikding.de/Alpha-Pot-9mm-100k-log-dual-concentric
 7. Според мен е същата работа. Колкото има разлика между два големи (различни серии), толкова между малък и голям. Малкото просто е SMD монтаж на същите компоненти (доколкото OP amp произведен 80-те е същия като SMD аналогът му след 2010 - който на теория трябва да е с по-добри параметри, което на практика в китарния свят не винаги е равнозначно на по-добър звук ).
 8. E не е разбира се То това му е хубавото... Ако искаш чист чист - Suhr Kokoboost например и още много има.
 9. synchu

  Грешен импенданс

  Не.
 10. Вече познаваш, макар и виртуално "Стандартните" кабели глава - кабинет общо взето позволяват злоупотреба по време на турнета и живи изпълнения (самият кабел - обикновено слабото място е спойката и сглобката кабел/жак). Посоченият по-горе тип кабел, ако не се мести твърде много, ерго използва се в домашна обстановка и/или студио е абсолютно ок.
 11. synchu

  Кафеджии има ли?

  Дисклеймваш, за да не почерпиш нали? Защото на вид седи добре много
 12. synchu

  Въпрос за MV3

  По принцип има и други начини за монтаж - със силикон (не строителен или монтажен с оцетна киселина, разбира се) легнал, dead bug и удължаване. За цената - всеки си преценява. Но разбира се стандартни радиални кондензатори, отделни, биха свършили работа. Иначе аз, като цяло, бих го преправил на нещо друго, използвайки само трафовете и (евентуално) шасито. Но това е въпрос на вкус, желание и възможности.
 13. Той трафа работи според схемата. За да се случат интересни неща, трябва схемното решение да го предполага. Иначе самият траф не е нещо особено и велико, но пък е евтин. А иначе явно барабаниста е бил нежен С по-стандартен барабанист няма как с 2 - 3 вата да се бориш.
 14. synchu

  Въпрос за MV3

  Има и 50+50uF... https://www.banzaimusic.com/JJ-50uF-x-50uF-500V.html https://www.banzaimusic.com/JJ-50-50uF-560V-radial.html https://www.banzaimusic.com/F-50uF-x-50uF-500V.html
 15. Точно. Аз имам шаблон за dovetails, както и всички останали джаджи, които са необходими за производство на dovetail с обер фреза. Ако използваш конфигурацията за производство на един тип кутии (еднаква ширина на дъската) и разполагаш с помещение (аз използвам терасата) тогава всичко е прекрасно и бързо. Ако обаче не разполагаш с помещение и всяка следваща кутия е различна ширина (да кажем като повечето при мен) е доста играчка. Аз лично имам няколко кутии, които са с finger joint (които ми ги е правил мебелист и повече не иска ) няколко dovetail, които съм си правил аз и последните всички са т.нар. butt joint - т.е. просто лепене и добавям и дибли Съвременните лепила за дърво са доста здрави и по-скоро ще се счупи дървото, отколкото мястото на сглобката (проверено, слава богу не с амп). Още повече масово производителите (Меса, Маршал и Пииви например) използват сходен метод, разликата е че диблите са отново относително бавна процедура и използват пирони (с пневматични чукове) и лепене. Като материал основно използвам слепени дъски смърч или бор или напоследък паулония (от която дървесина съм супер доволен - лека и здрава), които първо са налични в Баухаус и второ структурно са доста устойчиви.
 16. Аз напоследък съм фен на Меса тип ъглите от споменатата кожа.
 17. Atmega e. Нов подобрен и разширен модел на tube tester-а отпреди 10-15 страници
 18. synchu

  Честита Коледа!

  Честита Коледа и от мен Живи и здрави най-вече, останалото е лесна работа
 19. Какъвто и да е бил бас усилвателя, вероятно е идейно взаимстван от конструкцията на Ampeg B15 flip top. Конкретният трансформатор тук е Hammond, single eneded, от Tube Town. За две EL84 -> inmadout.com. И по принцип трафовете на InMadOut са по-добри от предназначените за китарни усилватели Hammond... (hi fi нещата на Hammond са друга работа).
 20. Ярък пример за "пътят е по-важен от дестинацията" или нещо такова беше
 21. Waves имат доста сериозни намаления тия дни. Целият пакет на CLA за 69 долара например
 22. synchu

  Кафеджии има ли?

  При положение, че никой не го прави на въпрос или повдига проблем, аз честно казано не виждам защо се чувствате така Но, всеки си знае.
 23. synchu

  Кафеджии има ли?

  T.e. да разбирам, че трябва да донеса едни бисквити поне?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.