Jump to content
Българският форум за музиканти

synchu

VIP listed
 • Мнения

  5529
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Топ дни

  80

synchu last won the day on Март 11

synchu had the most liked content!

Обществена Репутация

2263 Excellent

Относно synchu

 • Ранг
  Sandman The Dreamcatcher
 • Рожден ден 12.12.1976

Previous Fields

 • Инструмент
  Не свиря-само зяпам тук:D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.soundcloud.com/synchu
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ...от гората
 • Interests
  АД.

Последни посетители

2373 профилни разглеждания
 1. Единствено поръчка във Фарнел/НЮ Арк през Комет, но изборът не е особено голям и цените са високи. ТюбТаун, Банзай и Мюзикдинг от Германия са най-добрия избор за мен. Визирам високо волтови кондензатори
 2. По принципе е възможно На практика, ако не си поръчаш да ти направят специално за теб (десет хиляди бройки, например) според мен е много вероятно да не намериш. Разбира се винаги е възможно на единия от двойката да му сложиш резистор и да намалиш стойността с колкото ти трябва. Но чак единия да е линеен, другия логаритмичен и с различни стойности - няма как.
 3. Каква стойност? https://www.musikding.de/Alpha-Pot-9mm-100k-log-dual-concentric
 4. synchu

  Какъв Ви е Chain-a? Моля снимки!

  Според мен е същата работа. Колкото има разлика между два големи (различни серии), толкова между малък и голям. Малкото просто е SMD монтаж на същите компоненти (доколкото OP amp произведен 80-те е същия като SMD аналогът му след 2010 - който на теория трябва да е с по-добри параметри, което на практика в китарния свят не винаги е равнозначно на по-добър звук ).
 5. synchu

  Какъв Ви е Chain-a? Моля снимки!

  E не е разбира се То това му е хубавото... Ако искаш чист чист - Suhr Kokoboost например и още много има.
 6. synchu

  Грешен импенданс

  Не.
 7. Вече познаваш, макар и виртуално "Стандартните" кабели глава - кабинет общо взето позволяват злоупотреба по време на турнета и живи изпълнения (самият кабел - обикновено слабото място е спойката и сглобката кабел/жак). Посоченият по-горе тип кабел, ако не се мести твърде много, ерго използва се в домашна обстановка и/или студио е абсолютно ок.
 8. synchu

  Кафеджии има ли?

  Дисклеймваш, за да не почерпиш нали? Защото на вид седи добре много
 9. synchu

  Въпрос за MV3

  По принцип има и други начини за монтаж - със силикон (не строителен или монтажен с оцетна киселина, разбира се) легнал, dead bug и удължаване. За цената - всеки си преценява. Но разбира се стандартни радиални кондензатори, отделни, биха свършили работа. Иначе аз, като цяло, бих го преправил на нещо друго, използвайки само трафовете и (евентуално) шасито. Но това е въпрос на вкус, желание и възможности.
 10. synchu

  Домашно Hi Gain ампче

  Той трафа работи според схемата. За да се случат интересни неща, трябва схемното решение да го предполага. Иначе самият траф не е нещо особено и велико, но пък е евтин. А иначе явно барабаниста е бил нежен С по-стандартен барабанист няма как с 2 - 3 вата да се бориш.
 11. synchu

  Въпрос за MV3

  Има и 50+50uF... https://www.banzaimusic.com/JJ-50uF-x-50uF-500V.html https://www.banzaimusic.com/JJ-50-50uF-560V-radial.html https://www.banzaimusic.com/F-50uF-x-50uF-500V.html
 12. synchu

  Нова година - нов амп!

  Точно. Аз имам шаблон за dovetails, както и всички останали джаджи, които са необходими за производство на dovetail с обер фреза. Ако използваш конфигурацията за производство на един тип кутии (еднаква ширина на дъската) и разполагаш с помещение (аз използвам терасата) тогава всичко е прекрасно и бързо. Ако обаче не разполагаш с помещение и всяка следваща кутия е различна ширина (да кажем като повечето при мен) е доста играчка. Аз лично имам няколко кутии, които са с finger joint (които ми ги е правил мебелист и повече не иска ) няколко dovetail, които съм си правил аз и последните всички са т.нар. butt joint - т.е. просто лепене и добавям и дибли Съвременните лепила за дърво са доста здрави и по-скоро ще се счупи дървото, отколкото мястото на сглобката (проверено, слава богу не с амп). Още повече масово производителите (Меса, Маршал и Пииви например) използват сходен метод, разликата е че диблите са отново относително бавна процедура и използват пирони (с пневматични чукове) и лепене. Като материал основно използвам слепени дъски смърч или бор или напоследък паулония (от която дървесина съм супер доволен - лека и здрава), които първо са налични в Баухаус и второ структурно са доста устойчиви.
 13. synchu

  Нова година - нов амп!

  Аз напоследък съм фен на Меса тип ъглите от споменатата кожа.
 14. Atmega e. Нов подобрен и разширен модел на tube tester-а отпреди 10-15 страници
 15. synchu

  Честита Коледа!

  Честита Коледа и от мен Живи и здрави най-вече, останалото е лесна работа
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.