Jump to content
Българският форум за музиканти

synchu

VIP listed
 • Content Count

  5,554
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

synchu last won the day on May 17

synchu had the most liked content!

Community Reputation

2,300 Excellent

About synchu

 • Rank
  Sandman The Dreamcatcher
 • Birthday 12/12/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  Не свиря-само зяпам тук:D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.soundcloud.com/synchu
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ...от гората
 • Interests
  АД.

Recent Profile Visitors

2,725 profile views
 1. Единственият смислен съвет в конкретния случай е да го занесеш на човек, който разбира от лампови усилватели.
 2. Определено (вече) не мисля, че трябва фанатично да се следват някакви предписания - 3.14 удара при 42 BPM един вид. Да - има общи насоки, има задължителни елементи, добре е да се изгледат, изслушат много китаристи/уроци и т.н., но в крайна сметка всеки си намира неговото удобно - и добре, че е така - иначе всички щяха още да са дигнали ляв крак, главата на грифа на ниво рамо и с добре оформени (и подсилени) нокти Просто да свирим повече, в търсене на нашето удобно, което позволява да изсвирим това, което искаме да изсвирим. Примери много - от Стив Морз до Джанго Райнхарт през Томи Еманюел и много, много други...
 3. synchu

  Каква акустична китара ?

  В случай, че има налична китара, която може да се пипне и звука и удобството отговарят на изискванията - не мисля, че може да има кой знае какво колебание Имал съм произведена в Германия електрическа китара Фрамус, която беше много качествено изработен инструмент. Китайците доста напреднаха и за почти никакви пари могат да се вземат добри инструменти, но в случая много по-голямо значение от това дали е масивно дърво има изработката на инструмента и разбира се възможността да се пробва лично. Иначе доколкото си спомням тези серии на Тейлър се произвеждат в Мексико. В този ред на мисли и имайки предвид производителя - Тейлър, въпреки че не съм им голям фен аз лично, но от изброените поне моето предпочитание би било за Тейлър. Успех.
 4. synchu

  Кафеджии има ли?

  Ти си сигурен, че няма да правиш совалка? Нали за кафе става въпрос? Добре, че съм с La Pavoni ...
 5. Чудеса и вълшебства никъде няма. Просто някои се справят по-добре от други, а и ToneKing използват малко по-различен подход, който дава отлични (за мен) резултати.
 6. Аз бих препоръчал ToneKing IronMan 2, но какъвто и да е атенюатор винаги ще има известна разлика в звука. Ironman-a е най-доброто, според мен, като запазва (поне моето субективно) "усещане" при взаимодействието с усилвателя. Следва да се има предвид, че използвам преди всичко чисти усилватели или с относително малко драйв.
 7. Проблеми няма освен ако разминаването не е прекалено голямо, което няма как да разбереш, без подходящи измервания, което при наличието на >300 волта DC не го препоръчвам в никакъв случай. Тогава са възможни и повреди, а иначе дали звука те удовлетворява е съвсем отделна работа
 8. От масово произвежданите в момента - 6V6 се заменят с 6V6 Руските (те и без това голяма част от предлаганите са ребрандирани руски) 6P6S са си 6V6 - това, което е важно, ако се купуват NOS (new old stock - т.е. неизползвани от старо производство) е че трябва да са тествани и второ трябва да са със съпоставими характеристики (т.нар. matched)! Второ е важно за каквито и да се купуват. Обяснението е дълго и широко защо, както и как, кога и какво може да се направи или съответно случи, ако не са. Сменят се и двете.
 9. Има такива. Brian Wampler постна точно такъв от буута си от последния NAMM. Забравих марката обаче.
 10. Давай и аз няколко комплекта имам наоколо дето отлежават...
 11. Това зависи от твърде много променливи Какъв/кой е усилвателя?
 12. synchu

  Кафеджии има ли?

  Те всички си въртят горе долу едни и същи кафета. Няколко пъти взимам от тук (само онлайн поръчка): https://montecristo-coffee.com/produkt-kategoriya/прясно-изпечено-кафе/ Африканските са им много читави. Dabov винаги е опция и през месец излиза с интересни кафета, но там понякога е hit & miss ситуацията и разбира се, цените са малко по-високи. Има и разни други - на Екзарх Йосиф и Бачо Киро пресечката има едно кафене, където също пекат. Това, което съм забелязал аз - след като прекарах всички пекарни, е че Домани са най-консистентни, но пък трябва и разнообразие, така че аз използвам и споменатите Монте Кристо и Dabov и Columbus по-рядко.
 13. Супер. Почти пуснах сълза между другото - точно такава беше първата ми електрическа китара, купена от магазина на последния етаж на ЦУМ, след година събиране на стинки, стипендии и т.н. - толко много и се радвах, а беше такова дърво неземно
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.