Jump to content
Българският форум за музиканти

synchu

VIP listed
 • Content Count

  5,530
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

synchu last won the day on March 24

synchu had the most liked content!

Community Reputation

2,266 Excellent

About synchu

 • Rank
  Sandman The Dreamcatcher
 • Birthday 12/12/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  Не свиря-само зяпам тук:D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.soundcloud.com/synchu
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ...от гората
 • Interests
  АД.

Recent Profile Visitors

2,450 profile views
 1. synchu

  Животът на усилвателя....

  В смисъл? Дори и аз имам 40 и няколко годишен Traynor и 30 и няколко годишен комбо усилвател... сигурен съм, че има доста по-стари във форума. По света да не говорим... Ето например Фендър от 52ра ...
 2. Още ми дължиш половин Мерцедес или поне една задна джанта ...
 3. Единствено поръчка във Фарнел/НЮ Арк през Комет, но изборът не е особено голям и цените са високи. ТюбТаун, Банзай и Мюзикдинг от Германия са най-добрия избор за мен. Визирам високо волтови кондензатори
 4. По принципе е възможно На практика, ако не си поръчаш да ти направят специално за теб (десет хиляди бройки, например) според мен е много вероятно да не намериш. Разбира се винаги е възможно на единия от двойката да му сложиш резистор и да намалиш стойността с колкото ти трябва. Но чак единия да е линеен, другия логаритмичен и с различни стойности - няма как.
 5. Каква стойност? https://www.musikding.de/Alpha-Pot-9mm-100k-log-dual-concentric
 6. Според мен е същата работа. Колкото има разлика между два големи (различни серии), толкова между малък и голям. Малкото просто е SMD монтаж на същите компоненти (доколкото OP amp произведен 80-те е същия като SMD аналогът му след 2010 - който на теория трябва да е с по-добри параметри, което на практика в китарния свят не винаги е равнозначно на по-добър звук ).
 7. E не е разбира се То това му е хубавото... Ако искаш чист чист - Suhr Kokoboost например и още много има.
 8. synchu

  Грешен импенданс

  Не.
 9. Вече познаваш, макар и виртуално "Стандартните" кабели глава - кабинет общо взето позволяват злоупотреба по време на турнета и живи изпълнения (самият кабел - обикновено слабото място е спойката и сглобката кабел/жак). Посоченият по-горе тип кабел, ако не се мести твърде много, ерго използва се в домашна обстановка и/или студио е абсолютно ок.
 10. synchu

  Кафеджии има ли?

  Дисклеймваш, за да не почерпиш нали? Защото на вид седи добре много
 11. synchu

  Въпрос за MV3

  По принцип има и други начини за монтаж - със силикон (не строителен или монтажен с оцетна киселина, разбира се) легнал, dead bug и удължаване. За цената - всеки си преценява. Но разбира се стандартни радиални кондензатори, отделни, биха свършили работа. Иначе аз, като цяло, бих го преправил на нещо друго, използвайки само трафовете и (евентуално) шасито. Но това е въпрос на вкус, желание и възможности.
 12. Той трафа работи според схемата. За да се случат интересни неща, трябва схемното решение да го предполага. Иначе самият траф не е нещо особено и велико, но пък е евтин. А иначе явно барабаниста е бил нежен С по-стандартен барабанист няма как с 2 - 3 вата да се бориш.
 13. synchu

  Въпрос за MV3

  Има и 50+50uF... https://www.banzaimusic.com/JJ-50uF-x-50uF-500V.html https://www.banzaimusic.com/JJ-50-50uF-560V-radial.html https://www.banzaimusic.com/F-50uF-x-50uF-500V.html
 14. Точно. Аз имам шаблон за dovetails, както и всички останали джаджи, които са необходими за производство на dovetail с обер фреза. Ако използваш конфигурацията за производство на един тип кутии (еднаква ширина на дъската) и разполагаш с помещение (аз използвам терасата) тогава всичко е прекрасно и бързо. Ако обаче не разполагаш с помещение и всяка следваща кутия е различна ширина (да кажем като повечето при мен) е доста играчка. Аз лично имам няколко кутии, които са с finger joint (които ми ги е правил мебелист и повече не иска ) няколко dovetail, които съм си правил аз и последните всички са т.нар. butt joint - т.е. просто лепене и добавям и дибли Съвременните лепила за дърво са доста здрави и по-скоро ще се счупи дървото, отколкото мястото на сглобката (проверено, слава богу не с амп). Още повече масово производителите (Меса, Маршал и Пииви например) използват сходен метод, разликата е че диблите са отново относително бавна процедура и използват пирони (с пневматични чукове) и лепене. Като материал основно използвам слепени дъски смърч или бор или напоследък паулония (от която дървесина съм супер доволен - лека и здрава), които първо са налични в Баухаус и второ структурно са доста устойчиви.
 15. Аз напоследък съм фен на Меса тип ъглите от споменатата кожа.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.