Jump to content
Българският форум за музиканти

synchu

VIP listed
 • Content Count

  5,565
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  96

synchu last won the day on October 9

synchu had the most liked content!

Community Reputation

2,332 Excellent

About synchu

 • Rank
  Sandman The Dreamcatcher
 • Birthday 12/12/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  Не свиря-само зяпам тук:D

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.soundcloud.com/synchu
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ...от гората
 • Interests
  АД.

Recent Profile Visitors

2,837 profile views
 1. ....абе за един кратък момент щеше да сбъркаш.....:) Но да - D28 е teh mother, father and сичко останало.... a сега много ти трябва един OM/000 модел
 2. Не знам колко трябва да са изпаднали за целта... ама какво ли не правят в днешно време. Но при положение, че нов цената му е съмнително ниска, колко да е още по "съмнително ниска" :
 3. synchu

  Смяна на audio interface

  ^Първото изречение аз лично не го разбирам, като смятам, че би било полезно най-малко още веднъж да се информираш за какво служат съответните видове интерфейси и стандарти. Същото се отнася и за word clock. ^^Относно Antelope - като цяло мненията са, че звукът на предусилвателите и най-вече конверторите е страхотен, но софтуерът, вкл. и драйверите могат да са проблематични. Нямам личен опит - в някакъв момент може би ще се снабдя, за да се уверя и в двете твърдения. Но ако се търси стабилност, бих предпочел RME - категорично.
 4. synchu

  Смяна на audio interface

  RME. То и само това е достатъчно. RME и точка Има много дискусии относно звуковите характеристики, наличните функции, качествата на предусилвателите на различните марки и всеки има различен вкус и виждане за нещата. Но от гледна точка стабилност и латенция, мисля че RME винаги са били, ако не първи - то винаги в първата тройка. Използвам Multiface 2 от горе долу когато излезе - никога, никога не съм имал проблеми - мина успешно през доста конфигурации. И тъй като не мога да намеря читаво дъно с PCI слотове вече, в момента го използвам през PCI->PCIe адаптер - никакъв проблем. Имам и по-нов RME Raydat - също чудесно поведение, вкл. и в комбинация със старичкия Multiface 2. Между другото имам и споменатия ID4, който е приличен интерфейс сам по себе си.
 5. ^^ това малко "един ми каза, едни неща, за едни работи". Кои са тези "стари майстори лютиери"? Нищо му няма на дървения материал - особено смърчa, който масово се използва за "top". Проблемът е точно в дървесината за останалата част.
 6. synchu

  Stone Cold

  Е що старо - някои още правим
 7. synchu

  Gibson Owners' Club Bg

  Един от често пропусканите, но съществени параметри на адаптерите е индуктивността. Съпротивлението, както се казва, не определя самостоятелно правилата на играта едно достъпно обяснение има ето тук https://www.seymourduncan.com/blog/latest-updates/inductance-what-it-is-and-why-it-matters. По отношение на потенциометрите, когато искаш да постигнеш определени параметри и поръчаш да кажем - 5000 потенциометъра на даден производител - цената е много различна от стандартния асортимент, който се произвежда в много по-голям мащаб, и възможните отклонения са много по-малки. Та това е, което обяснява и по-високите цени да кажем на Беърнъкъл. Иначе - на който, каквото му харесва, да не говорим, че определението “класика” за едни е Лес Пол, за други Пейдж, Клептън за трети Слаш и т.н. и т.н.
 8. synchu

  Gibson Owners' Club Bg

  Класиката е Classic 57 останалите изцъклени (според мен) представители са резултат от металургията 80те и 90те... Тук таме и Burstbuckers могат да се класифицират като класика, според вижданията на класифициращия. Но всичко е въпрос на вкус разбира се.
 9. Точно Много ми харесва точно този усилвател - абсолютно по тази причина (то и това е основната характеристика на тези усилватели де). Вчера нахвърлях една наброска с Телето и чистия канал с един много приятен драйв педал, който спретнах тези дни и също, според мен, се държи прекрасно. synchu · The New August V2
 10. Набързо да документираме последната конструкция. Признавам си, че ме домързя да пробивам шасита и да правя платки, да набивам айлети, като всеки път, затова поръчах изключително удобни такива от един фен . Усилвателят е ala Dumble ODS, във вариация 2nd gen hybrid, което общо взето означава (условно) 2 генерация на ODS със захранване от следващите генерации и още няколко промени. Детайлите, както се казва, биха били съществени за някой "детайлен" фен - ако е интересно, ще донапиша Чист и драйв канал, релета за превключване - включително на т.нар. PAB (preamp boost) & FET boost (което е общо взето FET буустер, който може да се включи на входа и звучи доста доста добре). Крайни лампи - 4 х 6L6GC Предусилвателни - 2 х 12АХ7, 1 х 12АТ7 Отделно усилване на чистия и драйв канала (тук още малко ще помисля, дали да не го преустроя с един Master vol. ) Стандартно туикване на стойности тук таме, докато ми хареса. Звуци. Всички китари (ритъм, соло) са през усилвателя. Първият запис е с тип Les Paul Special DC с P90 китара, вторият е с Телекастър. https://soundcloud.com/synchu/a-may-od2ndgen https://soundcloud.com/synchu/a-july-faith-v1
 11. synchu

  Кафеджии има ли?

  ^Доволно и спокойно можеш да пропуснеш, ако не те влече темата
 12. Единственият смислен съвет в конкретния случай е да го занесеш на човек, който разбира от лампови усилватели.
 13. Определено (вече) не мисля, че трябва фанатично да се следват някакви предписания - 3.14 удара при 42 BPM един вид. Да - има общи насоки, има задължителни елементи, добре е да се изгледат, изслушат много китаристи/уроци и т.н., но в крайна сметка всеки си намира неговото удобно - и добре, че е така - иначе всички щяха още да са дигнали ляв крак, главата на грифа на ниво рамо и с добре оформени (и подсилени) нокти Просто да свирим повече, в търсене на нашето удобно, което позволява да изсвирим това, което искаме да изсвирим. Примери много - от Стив Морз до Джанго Райнхарт през Томи Еманюел и много, много други...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.