Jump to content
Българският форум за музиканти

Fashion

Members
  • Мнения

    719
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    11

Всичко публикувано от Fashion

  1. Още една метъл машина е вече тук:
  2. Fashion

    ESP LTD RB-1004...5...6

    Видеото ми хареса, не бях го гледал! Прегледах и събрах много инфо от нета, но първа ръка си друго! Ето още едно добро видео : https://www.guitarinteractivemagazine.com/issues/issue-28/reviews/esp-ltd-rocco-prestia-rb-10004-bass/# Предстоят размисли и страсти! Не отказвам мнение и от бас свирещите (баш/с/ китаристи).
  3. Fashion

    ESP LTD RB-1004...5...6

    Благодаря Тони! За мен определено 4 струнен. Heavy Metal forever! Въпроса ми е ,ако някой има същия, пък дори 5 или 6 струнния модел, да сподели мнение. Фендер Пресижън си е класика , спор няма в качествата му. Но аз си падам по нетрадиционното и обичам да екпериментирам, но не и неразумно. Можге би е добре да споделя, че ми трябва за композиране и записи. Така, че ще се ползва често. Бюджета е до 2k наши пари.
  4. Fashion

    ESP LTD RB-1004...5...6

    Здравейте! Някой сблъсквал ли се е с конкретния модел бас? Личен опит и впечетления от първа ръка ако може да споделите, бих бил благодарен. Колкото и персонални да са ще ми бъдат от полза! За мен, като китарист, е важно баса да не е много тежък. Предпочитам също да има P-pickup. Други качества бих желал вие да посочите и да ме донасочите евентуално. Благодаря предварително!
  5. Хубава песен, но за рок е прекалено манипулирано аудиото.
  6. За свирене в късните часове ползвам един стар Zoom GM-200 и най-обикновенни затворени слушалки Philips SHP-1900. Щом толкова ниско бюджетна техника различава китара от 300 и 3000лв, значи е достатъчно! Ако искаш по-високо ниво си има и по-скъпи модели, но за репетиране (постоянно ползнане) не бих препоръчал студийни слушалки.
  7. Бих желал да споделя песен от един много стар проект, направен с много желание и отдаденост, но така и не завършен поради ред причини. Бях забравил почти за него, докато не се натъкнах при последното разчистване на стар компютър. За съжаление едно от главните действащи лица в този проект(Цеко) вече не е между нас. Бих желал да му отдам почит, като представя тази песен. Благодаря и на Радо Станчев за вокалите. Записът е преди повече от 10 години, но Baby Thomas направи много за да му вдъхне живот, благодарности за което! https://youtu.be/hYrHLUgH2Is
  8. Fashion

    AKG K-240 Studio

    Ползвам такива от 15 години. Доволен съм като качество на звука и като изработка, не съм имал никакви проблеми за това време с тях. Но не мога да кажа за сегашното производство, като гледам са на половин цена сега!
  9. Ако имаш възможност погледнти Egnater Rebel-20 Mark II и Egnater Tweaker 15 Head, като Tweaker го има и в комбо вариант.
  10. Не знам, само грозна ли e?!
  11. Fashion

    PRS guitars

    Поради невъзможност да направя видео ревю на PRS S2 Custom 24 30th Anniversary, се възползвам от наличните в мрежата:
  12. Fashion

    PRS guitars

    Поради малкото информация на наша почва, предполагам и малкото собственици на китари от тази марка, пускам тема, за да могат такива като мен, търсещи новото и непознатото да се докоснат дори теоретично до тези инструменти от последващи коментари и мнения. По мое наблюдение марката PRS все още не е много популярна в Бъгария, може би основната причина е високия ценови диапазон, дори на бюджетните инструменти. Наскоро се сдобих с инструмент от тази марка, PRS S2 Custom 24 30th Anniversary. Това е среден клас инструмент, най-евтиния от USA-производството(~ $1600, в Европа в евро). За сега можа да изкажа само първоначално мнение, понеже я притежавам както казах, от седмица-две и не е тествана при всички условия, основно на репетиция и домашно ползване. Плюсове: Красив инструмент с поглед съм детайлите. Интересна вибрато система добре изработена и добре функционираща, тук феновете на Флойд-да, могат да се разочароват, но има модели и с такъв. Адаптри, поне при модела, който притежавам са много добри, за музиката ,която харесвам (80-ки хард и хеви саунд). Брилянтен клийн саунд и същевременно много добър драйв, уж с леко бъз, но и среди,и ниски с умерено присъствие. Първоначалното ми мнение беше двусмислено, но след няколко репетиции сам и с друга китара в бaнда, всички съмнения са разсеяни, това е сериозен метал инструмент, който може да гали душата и в нежния регистър. Минуси: Високата цена няма да споменавам, но можеше и да е по-умерена! Ще спомена грифа, въпреки, че не е минус, но за мен е нещо ново, 25" скала, малък радиус, леко дебел, но лесно се свиква. Това е за сега, още емоционално съм обременен от новия инструмент, но ще споделя и мнение след по-продължителни тестове. Мнението ми е персонално, базирано на опита и приложението на инструмента, както съпоставката му с другите инструменти , които притежавам в съответния ценови клас. Наздраве!
  13. Реших да нагазя в чужди води и ето резултата: PRS S2 Custom 24 30th Anniversary in Tri Colour Sunburst
  14. https://www.thomann.de/intl/bg/ibanez_2le21_torque_bushings.htm
  15. Трябва при майстор да се ходи, да диагностицира.
  16. Лампите кога за последно са сменяни?
  17. Много "красив" тон!
  18. Fashion

    Waveslave - Live

    И още гости и приятели на сцената:
  19. Fashion

    Waveslave - Live

    Директно от Осака един кавър и една гост вокалистка:
  20. Fashion

    Waveslave - Live

    Папарашко видео от последната изява: https://www.facebook.com/pstamenkov/videos/1752695688085624/
  21. Добре е да се напише и бюджет, в който да се поберат предложенията! Както е зададен въпроса от автора на темата и както са посочени китари, разбирам ,че трябва да има сет EMG, подходящ за съответния стил, който обаче е на цената на китарите. Ето едно предложение: ESP LTD EC-401 Black, китарата е подходяща за стила, като звук и визия и цената е под сигнатурния Епи модел на Matt. Но все пак около 1250лв., корейско производство.
  22. Beyerdynamic DT 770 PRO са удачен избор в този ценови клас.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.