Jump to content
Българският форум за музиканти

joanadakel

новаци
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от joanadakel

  1. Извинявам се за качеството на звука - постарах се, доколкото мога... на комп-а ми звучи по-добре, хехе А относно аранжорството - така е , като няма пари за студио и т.н. - човек се мъчи сам да си прави всичко
  2. Gotta move on Домашно производство, с вкологично чисти продукти и щипка бяс.
  3. Много е добро парчето! Мелодията грабва, текстът веднага те вкарва във вашия свят Успех!
  4. Благодаря много... За отделеното време, за... това, че ви харесва... Наистина тази песен е по-особена от всички досега... вложих цялото си същество в нея (или поне опитах...) и дълго след това не можех да мисля за нищо друго... летях в разни мечти, илюзии... Та, .. да, много бих искала да издам нещо като албум, но има много, много какво още да се желае... А иначе, вокалите... мен ми харесват така, както са в момента, някак идеално пасват на настроението, на идеята и всичко вътре... е, като оставим настрана самото им изпяване) Имам предвид,... радвам се на всичко, което е направил Алекс тук, защото без него нямаше да успея така да разкрия красивото и несподелимото иначе чувство...
  5. joanadakel

    "Дар"

    http://www.myspace.com/joanitauzu Още не е 100% готова, но нямам търпение да я споделя с почвече хора и евентуално да разбера дали я усещате така, както аз... Приятно слушане И благодаря за вниманието
  6. Супер. Трудно ми е да повярвам, че един човек е написал въпросното църковно песнопение (или по-точно Киевски розпев).. Просто използвах служебен текст, т.е. каноничен, като съзнателно промених мелодията и исоните... По-късно разбрах, че да се използва подобен сакрален текст, макар и за невинно експериментиране, е нередно и недопустимо, но при всички случаи, полученото вече няма нищо общо с църковното песнопение, понеже не се базира на каноните и.. не се съобразява с тях. но това е дълга тема. а и не говорехме за Свете тихий, а за последното там, подобно на мяукне песничкоподобно записче.
  7. Записът е правен със скайп микрофон и изобщо не е гот, но ми се струва, че не е и нужно, понеже идеята е друга - дали текстът е някак разбираем, на какъв език е според вас и за какво смятате/усещате, че се пее?... смешна песничка (последната песничка)
  8. Много благодаря на всички за интереса и за искреността Всъщност, бих искала да споделя и радостта си, че има такива готини хора и добри музиканти като Алекс Нушев, който направи аранжимента на песента и който ми позволи да участвам и аз в този интересен процес))) Беше невероятно преживяване
  9. Ах, това е страхотно! А гласът... подпалва тухли! Много успехи с издаването на албума и изобщо във всичко! Много добре звучите...
  10. Здравей Сигурно вече не те интересува темата, но само да кажа - аз имам такъв. Взех го за 48 лв с ясната представа, че е менте, но ми трябваше за "боен" микрофон, т.е. за репетиции примерно. Обаче, междувременно малко се поотдръпнах (ако може така да се каже) от групата, в която бях, и така и не го изпробвах. Но ми казаха, че правел шумове, пукот и т.н., само че си зависи и на какъв си попаднал - имам и един друг ( Sure ), който намерих за 30 лв и си работи супер. Е, не става да излезеш с него на сцена... Те май ги сглабят с истински части на Shure, ама в Мексико примерно... не знам успех!
  11. "Rainy day" е наистина за буря. В началото му сякаш можеш да усетиш светкавиците и гърма.. Истинско е, браво! А да не говорим за "Home again", което някак повече ми харесва, може би заради нежното мотивче, което е като утринна мъгла.. хе-хе, извинявай за лиричните отклонения, просто музиката ти носи образи... И гласът ти звучи доста добре ( "the one" ) ... Наистина, довършвай си идеите - страхотни са! Вдъхновение явно не ти липсва, затова ти пожелавам търпение и достатъчно свободно време, за да ги дооформиш
  12. Оооо, страхотно е!!! чух го няколко пъти и много, много ми харесва. Може би, защото някак като вокали (или по-скоро като техника на пеене?) ми напомня за Pearl Jam. Страхотен глас имаш! Брех! Ооо, имаш още един фен
  13. Леле-е-е, нещо ми замириса на барут и затова ще побързам да поясня каквото мога... Значи, песента е стара, но реших, че мога да я доразвия и напудря малко, за да участвам с нея в един конкурс в рамките на етно-джаз фестивала в Смолян (Julyjazz). С джаза - да, не се справих) Но реших да не се мъча да си изсмуквам от пръстите нещо, с което така или иначе не съм "на ти", защото щеше да стане насила и вероятно некачествено. Всичките гласове си ги пея сама - то си и личи, де)) Аранжиметът е на един приятел, всъщност заедно го направихме... гайдата я свири един циганин от Странджа... Обвинението, че това било чалга е доста убийствено. Но аз си знам, че не е - най-малкото заради текста, заради смисъла, заради звученето, заради хармонията... П.С. Конкурсът така или иначе не се състоя (поради липса на участници - само 4-ма се записали!!!) и следователно, нямам идея как би реагирало журито на тази песен... Но и не горя от желание да знам)) Благодаря ви за искреността успехи!
  14. joanadakel

    158

    Ако те интересува едно скромно мнение - страхотно е! И звук, и изпълнение... Мислиш ли да го доразвиваш? (с вокали/ други инструменти...?)
  15. Хубави са браво за победата над лошата техника!) Пожелавам успех и вдъхновение!
  16. Песента е първата в : www.myspace.com/joanitauzu Ще съм много благодарна, ако я чуете и споделите мнението си
  17. Здрасти ( на хулигана). Малко си груб, но за някои неща си прав. Не претендирам, че съм нещо особено. Дори не съм сигурна дали ще се занимавам с музика. Пиша си песнички за удоволствие. На никого не преча с това, нали? Човек се учи, докато е жив. Не съди толкова строго - изглежда така, сякаш злобееш просто за спорта.
  18. ....Де да можеше да ги изпълнявам с група... Така ми се ще да си намеря готини хора, с които да е приятна работата и които да ЧУВСТВАТ и УСЕЩАт музиката... Да правим и техни, и мои парчета и да сме си ние на сцената, т.е. да пленяваме с искреност и непретенциозност. Мисля, че хората са достатъчно преситени вече от пошлост и преструвки...поне свестните хора де, не феновете на чалгата - на тях никога не им стига
  19. отплеснах се и ги забравих, ама вече са си там)) махмурлука е лошо нещо
  20. Стари песни (2003-2004г), пея не особено добре, знам си Но пък предпочитам да пея така пред това един ден да си свивам напомпаните със силикон устнички, издавайки звуци по калъп стил Силвия Кацарова и т.н. Ще търся друг начин на пеене. Може да се насоча към джаза. Нещо тип Нора Джоунс... но така де, сори) http://forum.bandamp.com/Audio_Review/4220.html "Зяеща с гюбек-мотив)" http://forum.bandamp.com/Audio_Review/4218.html "Мяу-писи" http://forum.bandamp.com/Audio_Review/4219.html "Ковчег от светлина"
  21. Идеята ти е превъзходна. Но реализацията на такова нещо е трудна работа. Съгласна съм, че началото е твърде монотонно. Но мисля, че гайдите може да свирят дори и по-високи мотиви, че когато те се включат, е мястото за някаква колминация. Мисля, че на парчето му липсва мащабност. А също и мотиви, които да се запомнят лесно, да хванат слушателя. Извинявам се, не го приемай като някаква сериозна критика- не разбирам достатъчно от музика, но мисля, че такова начинание изисква доста голяма подготовка - изучаване, свирене до болка народни мотиви, песни и т.н., ако ще вкарваш някакъв тип църковни песнопения, макар и малко, макар и обработени, отново трябва да си се запознал с тях преди това, за да можеш да ги разработваш после. Трудна работа си е.
  22. Влюбена съм в първите 15сек.-направо са разбивач! Споделям смнението за мъжкия вокал. Иначе - перфектна песен. Само текста не ме впечатлява, но това си е лично мнение, а и на Евровизия не мисля, че отделят особено внимание на текста,..пък като се замисля.. на каквото и да е стойностно.
  23. Много е нежно. Интересни мотиви. Прилича на ромолене на дъжд. Струва ми се,че е готово за soundtrack към някой филм.
  24. Наистина има страхотен тембър! И пее доста добре (по скромното ми мнение Браво, наистина ви желая успех! Не бива такъв глас да остава скрит!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.