Jump to content
Българският форум за музиканти

Kuro_Torres

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Kuro_Torres

  • Рожден ден 01/26/1976

Previous Fields

  • Инструмент
    дедовия......

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Велико Търново

Kuro_Torres's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. В това студено време реших да ви представя една песничка от нашата група Дилетант бенд с пожелание за лятно настроение за всички.
  2. Искам да благодаря на Heartman за инфото. Ходих до музикалния магазин над спортната зала в Търново, имаше лампи JJ , както и други някакви, но останах с впечатление че това са останали от години бройки. Аз си купих 2 бр. еcc83S на JJ на цена от 14.40лв/бр. и тази цена май е доста по-ниска от цените в интернет. Tова също ме кара да мисля, че не зареждат регулярно.Попитах и дали доставят по заявка, но не можаха да ми отговорят. Ако някой желае може да отиде и да порови в кутията им с лампи пък може да си хареса нещо.
  3. Благодаря много за съветите, наистина предусилвателните лампи са 2 бр. 7025 и една 12ат7, аз погледнах едната и си помислих че и другите са същите . Аз май ще се ориентирам към лампи на JJ Elecronic, ако може да ми кажете кой в България ги продава ? Със сигурност най-добрия вариант е някой, който разбира от тези неща да погледне усилвателя и ако може да ме насочите към такъв в Търново или някъде наблизо ще съм много благодарен!
  4. Здравейте, тъй като за пръв път ще сменям лампи прочетох темите във форума в тази връзка, почетох и в нета, но пак останаха неясни за мен неща. Усилвателя ми е Fender Bassman 135, произведен 1978 г. Имам го отскоро и се мъча да разбера как трябва да го обслужвам. В момента усилвателя си работи, но искам да сменя лампите, защото сегашните са с неясна възраст, марка и състояние и просто искам да видя как ще свири с нови лампи. Има 3 предусилвателни 12АТ7 и 4броя 6l6GC на крайното стъпало. Въпросите ми са: Какви лампи бихте ми препоръчали като марка и от къде да ги купя? Ако ги сменя с руски аналози, кои точно трябва да избера и след като ги сменя трябва ли да се прави биас настройка? На гърба на усилвателя има изнесен тример с надпис: Output tubes matching - това тример за биас ли е или нещо друго? Благодаря предварително!
  5. Здравейте, моля за помощ относно Фендер Басман 135 1978 година. Намерих го в интернет изгодно и го купих.Понеже нямам друг подходящ кабинет го включих през входа за външен усилвател на кубето ми Fender Rumble 100 и се оказа че още при включване на усилвателя се чува един постоянен доста силен брум, без да е усилено нищо. Когато усиля инструмента се чува но и брума става още по-силен. Това важи и за двата канала. Не знам дали аз не съм го свързал правилно, по скоро е някакъв проблем на усилвателя.Моля ако ако имате идея от какво може да е това да ме насочите или да ми кажете кой би могъл да го погледне и ремонтира /аз съм от Търново/. Благодаря преварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.