Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Content Count

  378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

svet.k last won the day on December 7 2019

svet.k had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

About svet.k

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://svet.k@abv.bg
 • Skype
  svetlin.kolev13

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,245 profile views
 1. svet.k

  Избор на процесор

  От изброените, аз бих заложил на Диджитека, имат добри амп и каб симулации. Ефектите на всички са еднакви. Дижитека ми звучи по естествено, Лайн сикс не бих препоръчал по същата причина. Между другото е много важно как го настройваш самия проц, обикновенно фабричните настройки са доста зле. Аз примерно моя го пускам заедно с китара от няква песен, която ми харесва и се опитвам да постигна приблизителен тон. Не вярвай на демотата в ютюб! Наистина е най добре да се тества на място, но и това е нож с две остриета, защото за толкова кратко време не може да се прецени... Бос катана също е добър избор.
 2. Аз не казвам че не страхотен саунда, напротив, затова го пуснах в тоя топик. Просто казвам че не е аналогов.
 3. Браво тогава на Вокс, успяли са в няколко транзистора да поберат предусилвател, дисторшън, волюм, тон контрол, кабинет симулация, че и дилей. :) И Мп3 вход, щах да пропусна. :)
 4. Само последно да вметна - какво може да прави чипа друго? За мен разликата е все едно да слушаш музика от мини СД карта или от СД плеър.
 5. По тази логика и процесорите не са дигитални. Под аналогово разбирам - транзистори, лампи и т.н.
 6. Ако имаш мастър, за какво ти е атенюатор? Повечето малки лампови кубета нямат мастър, крайната лампа е на макс и си усилваш само преампа, това имам предвид за волюм педала, че все пак ще можеш да усилиш преампа, колкото си искаш, без да буташ стени и плочки. :)
 7. По добре си вземи волюм педал, ако имаш ефект лууп, сигурно ще върши по добра работа
 8. Те това е възможно най портативното Само че това дето пишат че било изцяло аналогово е търговски трик. Наскоро отворих моето - само чипове има вътре.
 9. Нойс супресора е винаги след драйв педала, или съответно след преампа на кубето. Другото няма смисъл, затова получаваш фейд ефект.
 10. Един неделно сутришен "Джъстис" за всички вас
 11. https://soundcloud.com/svett_k/voice-of-the-soul-ii
 12. Усилвателя е буустнат с въпросния дист. а Воксчето го ползвам само като кабинет симулация през линейния изход.
 13. Oт моя опит с процесори и големи глави съм заключил, че е най добра тази комбинация, когато проца е преди ампа на чистия му канал!
 14. Като цяло не е добра идея да слагаш процесор на лампово кубе - скапва се тона, най-вече защото има цифрова към аналогова конверсия и после обратно. Не че аналоговите ефекти не променят тона, но при тях е някакси по естествено. Реално ти трябват 3-4 камиончета - ревърб, дилей, хорус и нойс гейт.
 15. Няма брум, и при вързани 2-3 ефекта няма пад на напрежението. Само остана да реша проблема къде да ги поместя. Може да се отворят кутиите с макетен нож, но незнам дали ще си струва, може да няма място вътре.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.