Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
  • Мнения

    468
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    7

svet.k last won the day on Август 4 2023

svet.k had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://svet.k@abv.bg
  • Skype
    svetlin.kolev13

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

2406 профилни разглеждания

svet.k's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

95

Обществена Репутация

  1. Бях пуснал преди една тема за Еквалайзер в луупа, който има гейн контрол, с него може да се намали допълнително звука а и да се дообработи допълнително. Никой не изказа мнение че е опасно за усилвателя. Пробвал съм го на 5 ватов лампов такъв, работи схемата като цяло. Другото, което се сещам, понеже съм имал Dsl 5, бутончето за намаляване на силата на звука доколкото знам свързва мощен резистор към говорителя. Може би той може да се замени с още по мощен и т.н. Предполагам, трябва някой майстор да види схемата и да каже дали става. Тва е сериозна интервенция за лампов амп и трябва много да се внимава ако въобще има такъв вариант
  2. А започнаха ли тези каб. симулатори да ги правят и с амп секция? Имал съм няколко от по старите, сега имам възможност да зареждам ir's на проца. Та впечатленията са ми че общо взето не стават без амп. сим. Особено в микс.
  3. Същото е и със съществуващия преамп на кубето, от сенд- а може да се изкара сигнала. Имал съм и Dsl 5, мушкал съм го и в транзисторно кубе и т.н. Наистина лампов усилвател за вкъщи не е добра идея, правил съм няколко опита Ако ще се свири и на сцена, да, с атенюатор . За вкъщи вариант е плъгини с прилични монитори, като пак може да участва усилвателя.
  4. Ако искаш да си по близо до ламповия звук на ниски нива, препоръчвам лампов преамп. Можеш да го ползваш с транзисторно кубе, в компа, в стерео уредба и т.н. Имам Amt ss 11b, който има и кабинет симулация, става и за свирене на живо.
  5. Според мен си ползвай клийна и драйвовете от кубето а от проца само модулиращи ефекти, дилей , ревърб и т.н. Не нужно е в тая ситуация да се взимат камьончета.
  6. Нали това беше първоначалната идея бре другари: дали нещо (някой) ще пострада?
  7. Здравейте, имам натрупан опит в по тежките стилове. Това, което търся сега е тежки и технични инструментали но с чисти вокали! Имам 7, 6 струнни китари, и 5 даже (шегувам се) уколеле имам (пак)
  8. Мястото на волюм педала е в луупа, за да може да си намаляш силата на звука на ламповото кубе 😁😅🤣😂😃
  9. По принцип ми е невъзможно да мисля. А и да свиря с нацепен амп в къщи също. Става въпрос за вкъщи. Не за репетиции, лайфове и т.н. Това със сандъка се прави именно за лайф, и то за да няма външни смущения. За вкъщи ми се вижда малко перверзно. Идеята е като ти се досвири да си пуснеш ампа без да падат тапетите. Тъй като никой не каза че има някаква опастност ( само за качеството на тона се каза ) приемам че става. Пък като записвам албума, няма да го правя
  10. Благодаря на всички за чудесните отговори. Идеята беше да се избегне съд или поне трупане на карма Който успее да свири с нормално усилен лампов усилвател в къщи, моля да сподели как го е направил и да се закачи поста с габърче...
  11. Добра идея ли е да се намаля звука на лампово комбо с потенциометър в луупа? Имах един Blackstar при който вършеше работа, и еквалайзера допълнително оформяше тона. Но беше хибриден. Има ли опастност за преампа, ако е лампов и съответно за педала? Помня че с Блекстара се получаваха добри тонове при поносим за стая звук.
  12. Здравей, ползвай някоя от формите за контакт, да говорим.
  13. Здравейте, търся хора за Прог, Джент, Фюжън банда, условно казано, всеки си носи влиянията. Идеята е да се свири в Си или Ла и да е тежко и технично. Ако има вокал, да е чист. Аз съм китарист, по насочен към ритъм партиите но мога и със солата да се заема. Имам и друг проект но имам и достатъчно време и желание за нещо такова. За контакт: Светлин - 0889941007 https://www.facebook.com/svetlin.kolev.37
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.