Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Content Count

  384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

svet.k last won the day on March 22

svet.k had the most liked content!

Community Reputation

75 Excellent

About svet.k

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://svet.k@abv.bg
 • Skype
  svetlin.kolev13

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,419 profile views
 1. svet.k

  G1 on ZOOM Processor

  Като за начало пробвай да не е някоя замазана хай-гейн бъркотия от шумове. Предлагам ти следния начин: Първо си избираш усилвател, всичко останало изключено, с изключение на кабинета. Не избирай най-надървения с най-много гейн, избери този, който ти звучи най-натурално и го остави на ниско ниво на гейн. После същото с кабинета, който ти харесва най-много. Ако имаш възможност за добавяне на драйв преди ампа, сега е момента, също не прекалявай с гейна, комбинацията от драйв и усилвател би трябвало да ти даде нужното ниво. Еквалайзер също може да добавиш след това, за оптималнто постигане на желания тон. Малко нойс редуктор, ако има нужда и накрая може да добавиш лек ревърб за по обемен звук. Не очаквай да звучиш като Металика с това. Опитай да постигнеш оптимален спрямо възможностите му тон.
 2. Като близнаци са :)
 3. Да, и на мен ми приличат на китове. Някои са некадърно оцветени. Една от снимките е от Стария град в Пловдив.
 4. Ние сме North from the South, метъл хардкор група с доста различни влияния. Търсим заместник на барабаниста си, защото той заминава в чужбина. Млада група сме (не като възраст на членовете) но вече имаме един концерт. Пускам инфо за групата и клипчета: https://www.facebook.com/North.from.the.South/ За контакти : 088 99 41 007 тук или някъде в мрежата.
 5. Резачка, реално ти трябва поне от 432 Х. да почва. Това е доста добра честота, дълга тема. Когато започнахме с групата да я ползваме нея, разликата беше доста осезаема в положителна насока.
 6. svet.k

  Избор на процесор

  От изброените, аз бих заложил на Диджитека, имат добри амп и каб симулации. Ефектите на всички са еднакви. Дижитека ми звучи по естествено, Лайн сикс не бих препоръчал по същата причина. Между другото е много важно как го настройваш самия проц, обикновенно фабричните настройки са доста зле. Аз примерно моя го пускам заедно с китара от няква песен, която ми харесва и се опитвам да постигна приблизителен тон. Не вярвай на демотата в ютюб! Наистина е най добре да се тества на място, но и това е нож с две остриета, защото за толкова кратко време не може да се прецени... Бос катана също е добър избор.
 7. Аз не казвам че не страхотен саунда, напротив, затова го пуснах в тоя топик. Просто казвам че не е аналогов.
 8. Браво тогава на Вокс, успяли са в няколко транзистора да поберат предусилвател, дисторшън, волюм, тон контрол, кабинет симулация, че и дилей. :) И Мп3 вход, щах да пропусна. :)
 9. Само последно да вметна - какво може да прави чипа друго? За мен разликата е все едно да слушаш музика от мини СД карта или от СД плеър.
 10. По тази логика и процесорите не са дигитални. Под аналогово разбирам - транзистори, лампи и т.н.
 11. Ако имаш мастър, за какво ти е атенюатор? Повечето малки лампови кубета нямат мастър, крайната лампа е на макс и си усилваш само преампа, това имам предвид за волюм педала, че все пак ще можеш да усилиш преампа, колкото си искаш, без да буташ стени и плочки. :)
 12. По добре си вземи волюм педал, ако имаш ефект лууп, сигурно ще върши по добра работа
 13. Те това е възможно най портативното Само че това дето пишат че било изцяло аналогово е търговски трик. Наскоро отворих моето - само чипове има вътре.
 14. Нойс супресора е винаги след драйв педала, или съответно след преампа на кубето. Другото няма смисъл, затова получаваш фейд ефект.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.