Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Content Count

  392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

svet.k last won the day on July 23 2020

svet.k had the most liked content!

Community Reputation

78 Excellent

About svet.k

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://svet.k@abv.bg
 • Skype
  svetlin.kolev13

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,631 profile views
 1. Схемата е малко по нагоре, на Бейби Томас
 2. Да, дава напрежение както когато го купих - 13-14 волта, странното е че със стабилизатора пада на 2-3 и той самия прегрява за секунди, възможно ли е да е дефектен стабилизатора? Два пъти я презапоих схемата. Става въпрос за нови елементи.
 3. Да не съм го окъсил някъде, трябва да го навържа наново, ако не съм прецакал стабилизатора.
 4. Да, възродя малко темата. След един дефектен ефект, който получих от колега, ми изгоряха и двете стабилизиращи схеми на двата адаптера, на малкия се получи на ново. При големия не стана: дава 3-4 волта и стабилизатора прегрява за секунди. Сигурно е станало нещо вътре с оня дефект. Общо взето мисля да го хвърлям, някой ако има идеи или интерес да сподели.
 5. svet.k

  Лампи на Blackstar HT 5

  Да, има 4 големи транзистора вътре, хибриден трябва да го водят. Но смяната на лампата все пак даде доста добра положителна промяна. Падна нивото на шум, покачи се на гейна, намали се компресията, която ми идваше в повече и се появиха едни много приятни ниски среди. Те са ми любимите общо взето в китарния тон. Като цяло звучи доста по истински с повече хармоници и един приятен презенс при лиид. Лампата беше Совтек, сложих Тунг сол, за което съм бллагодарен на Бейби Томас :)
 6. Здравейте наскоро се сдобих с въпросния амп. Искам да знам дали има смисъл да сменя лампите, като цяло ми харесва тона но е малко замазан и липсва дефиниция. Става въпрос за драйв канала, доколкото знам той е със чип, който дава изкривяването, иначе е с по една пред. и крайна лампа. Затова незнам дали ще даде някъв сериозен ефект. Като цяло търся хай гейн тон с повече среди. Препоръчайте лампи за целта.
 7. svet.k

  G1 on ZOOM Processor

  Като за начало пробвай да не е някоя замазана хай-гейн бъркотия от шумове. Предлагам ти следния начин: Първо си избираш усилвател, всичко останало изключено, с изключение на кабинета. Не избирай най-надървения с най-много гейн, избери този, който ти звучи най-натурално и го остави на ниско ниво на гейн. После същото с кабинета, който ти харесва най-много. Ако имаш възможност за добавяне на драйв преди ампа, сега е момента, също не прекалявай с гейна, комбинацията от драйв и усилвател би трябвало да ти даде нужното ниво. Еквалайзер също може да добавиш след това, за оптималнто постигане на желания тон. Малко нойс редуктор, ако има нужда и накрая може да добавиш лек ревърб за по обемен звук. Не очаквай да звучиш като Металика с това. Опитай да постигнеш оптимален спрямо възможностите му тон.
 8. Като близнаци са :)
 9. Да, и на мен ми приличат на китове. Някои са некадърно оцветени. Една от снимките е от Стария град в Пловдив.
 10. Ние сме North from the South, метъл хардкор група с доста различни влияния. Търсим заместник на барабаниста си, защото той заминава в чужбина. Млада група сме (не като възраст на членовете) но вече имаме един концерт. Пускам инфо за групата и клипчета: https://www.facebook.com/North.from.the.South/ За контакти : 088 99 41 007 тук или някъде в мрежата.
 11. Резачка, реално ти трябва поне от 432 Х. да почва. Това е доста добра честота, дълга тема. Когато започнахме с групата да я ползваме нея, разликата беше доста осезаема в положителна насока.
 12. svet.k

  Избор на процесор

  От изброените, аз бих заложил на Диджитека, имат добри амп и каб симулации. Ефектите на всички са еднакви. Дижитека ми звучи по естествено, Лайн сикс не бих препоръчал по същата причина. Между другото е много важно как го настройваш самия проц, обикновенно фабричните настройки са доста зле. Аз примерно моя го пускам заедно с китара от няква песен, която ми харесва и се опитвам да постигна приблизителен тон. Не вярвай на демотата в ютюб! Наистина е най добре да се тества на място, но и това е нож с две остриета, защото за толкова кратко време не може да се прецени... Бос катана също е добър избор.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.