Jump to content
Българският форум за музиканти

svet.k

Members
 • Content Count

  367
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

svet.k last won the day on December 7

svet.k had the most liked content!

Community Reputation

72 Excellent

About svet.k

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://svet.k@abv.bg
 • Skype
  svetlin.kolev13

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,206 profile views
 1. Усилвателя е буустнат с въпросния дист. а Воксчето го ползвам само като кабинет симулация през линейния изход.
 2. Oт моя опит с процесори и големи глави съм заключил, че е най добра тази комбинация, когато проца е преди ампа на чистия му канал!
 3. Като цяло не е добра идея да слагаш процесор на лампово кубе - скапва се тона, най-вече защото има цифрова към аналогова конверсия и после обратно. Не че аналоговите ефекти не променят тона, но при тях е някакси по естествено. Реално ти трябват 3-4 камиончета - ревърб, дилей, хорус и нойс гейт.
 4. Няма брум, и при вързани 2-3 ефекта няма пад на напрежението. Само остана да реша проблема къде да ги поместя. Може да се отворят кутиите с макетен нож, но незнам дали ще си струва, може да няма място вътре.
 5. Станаха и двата. Първия се узорих малко че ми е голям поялника, но на Роланда направих директна спойка на крачетата. Благодаря за отговорите и за темата на Бейби Томас, върши добра работа.
 6. Черно фолио можеш да вземеш- самозалепващо, после няма проблеми при свалянето.
 7. Май не е импулсен, тежи като за трансформаторен. Няма да го отварям, тия дни ще ида за елементи и ще пробвам да го направя. Обаче майтапа е пълен с тия захранвания. Оня ден търся един кабел в едно магазинче с изостанали преоценени стоки и кво да видя, захранване с накрайник за ефекти. Гледам пише 9 волта, малко но и то трансформаторно и го взех. Разбира се като се прибрах не показа 9 а цели 16 волта. Мога и него да го пробвам. Мисля да ги сложа чарколяците в няква малка кутийка и да я лепна за голямата кутия.
 8. Roland ACI - 220 e модела. Трябва 9 волта да дава. Според мен е прегрян и има окъсяване на намотките.
 9. Благодаря за отговорите, първото няма да мога да го направя, няма радиатор. На Бейби Томас изглежда лесно. Отивам до Викиват и като го направя ще пиша. Може ли всички елементи да ги навържа за крачетата им и после с изолирбанд, с цел по малък обем. То ще стърчи отвън до кутията.
 10. Здравейте, става дума за едно захранване Роланд за китарни ефекти. Трябва да е 9 волта, но дава 14 и ефектите бучат от него. 1 ампер е. Капсуловано е и не можах да го отворя. Правено е в Япония и не ми се хвърля. Въпроса е с какво мога да намаля напрежението? Мислех за резистор, но май няма да е постоянен резултата с него. Или някъв тример? Имаше интегрални схеми в комбинация с кондензатори, но не съм много в час с електрониката и моля за конкретни съвети. Благодаря предварително на тези които се отзоват на запитването.
 11. svet.k

  Съвети за бързо свирене?

  Ако не си почнал да заучаваш гами и арпежи, това ще помогне за увеличаване на скоростта.
 12. И от мен нещо скромно :)
 13. svet.k

  Забавна простотия

  Вързал Домати звъннал на Тони МалкоКалпав и решили да се обадят на Майк Порното да кажат на Били Шината да вземат да посвирят :) п.п. Нищо лично, обикновен хумор, харесвам ги всичките.
 14. За кой град става въпрос?
 15. Аз имах mooer trescab. Е вече го нямам!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.