Jump to content
Българският форум за музиканти

Vasil Belezhkov

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Vasil Belezhkov last won the day on Септември 23 2023

Vasil Belezhkov had the most liked content!

Относно Vasil Belezhkov

  • Рожден ден 03/13/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    композитор и китарист

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.youtube.com/user/VasilBelezhkov
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    vasil_belezhkov@yahoo.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    фолклор, симфонична музика, класическа китара, рок и метъл, джаз, ...

Последни посетители

2481 профилни разглеждания

Vasil Belezhkov's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

37

Обществена Репутация

  1. Ето я и самата песен „Еньовден“ (музика и аранжимент В.Б., текст Христина Димова, изп. Жени Кринчева със Симфониета София и Джаз формация София)
  2. Точно след седмица ще бъде финалът на второто издание на ето този конкурс: ECLECTICA UNION KIDS - SYMPHONY COMPETITION. Имам удоволствието да споделя, че моя авторска песен се класира на финала и тази година, след като миналата година спечелих Втора награда и Награда на оркестъра. Песните на финалистите се изпълняват от деца в съпровод на жив оркестър и ще можете да ги чуете на живо на 30 септември, 17:00 ч., в Централен военен клуб - София. Заповядайте
  3. ... и същото произведение със същите солисти, но вече по-пораснали с цяло десетилетие (и този път в съпровод на Русенската филхармония с диригент Димитър Косев): В. Бележков - „Боса копа“
  4. Загледах се в клипчето на Stevens, но аз го държа мааалко по-различно - не между пръстите, а между отделните фаланги на десния показалец. Иначе съм принуден да държа двата си пръста залепени един за друг, което би ограничило тяхната независимост един от друг. Особено когато сменям между китара и клавишни
  5. Имам удоволствието (наааай-после) да споделя и в този форум, че преди половин година излезе от печат моят сборник „Горски приказки“ - пиеси за класическа китара в неравноделни размери 01. Паяче 02. Игривото зайче 03. Мечо през гора вървеше 04. Д-р Кълвач 05. Светулки 06. Рибка 07. Ежковата риза 08. Орлово гнездо 09. Дъждовник 10. Катеричка За повече подробности може да ми пишете ЕТО ТУК.
  6. "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
  7. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
  8. И така, датата е 27 май, мястото е гр. Монтана. Аз за съжаление няма да мога да присъствам на церемонията и концерта, но пък ако някой случайно е на същата дата в град Русе, може да гледа нашата група "Епизод" край брега на Дунав.
  9. Ще има след по-малко от два месеца, още не знам организаторите в Община Монтана кои диригенти и оркестри са поканили за тази година. Това ще се случи на празниците на Дико Илиев в средата на месец май.
  10. Васил Бележков - "Димчева ръченица" (вариант за три китари и контрабас) Оригиналът на пиесата е за духов оркестър и с нея спечелих първа награда на конкурса "Дико Илиев" в гр. Монтана преди около 4 месеца. Междувременно направих кавър на самия себе си и онзи ден си го изсвирих вкъщи. Ръченицата е посветена на 95-годишнината от рождението на Делчо Димчев (08.10.1920-20.02.1956) - основател на Първомайската група. Пред месец се навършиха и 60 години от твърде ранната смърт на този голям музикант.
  11. Васил БЕЛЕЖКОВ - "Китчице, буйна лобода" (симфонични вариации) СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ диригент: Мартин Пантелеев 2 ноември 2014 г. зала "България" 2-ра награда на 14-ти Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8 организиран от Фондация "Св. Георги" (САЩ) и СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ
  12. Завършено е юбилейно DVD "Рок група ЕПИЗОД 25 години на сцената"! В него са включени незаснети досега песни от целия период на групата, включително такива в изпълнение на предишните певци Димитър Аргиров, Васил Калпачки и Николай Урумов, както и на много гости и приятели. Вижте повече в рекламния видеоклип: https://www.youtube.com/watch?v=bc8snAy1rlc&feature=youtu.be ВАЖНО!!! Можете да го поръчате САМО с предварителна заявка от 1 до 15 октомври 2014 г. в офисите на „Еконт“ в цялата страна. Ще го получите до 30 октомври от същия офис, от който сте го поръчали. Изпратете ни двете си имена, мобилен телефон и 12 лв. (в тях е включена и доставката) на адрес: гр. София Офис на „Еконт“ на ул. „Цар Симеон“ За „Епизод“
  13. Васил Бележков - "Смесено хоро" за соло тамбура и камерен народен оркестър 25 Октомври 2013 г.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.