Jump to content
Българският форум за музиканти

atomix

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

atomix's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Супер стеее, благодаря ви много!
  2. Благодаря ви много на всички, захващам се да уча и да се упражнявам! Паралелната на Ре мажор е Си минор, а на фа мажор е ре минор. :)
  3. Благодаря ви изключително много!!! Да, просто исках да зная как се построяват, ще си изтегля тази програмка да я разцъкам Благодаря!
  4. Здравейте! Първо да кажа, че съм аматьор, свиря си така домашно на FL Studio. Наскоро изгледах едни уроци по пиано и неможах много добре да разбера как се построяват мажорните и минорните гами. За мажорните рабрах, че се построяват така - 1, 1, 1/2, 1, 1, 1, 1/2, но това важи ли за всички мажорни гами - до, ре, ми и т.н. За минорните гами не разбрах как се построяват, в урока се казваше, че дадена минорна гама е на малка терца от съответната мажорна гама, но има ли такава подредба на цели и полутонове както при мажорната гама? Ще се радвам ако някой ми обясни, как се построяват мажорните и минорни гами, за да мога да си ги изсвиря и да ги науча. Благодаря ви предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.