Jump to content
Българският форум за музиканти

Zollok

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Zollok

  • Рожден ден 09/04/1993

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара Ibanez ART100

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Занимавам се с филмово изкуство,фотография и с 3D моделиране,но третото ми е просто като по-малко хоби.Също така съм в група,Yet To Decide,и обичам много да се занимавам с музика.

Zollok's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Извинявам се ако има фенове на Стагг,обаче моля те със цялото си съществуване-не си взимай нищо на Стаг,повярвай ми от личен опит и на приятели,това е ужасяваща фирма,случвали са се такива неща с тея боклуци и то многократно,че да се убедя в боклучавостта им. Иначе като видях,че на едното пише Ibanez директно се прилепих към това Един приятел има такова,и е доста доволен,казва ми че звука бил много приятен.
  2. Zollok

    Seymour Duncan или EMG?

    Telerig,SviStyle,много ви благодаря за тези коментари както и на всички други. Малко усещам,че този сайт го обръщате на това да си ги мерите на кой му е по-голям и по-як,съжалявам просто такова впечатление добивам,изпадате в спорове в които в крайна сметка забравяте от къде са почнали и някак си се губи смисъла и само показвате кой какво знае за еди си кой китарист. Иначе един от идолите ми е Zakk Wylde и затова се замислям дали да взема едни активни 81 85,обаче от друга страна четох че Slash е на сиймори,а доста харесвам и неговата музика,и също много ми допада стила на Royal Republic,ама пък те са с епифони,което пък е съъвсем друго,ии тоталко съм объркан,а наистина нямам възможността да пробвам всички тези адаптери,защото съм левичар и съм видял окооло 2 максимум 3 китари в цяла София които са левачки и то има само EMG-та,а ме блазнят сийморите,но нямам възможността да ги пробвам. Иначе за останалия гиър съм фен на гибсъна,епифона,ибанеца и за усилвател-Orange,просто тея усилватели са ми любими,уникално нещо са,нищо друго не ми звучи толкова "правилно" колкото Orange
  3. Zollok

    Seymour Duncan или EMG?

    Мерси lyu_records,за инфото. Един приятел току-що се върна от Америка,той има 2 Ibanez-а,които са горе-долу идентични и на едната има EMG,а другата Seymour Duncan и ми каза,че ще ми ги даде да им обърна струните,че да ги пробвам и двете и да видя,кое повече ще ми хареса. Мерси много за помощта. Съжалявам ако съм направил впечатлението,че въобще не съм си мръднал пръстта да видя как стоят нещата,мислих, че тук ще ми помогнете да направя горе-долу някакъв избор ама явно аз нещо съм сбъркан и задавам тъпи въпроси. Благодаря на всички все пак,извинявам се,че ви занимавах.
  4. Хоооли шит,много е добро тва. Звучи ми много различно от всичко,в смисъл доста оригинално,страхотно е. Кашкавалките яко ги кършиш,евалата.
  5. | Една от любимите ми,просто красота...
  6. Zollok

    Seymour Duncan или EMG?

    O rly? Пич отдавна съм се разровил за мнение,но форума е затова.Да се допиташ до хора,които знаят и ще ти помогнат с кеф.На тебе като не ти е кеф и се дразниш на такива теми,имам едно мноооогоо зверски просто решение,може да ти е било малко трудно да се досетиш какво е-Не влизай в тея теми като не ти харесва. Това,което питам не от сорта на:искам да си купя техника за 100лв,а за много повече.Това е въпрос,който засяга и много други. Научил съм се да свиря и няма нужда да ми казваш да се уча и да ходя на учител. Както сам написах,не може да се постигнат всички стилове това ми е пределно ясно "Знам,че съм претенциозен и това зависи и от китарата,но искам ориентировачно да ми кажете към какво да се обърна." Чети темичките хубаво и не храни,като не ти е кеф влизай в темите,които са за "Каква хубава китара мога да си взема за 100лв?" Там можеш още повече да храниш без проблем,та да оправиш и световния глад дори. Ако искам да звуча като Стийв Вай,лесно е,отивам и си купувам китарата му,не съм казвал,че искам да звуча зверски добре,просто искам да си направя гиъра още по-як
  7. Що бе мен тоя Ibanez ме кефи,в смисъл направено,че да може да си я сложиш на закачалка,тва е супер практично
  8. Zollok

    Първата изява

    Това вече не е яко
  9. Мдам,и аз се учудих първия път,обаче като трябваше да го нося на ръце се убедих Нямам си на идея какво толкова са слагали вътре,че да тежи толкова ама си заслужава. Вади баси зверския звук,много радва,на концерта като го надумках свърших в гащите. То тва не е баш транзистор,в смисъл малко разбирам от устройството на тая техника,обаче тоя приятел който ми го даде ми каза че бил некъв транзистор ама имал и лампи,абе не разбрах точно,сигурен съм,че съм казал голяма простотия сега и ще ми се подигравате ама нещо такова беше.
  10. Zollok

    Seymour Duncan или EMG?

    Здравейте,нов съм във форума,търсих дали някой е писал по тази тема,но не видях нищо подобно. Най-накрая след 5 седмично чакане,от Америка ще ми дойде Ibanez ART100. Нямам си на идея как звучат тази китара по простата причина,че аз съм левичар и разбира се в нито един ама НИТО ЕДИН магазин не продават моята китара.Таа си мислех,че ще искам да сменя стоковите адаптери с едни Seymour Duncan-и или EMG-та.Обаче проблема е,че не мога да преценя кое е по-добре по простата причина,че в нашата прекрасна държавка няма нито еднa ш***** китара за левичари,която да е с EMG или Seymour Duncan за да мога да пробвам да видя за какво става на въпрос. Наистина си нямам на идея кое е по-добро,знам че то си е до предпочитания,но аз искам адаптери,които да ми покриват абсолютно всички стилове,освен най-хардкор,в смисъл без дет и блек. Идеята ми е,че не ми е нужно да могат да поддържат яката тресня,трябва ми как да кажа... аммм лека тресня? Искам и да мога да свиря и джаз,гръндж,пънк ии също клийновете да ми ги държи добре. Знам,че съм претенциозен и това зависи и от китарата,но искам ориентировачно да ми кажете към какво да се обърна. И друг въпрос-Активни или пасивни? Благодаря ви много за отделеното внимание,наистина ще ми помогнете много.
  11. Не съм фен на биси рича,в смисъл готини китари са,изчанчен външен,аз си падам по такива неща обаче става само за зверска тресня. Ако ще свириш само траш,става,но ако искаш нещо по-различно от метъл като цяло,не ти го препоръчвам,в смисъл за същите пари можеш да си намериш някоя китара, която може и траша,но да ти държи и другите стилове.Иначе би си-тата са страхотни.
  12. Я па здравейте,я съм Васил и съм от София(затуй говорим толкоз ерудирано). На поооочти 18 години съм и свиря на китара като 90% от населението на Земята,явно не съм много много оригинален. Свиря от някъде 16 годишен ама си нямам на идея кога точно почнах,помня че беше началото на една лятна ваканция и дотам... Аз съм мноу як пич,красив,умен,филантроп и какво ли още не,ама айде да не продължавам,че ви засрамвам само тука.(Ааа само да добавя-и съм много грамотен,може сами да го оцените този факт гледайки първия ред). Обичам всякакви стилове,наистина почти всичко харесвам-от френски шансони та до някои дет метъл песни. Единствено не мога да слушан House и Drum N Bass,просто тези повтарящи се ритмики в продължение на 2-3 денонощия ми убиват желанието да живея. Любими групи-Оххх,безумно много са ама ще изброя една две Zakk Wylde(Black Label Society) ZAZ Royal Republic Shinedown Parov Stelar Stellar Revival Jason Mraz Zebrahead FooFighters Blind Guardian Carpark North Andy McKee Slash Dream Theater Deepfield Loch Lomond Korpiklaani Metallica Megadeth Black Sabbath Electric Six Иии още толкова по 1000. Нивото ми на свирене на китара е,аммм сносно? нямам си на идея какво е. Мойта гордост е че съм стигнал до нивото на това да свиря солата на Ride The Lightning,Symphony of Destruction,The Day That Never Comes,Iron Man Поне според мен това са от по-високите нива. Имам си група-Yet To Decide,наскоро се основахме и вече имаме 1 изява,и директно започнахме да пишем авторска музика.Както можете да се досетите от скромността,която се проявяваше особено в началото на поста,сега ще кажа,че аз съм таланта на групата Занимавам се с филмово изкуство и фотография,тези 2 неща мисля,че са ми по-голямо хоби от музиката,всъщност определено са. Амии не знам какво друго да кажа,и не знам какво трябва да кажа още. Абе аз съм весел пичага от София и така.
  13. Какво значи за теб музиката и какво се опитваш да изразиш с нея? Иии също,какво ти е мнението за стиловете музика,които не слушаш и не харесваш,в смисъл уважаваш ли ги или ги мразиш?
  14. Zollok

    Първата изява

    С нашата група съществуваме от няколко месеца,и горе-долу репетициите ни бяха 1 път в седмицата по 2 часа,нищо повече и за тея месеци бая пъти дори пропускахме репетиции,защото имаше матури или просто нещо не сме имали време. Преди самия концерт бях стреснат и то бая,беше ми много объркано,но като дойде момента,взех си китарата и си излезнах на сцената без грам ама грам притеснение. Започнахме да си свирим,и ми беше наистина голям кеф,прожекторите светеха всички много се кефеха. Барабаниста ни изпусна палка още на първата минута някъде,ама успя да посвири само с една палка за няколко секунди и вокала реагира бързо и успя да върне палката на тъпанара(барабанист). Накрая на концерта учудващо хора,които не ни бяха от нашите хора които сме си поканили,дойдоха да ни похвалят лично и 1-2 пъти ме похвалиха,че сценичното ми поведение е било страхотно,и сме направили и много яко шоу,аз много се израдвах,защото всеки музикант освен и талант да свири,трябва да има харизма и хората да го харесат и да се забавляват на изпълненията му. Отидохме в бекстейджа и си мислех,че ей това ще е момента в който ще ме нахранят много,защото обърках на 2 пъти ритъма и на Symphony of Desctruction маалко обърках 3 последователни ноти. Обаче какво се случи,другата група казаха,че сме се справили жестоко и ме попитаха от колко репетираме и като казах от няколко месеца те просто ахнаха и единия китарист каза:Браво бе,тва е жестока работа за няколко месеца сигурно по цял ден сте в репетиционната... Като му казах че 1 път в седмицата свирим по 2 часа тея направо паднаха. Малко на фукня го обърнах,но го казвам от гледна точка на това,че мислех че ние сме просто ужасна група и въобще не можем да свирим,а накрая ни хвалиха хора които за първи път виждаме(такива бяха и другата група) Няма нищо страшно от първата изява,тя е най-готина защото притеснението е жестоко и мига в който излезнеш на сцената просто отиваш в един друг свят,в който дори и да правиш грешки почти никой не разбира освен групата ти
  15. Човече,самия аз съм левичар и наскоро си купувах нова китара.Исках да се самоубия,защото имах пари а не можех да си взема китара.Сега най-накрая си намерих и то страхотна китара. Свири си левачката,щом така ти е по-удобно но имай предвид,че ще имаш проблеми с намирането на нова китара,и то големи.Иначе не се плаши,като си намериш китара ще ти е голям кеф.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.