Jump to content
Българският форум за музиканти

Dafchev

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Dafchev

  • Рожден ден 08/13/1993

Previous Fields

  • Инструмент
    Евтина акустична китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Dafchev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Гледам по интернет, че доста хора си свързват китарите с USB. Първият ми въпрос е каква е разликата от свързването с обикновен жак (латенсията ли я няма, по-качествен ли е звука)? Говоря за тези кабели, които в единия край имат жак за китара, а в другия са USB, а не разни пре-ампове и външни саунд карти. Другият ми въпрос е как се прави преобразуването на сигнала като китарата е с аналогов output, а USB-то ако не се лъжа е цифрово? И последно има ли смисъл от цялата тази работа да се купува такъв кабел?
  2. Мерси. След като в магазина ми казаха, че го нямат не се бях сетил да проверя в сайта
  3. Такаа..... скоро открих в нас едни пиезота и реших да сложа едно на акустичната, за да мога да си я включвам към компютъра или към някой усилвател .Първия ми въпрос е къде е най-подходящото място да го лепна на китарата? Второ- четох в нета че предусилвателите за пиезота (и по принцип китарни предусилватели) било хубаво да бъдат с полеви транзистори та намерих си 2 схеми на предусилватели, които фактически са една и съща схема, схема1: http://www.till.com/...ages/preamp.gif схема2: http://www.hawestv.c...jfet_preamp.png но понеже единия транзистор J201 се намирал трудно, едната е с променени стойности на резисторите, за да може да тръгне с MPF102 или негов заместител. Проблема е, че явно не само J201 се намирал трудно и не мога да намеря тези транзистори нито техни заместители в магазините . За J201 не съм търсил заместители но за MPF102 търсих и търсих, накрая намерих 2N3819, BF245A и J210. За 2N3819 в комет ми казаха че можели да го поръчат от америка и за доставка щяло да стува 8 лева , а другите ги нямали. Ще помоля ако някой знае подходящ заместител на един от двата транзистора, който да го има в магазините в София, да сподели с мен тази тайна или да каже друг полевак и какви да са новите стойности на резисторите, за да тръгне схемата с него, или направо да предложи друга схема, която да е по възможност проста, да се захранва с до 9V, да е без операционен усилвател, а с транзистор и с добро качество.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.