Jump to content
Българският форум за музиканти

presly

Members
  • Мнения

    1097
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    15

Мнения публикувано от presly

  1. Линейнофазовите EQ нямат работа при изисквания за ниска латенция, но при смесване (при достатъчен буфер и/или включен lookahed) доста използвам – при барабани, китари и вокал. На мен ми звучи "по-прозрачно" от стандартните режими. Preringing-a може да се прояви при по-драстични корекции – от порядъка на 8 dB и нагоре, и, особено, при по-стръмни настройки на съответния филтър – при Q от 4 и нагоре.

    • Like 2
  2. Продължаваш да използваш глупав, ненужен и объркащ термин. Sample си е семпъл навсякъде по света (освен при малка част от французите :) ). Ако толкова държиш да превеждаш термини, използвай правилният превод. На български sample  се превежда като пример, образец.

    Но все пак семпъл се е наложил като международно признат термин, дори и в България. А очевидно още не си на нивото да създаваш собствена терминология.

    Успех!

    PS - и намали малко тоя шрифт - не всеки е полукьорав :)

  3. Не знам, доколко са бутикови или хай-енд, но никой не спомена канадците от Empress. Ползвам техния ParaEq, и смея да твърдя, че е великолепен педал. Планирал съм и компресора им.

    https://empresseffects.com/collections/products

  4. Ключови думи за търсене с Гугъл: "Честотен диапазон на човешкия глас", честота, децибел.

    След разбирането на тези понятия минаваме към "криви на Флетчер-Мънсън"

    И те така...нататък

     

    А на какво слушаш?

  5. Бих препоръчал да не се забиваш толкова в графичното представяне на звука (визирам подравняването на вокала на бретонче). Най-добър резултат се постига, като затвориш очи и слушаш резултата. Графиката може да подскаже, къде са проблемните области, но смесването "по картинка" никога не води до приемлив (за добър изобщо не говорим) резултат. Поради тази причина, хората си купуват контролери - да може със затворени очи да променяш параметри и да слушаш ефекта от тях. Нямам спомен Аудишъна да позволява ефекти в реално време, а да "набереш" правилните настройки за деструктивен процес си е висш пилотаж, и то не винаги се получава. Затова и колегите подсказват смяна на DAW с нещо съвременно, което да позволява мониторинг в реално време и минимизиране на деструктивните обработки.

    • Like 3
  6. Няма как да сме били колеги - щях да помня. Знанието на основите на цифровия, както и на аналоговия, звук е задължително, за да не се задават подобни неграмотни въпроси. При 16 битов запис всяка деструктивна манипулация върху амплитудата на семплирания сигнал води до драстично увеличаване на КНИ.и загуба на микродинамика.

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.