Jump to content
Българският форум за музиканти

moony_bg

новаци
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно moony_bg

  • Рожден ден 02/20/1991

Previous Fields

  • Инструмент
    klavi6ni

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

moony_bg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Хехе, знам как да спечеля внимание Аз когато стигнах до момента, в който "едно ято птици изпада в плосък свредел от изумление" вече буквално се търкалях по пода, късайки си задника от смях Бай дъ уей и RonCarter добре се е справил с привличането на внимание с тва "Клипа не е подходящ за малолетни и хора със слаби сърца! 18+" А ся ш'са разпиша и аз с едно клипче, което всеки трябва да е гледал през живота си! youtube
  2. moony_bg

    Сценична треска

    Аз на един концерт имах истинска треска След концерта вкъщи си премерих температурата и беше 38.9 градуса Причината не беше концерта де... Иначе аз съм от типа на-сцена-съм-от-малък-и-още-имам-сценична-треска хора. Просто вече не ми личи и не ми се отразява на свиренето.
  3. На едно Цвете за Гошо след като си бяхме донесли и сложили нещата на сцената пратихме вокалиста и барабаниста да купят каквато и да е храна, защото не бяхме наясно къде к'во ядене има около южния, а с китариста останахме да пазим техниката. Скоро 2мата се връщат с един хляб, няколко кренвирша, лютеница и 4 вафли Озвучителите редяха нещата по сцената, публиката почна да се множи, а ние през тва време славно муахме хляб, кренвирши и лютеница като използвахме задната част от сцената за маса Група Търнокоп ни правиха компания и им пращам мн поздрави ако някой от тях чете...
  4. Аз ще наруша "традицията" да се постват простотии на клипчета и ще постна текст пък! ЦЪК От един момент нататък като схванеш за какво става дума става неописуемо смешно (особено ако си фен на Камен Донев) П.П.: Който не е чувал/виждал инженер Камен Донев веднага да търси в youtube, vbox и data.bg!!Няма толкова смешна идиотщина просто!!И при положение, че импровизира на момента...
  5. Като бях в Англия и си купих списание Classic Rock и страшно много ми хареса.Отнякъде имам и един по-стар брой.Списанието е световноизвестно и обхваща всичката рок музика - от 60те досега.Има интервюта с известни музиканти, интересни снимки и статии.В моя брой имаше интервю с Джими Пейдж и с Джон Лорд (имаше и други ма не помня вече).Обикновено има с броя и допълнителни неща.С моя имаше диск Best New Music of 2007 (само рок ест), който естествено не ми хареса (новата рок музика е такава боза... ), календар за 2008 с картинки на рок звезди на всеки месец и май имаше още нещо, ма не се сещам... .Та ако някой има представа дали това списание може да се купи от някъде в София да казва!То излиза всеки месец и ще съм много щастлив ако мога да си го купувам .Мисля, че и други също ще са заинтригувани .
  6. Понеже не ми се пише нова тема, някой знае ли специализиран торент сайт за ноти?
  7. И аз свирех Smoke on the water и Child in time и Lazy и все още ги свиря, но с група.Скоро открих запис на касетка как свиря лунната соната (първата, бавна част) в около 4-ти клас .Оценявам "малкия", добър е, обаче тоя стил просто не го понасям, сори.
  8. moony_bg

    Въпрос

    Аз ходих на уроци по пиано от 1-ви до 5-ти клас и спрях (оттогава не съм).Бях в музикална паралелка и имахме повечко часове по музика, както и час по солфеж, където учехме теория, правеха ни диктовки, разпознавахме интервали и други подобни.Имахме и хор (аз пеех 3-ти глас ) Мисля че научих доста повече отколкото принципно се научава за 5 години (и то от 1-ви до 5-ти клас), но все пак са си само 5 години.В 6-ти клас свирих много малко (не съм сигурен защо и много ме е яд за това), но после ми се присвири и започнах сериозно да свиря.Сега съм 10-ти клас и съм напреднал доста.Мисля, че учителя е важен в началото, за да научиш правилната постановка, да се научиш на дисциплина и други важни основни неща.Без учител в никакъв случай не е същото, но мисля, че от един момент нататък няма проблем да се развиваш сам и учителя може да ти помогне само с мотивация и насоки какво да свириш общо взето.Без учител, обаче, трябва да свикеш да внимаваш и за най-малката подробност в партитурата, тъй като няма кой да ти напомни "тук с 3-ти пръст, а не 2-ри" или пък "внимавай за динамиката - пише пиано - що блъскаш?".Трябва също да се слушаш отстрани (може даже да се записваш).Общо взето е въпрос на самодисциплина, пък за това к'во да свириш винаги можеш да се посъветваш с някой.
  9. moony_bg

    Keyboard

    Имам Alesis QS8.1 (но мисля че са почти еднакви с QS8.2) и мога да ти кажа че е перфектен.Клавиатурата не е от най-тежките въпреки, че е хамър.Звуците са убийствени и на живо звучи перфектно.Има си всичко.Досега не съм имал никакви проблеми.Като функционалност може да се спори дали не е по-добър от Мотиф 8!А цената му е пъти по малко от тази на Мотиф-а!И освен това е мнооого по-лек.Изобщо като за мастър кийборд е доста лек.Копчетата са гумени и не стърчат.Няма нищо което да стърчи.Лесно се работи стига да имаш упътване.Изглежда здраво и качествено направен.За съжаление не мога да го сравня с другите неща които си споменал, но мисля че с Алесиса няма да сбъркаш. Няма проблем да питаш за нещо конкретно.
  10. Много се радвам че има интерес към темата. Искам да добавя някои неща за хамънда и леслито, които са били на Ясен от Сънрайз, тъй като имам честта да познавам група Йерихон, където свири сегашната собственичка на органа, и съм го виждал и чувал на живо. Не знам дали знаете, но от хамънд орган и лесли(примерно хамънд С-3 и лесли 122), без никакви добавени ефекти, предусилватели и т.н. е почти невъзможно да се изкара изкривен звук (тип Дийп Пърпъл).Неслучайно Джон Лорд в периода '70-'73 (In Rock, Fireball, Machine Head i Who Do We Think We Are) включва органа директно в глава Маршал 1959 и не използва изобщо лесли.По-късно пак се връща на лесли, но използва предусилвател.Именно в това е силата на хамънд Х-5 - подава много силен сигнал и е перфектен за рок музика.Леслито е марка Шарма, което е английски клонинг на Лесли, но е по лиценз на Лесли.Ето http://www.tonewheel.net/en/clones_speaker_vintage_en.html тук можете да прочетете (модела на Йерихон го няма на тази страница).То изглежда, тежи и по-важното - звучи като нормално лесли.То си е лесли, но просто е с друга марка.Единствения му недостатък е, че е транзисторно, а не лампово. Самия хамънд е японски преносим модел.Наистина е много лек и компактен.Един човек го вдига без особени проглеми.За сметка на това има само по 3 октави и нещо на клавиатура, не е tonewheel и е отново изцяло транзисторен. Въпреки всичките недостатъци, комбинацията между този орган и това лесли звучи невероятно!Звука е страшно мощен - ако с лявата ръка свириш ниски тонове на долната клавиатура заглушаваш като нищо бас китарата! За мен, обаче, има по-добър преносим вариант от хамънд Х-5 и той е нормален хамънд орган, който обаче е отрязан.Тежи повече, но си е tonewheel лампов орган без никакви недостатъци.Ето това е една фирма, която се занимава с това и го прави доста качествено доколкото знам: http://www.hammondstore.com/index.asp П.С.:Познавам Радо - Хамонда, но не бях чел тази простотия!
  11. Крис (Кристиан) се казвам, на 17, от София.Свиря от 7 годишен и сега съм в рок група Флекс (скоро може би вече няма да се казваме така).Имам синт Alesis QS8.1 (според мен ще е интересно , или поне на мен ще ми е, ако и др си напишат каква техника използват).
  12. Аз пък си мисля че под транскрибиране има предвид вадене на песни на ноти, макар и да не значи точно това.Иначе за абсолютния слух - аз притежавам в някаква степен абсолютен слух.Само да кажа, че никой не спомена че все пак абсолютния слух не е -или го имаш, или го нямаш.При различни хора го има повече при други по малко.Тези които си мислят че нямат такъв слух просто им е слабо изразен.Освен това той наистина се развива, особено ако ти е даденв повечко.Абсолютният слух наистина е просто много добра музикална памет (нещо като фотографската памет).Аз мога понякога да слушам музика в главата си с голяма точност.Случвало ми се е да стана сутрин и докато се мия в банята да ми звучи нещо в главата - някаква песен примерно.След това като отида на пианото да проверя и се оказва че е във тоналността на оригинала.Освен това някои тонове се запомнят по лесно от други но когато помниш някой тон и си трениран лесно можеш да възпроизведеш или познаеш друг като просто знаеш какъв е интервала.
  13. moony_bg

    <!> Фукня

    Аз пък си купих от ибей Alesis QS8.1.Още не е пристигнал но да се надяваме че ще пристигне.Тая мастър клавиатура просто си има всичко !Пък и за тая цена и на всичкото отгоре с твърд калъф и опътвания и кабели и безплатна доставка и сичко направооо.... Абе мн се кефя и нямам търпение да пристигне.Ето я офертата в ибей: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...p;rd=1&rd=1
  14. moony_bg

    <!> Фукня

    Ехааа евала на приятеля ти сигурно си доволен.Честито.Много обичам органи.Тва с малко ефекти ше звучи убийствено.Пробвай с дисторшън колкото и странно да звучи.Според мен ще е уникално и мн яко.Колко може да струва една такава "мебел" горе долу?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.