Jump to content
Българският форум за музиканти

canev

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About canev

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

125 profile views
 1. До сега backing tracks пусках през Winamp 5 и това страхотно приложение. Звука е убийствен, но след като смъкнах драивера ASIO4ALL за Guitar Rig 5 - Winapmp e "несъвместим" с него. Ако мога обаче да подкарам high definition audio enhancer-a с нещо друго, ще е супер. Макар, че приложението има VST, бих могъл да го подкарам през DAW, но за съжаление Аbleton live 10 не ми разпознава dll файла.
 2. Да, знам..... но искам нещо по-качествено.
 3. Здравейте! Използвам ASIO4ALL и ме интересува има ли плеър, който поддържа този драйвър. Идеята ми е да си пускам бакинг трак на него и да свиря с Gitar rig 5. Да знам, че това е възможно с DAW host, но не искам по този начин. И въобще има ли някаква подобна опция? Благодаря ви!
 4. А може ли да не режа стереожака, а да сложа на усилвателя гнездо за стереожак ето такъв ?
 5. Благодаря за идеята! Могат ли жаковете, които влизат в звуковата карта да са стерео ( или това няма значение) ? Сега остава и някой от форума да може да го сглоби този кабел
 6. Усилвателят е стар немски, много добра машина, и е с добрата стара петица. Точно това се чудя....с какво да я заменя за да изкара по-добър и качествен звук. С този панел чинч букси или със стерео жакове . След като сменя буксите ще търся и подходящият кабел, с дължина около 1м - 1.50м.
 7. Здравейте! Бих помолил за съвет, кой е най-качественият кабел за свързване на звуковата ми карта Line6 POD STUDIO UX 2 към усилвател. Подробности за картата тук Ориентировъчна цена до 100 лв. Предварително благодаря!
 8. Благдаря на всички, последните постове бяха наистина изчерпателни! Търся подходящият лютиер!
 9. Да, има логика ...защото използам старите болтове от предното тремоло, новите не пасват на старите седла. Но въпреки това тремолото може да се смъкне още, но вече опират струните. Явно ще се дава на лютиер, ясно е, че сигурно ще се справи с екшъна......Най-голямата ми болка е дали ще оправи това....... "Особено при бендинг ( опъване на струната нагоре), след 12 –то прагче тонът звучи известно време и изведнъж спира, сякъш е отрязан с нож, а не плавно да затихва.".... Моля ви прдложете добър лютиер, който да реши въпроса!
 10. Зададох 2 въпроса, не виждам някой да е отговорил. Локуми всеки може да разтяга. За екшъна е ясно............
 11. Мислех си, че форумът е за взаимопомощ преди изказването на Hillbilly.......
 12. Здравейте! Притежател съм на китара Ibanez RG 320 FM, произведена в Индонезия. В началото много и се радвах, но с годините и намирах все повече кусури. Исках да има по-добър състейн и затова и смених адаптерите с DiMarzio. След няколко години смених и тремолото, надявайки се на ощепо-добър състейн. Тремолото избрах след доста четене в нета и гледане на клипове в YOUTUBE. То е японско - GOTOH GE-1996T Licensed Floyd Rose locking tremolo и си е супер, но резултата си остава същият. След 12 –то прагче , китарата губи състейн ( или по-скоро не е достатъчно продължителен). Особено при бендинг ( опъване на струната нагоре), след 12 –то прагче тонът звучи известно време и изведнъж спира, сякъш е отрязан с нож, а не плавно да затихва. Това ме вбесява. Освен това, отстоянието на струните от грифа е доста високо според мен (около 3-4 мм) а, аз обичам да свиря с нисък action. При опит да смъкна струните, състейна още повече се загубва и струните към последните прагчета започват да опират в грифа. Какви са възможните решения пред мен? 1.Лютиер може ли да реши тези проблеми, да речем чрез настройване на тръсрода, прагчета и т.н 2. Възможна ли е смяна на грифа с по-висок клас, защото според мен това е сновната причина. Не искам за сега да продавам китарата, защото вложих доста в нея. Каква инвестиция да избера?
 13. Здравейте! Търся си подходяща web камера, на която ще записвам видеоклипове. Търся нещо от порядъка 40 - 70 лв. с HD качество. Ще записвам само китара( рифове, кавъри). Какви изисквания трябва да имам към съответната камера? Благодаря! P. S Тази подходяща ли е тук.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.